Suroviny: | asi 3kuřecí řízky • 15 cm pórku nebo 1 cibule • šlehačka nebo mléko • 1 lžička kari1 lžíce moukybylinkymáslo • solamyl |
---|---|
Postup: | Mírně na lžíci másla osmahneme pórek nebo cibulku, přidáme maso nakrájené na nudličky a opečeme. Potom přidáme kari, mouky, chvilku promícháváme a pak zalijeme šlehačkou a přivedeme k mírnému varu. Tím by měla omáčka nabýt správné hustoty, kdyby ne, přidáme malinko bramborové moučky nebo naopak mléka. Okořeníme solí, bílým pepřem, ale nepřeženeme to s bylinkami, kari je dost aromatické samo o sobě.Podáváme s těstovinami (vrtule apod.) > místo kari můžeme použít více bylinek a nebo rozpustit v omáčce 2 velké tavené sýry nebo strouhanou nivu popř. eidam. A máme rázem 3 různé omáčky na stejném základu a dají se jistě ještě dál obměňovat... |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 28.9.2008 7:12:28 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.