| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hledáme pro svoji dceru tu nejlepší cestu

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 46 [Dalších 16 >>]
kreditka
11.2.2018 20:50:12
Cestu vidím v chráněných dílnách. Líbí se mi projekt Neratov...ale zas je to o tom že se lidem, kteří mají určitá omezení vyjde vstříc a přizpůsobí se jim podmínky
kreditka
11.2.2018 20:46:44
Ve fabrikæch klidně dají jim jednodušší práci jenže pokud jsou na jejich práci závislí další je to problém. Znám to z praxe...
arsiela
11.2.2018 18:29:26
Bobo jasně je to na rodičích,víš co ...Je mi z tebe zle.O spoustě postižení se v těhotenství vůbec nedozvíš,zjistí se to až po porodu,nebo až v pozdějším věku.Ani ten ds se nemusí v těhu zjistit.Tak co jako mají rodiče dělat?
Bobo
  • 
11.2.2018 18:00:46
X desítek let možná ano, ale k věku dožití ti bude stačit prsty jedné ruky. A na poslední prst velmi pravděpodobně nedojde. To je skutečnost, ne dojmy, fantazie, přání... Nikdo zde neviní postižené dítě, rodiče jsou zodpovědní, že přivádí na svět tyto děti. V zemi, kde je zdravotnictví na vysoké úrovni (přes všechny neduhy), je to na rodičích.
arsiela
11.2.2018 17:38:20
Kreditko a kde ti strčej za kolegu člověka s mentálním postižením? Já to myslela jinak,že když se naučí žít v normální společnosti a co nejvíc samostatně tak bude moct pracovat v chráněné dílně, u nás třeba obsluhují v kavárně co je v abylimpijské společnosti,dělají pomocné práce - dotované místo pod dozorem vyškoleného pracovníka.Že by člověk s mentální retardací zvládl nějakou náročnou práci o tom jsem neuvažovala.Samozřejmě vždy bude potřebovat pomoc a podporu,ale ne třeba v takové míře,jako kdyby žil celý život jen v bublině stejných lidí.Nevím jestli to píšu srozumitelně.
Žžena
11.2.2018 14:30:18
Mně je smutno z lidí jako Ty.
Z lidí, kteří neumí držet hubu když nemají co slušnýho by řekli.
Z lidí zaslepených nenávistí ke všemu kolem.
Z lidí, co maj tu nebetyčnoj drzost kydat hnůj na dítě, který si nevybralo, že bude postižený, je tu, bude tu dalších x desítek let a má před sebou celej život.
11.2.2018 13:45:25
Ne, opravdu se nechci udělat zajímavou. Samotné mi to připadá neuvěřitelné, co holčička a tito konkrétní rodiče dokázali. S rodiči i dětmi se znám, ale nijak blízce, jen s povídání na hřišti, na kroužcích, ve školce atd. Tady u nás se takhle znají skoro všichni. Rodiče se jí hodně věnují. Celou jejich rodinu velmi obdivuji, myslím, že na jejích úspěších má lví podíl to, jak opravdu velmi se jí rodiče (a všem svým dětem)věnují.
Bobo
  • 
11.2.2018 13:24:25
Kolega nemusí být ani mentálně postižený. Stačí, když bude pomalý, flegmatický, nerozhodný a můžeš si to hodit. Budeš makat de facto za něj, stále mu opakovaně něco vysvětlovat, kontrolovat, předělávat... A on bude většinou hodně free a spokojený. Jen z toho budeš padat na ústa a dom se budeš vracet vyčerpaná.
Bobo
  • 
11.2.2018 13:14:46
Tak to potom je to s průměrnou populací mnohem horší, než jsem si myslela. Je jen zajímavé, jak se zde každá s někým znáte. Nevím, proč to dotyčné tak rády zdůrazňují. Zřejmě snaha dodat svému sdělení větší váhu nebo se virtuálně stát zajímavější. Většinou se lidé znají maximálně od pokecu s kamarádkou (která také vypráví, jak se zná s někým. Jen 1% s DS dosahuje pásma 70 - 80 IQ. Což je stále podprůměrná hodnota.
kreditka
11.2.2018 9:01:32
Arsielo jenže ono je brát a brát co si budeme povídat.... Ono když ti pak do práce strčí za kolegu s mentalnim postižením kdy musíš makat buď za něj anebo s ním ztrácet často nervy rozhodně to nebude kamarádství ale jen respekt.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 46 [Dalších 16 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.