| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O náušnicích a síle ženství

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 42 [Dalších 2 >>]
Sharon
  • 
10.7.2001 12:53:08
Milá Bohumilo, příměr vlastní osoby a svojí zohavené dcery jsem použila jaksi obecně, protože není technicky proveditelné pozvat sem všechny maminky s probodanejma miminkama, víš? Ne, opravdu nejsem vztahovačná tak, jak jsi to pochopila. A rozhodně necítím potřebu se ospravedlňovat, protože nemám pocit, že bych měla mít proč. Všechno bylo pojato poněkud sarkasticky, doufám, že mi nebudeš vyčítat, že si dovolím používat ve svých příspěvcích ironii... Ale mám dojem, že už tu opravdu není co řešit. A myslím, že budoucí maminky budoucích holčiček si to stejně udělají po svém a bude jim srdečně jedno, jestli my tady planou diskusí ztrácíme čas... a myslím, že to ani neměla v úmyslu Magda, když psala svůj vtipný fejeton...
Bohumila, bezdetna
  • 
10.7.2001 12:05:40
A tohle napise zenska, ktera jeste vcera mela plnou pusu toho, ze se snad nekdo za neco "ospravedlnuje"! Mozna jsem spatne cetla, ale ani Michelle ani Viki se sluvkem nezminili o Vasi dceri. To jen Vy jste tak vztahovacna. Prave tohle mi zavani OSPRAVEDLNOVANIM.
Copak si opravdu myslite, ze tim, ze ty zeny vyjadrily svuj nazor, zaroven odsoudily Vas? To je mi Vas pak opravdu lito.
Sharon
  • 
10.7.2001 10:09:19
Jo, po přečtení dalších příspěvků tebe a Michelle začínám mít dojem, jestli jsem z důvodu módní úchylky nezničila své dnes dvanáctileté dceři možnost mít vlastní názor a umět se prosadit v životě podle vlastních představ. Možná bych měla jít do kriminálu nebo rovnou že by mě za tu nehoráznou úchylnost implantovat miminu náušnice zastřelili? Vy dvě jste zkrátka přesvědčené, že to je přežitek, já mám názor jiný a jak jsi správně postřehla, napsala jsem, že to je každého věc, tudíž tobě může být opravdu srdečně jedno, kde všude má moje dítě perforace. Mimochodem, kdybych dala na tu "rozvíjející se samostatnost v myšlení", tak dnes nosí náušnice v nose a v pupíku. Možná jsem Herodes, protože zatímco jsem jí sadisticky zničila ušní boltce ve 14 dnech věku, tak odmítám přijmout o 12 let později právě tento výraz duševní dospělosti... Nicméně ti děkuji, protože mi alespoň nevyčítáš, že svými úchylnými názory kazím Jarku a Sally... to jsem fakt moc ráda...
Michelle
  • 
10.7.2001 8:27:54
Propana, Sharon, proc by se nekdo mel ospravedlnovat za to, ze nemel v detstvi nausnice? A proc by si nekdo mel vymyslet alibi, ze je nenecha dat sve dceri? To jako myslis, ze se vymlouvame na stres a pritom je nam lito treba penez?
A s tim jecenim - ja bych svuj i Vikin prispevek dovedla precist i docela klidnym hlasem.
Klára+4měsíční Kryštof
  • 
9.7.2001 20:20:28
Viki, naprosto souhlasím. Co je můj syn na světě, snažím se všemi možnými i nemožnými způsoby, aby byl co nejspokojenější, aby neplakal a nekňkoural, aby byl v pohodě. Neumím si představit, že bych ho dobrovolně nechala píchat jenom proto, aby splňoval módní požadavek. V dnešní době, kdy je úplně normální, že kluci nosí náušnice, je i normální že holčičky je naopak nemají a svět se nezboří, nikdo se jim neposmívá. Mám pocit, že trend ve výchově jde (rozumně) spíš směrem "nechej dítě, ať za sebe rozhoduje a nese odpovědnost" (samozřejmě v mezích!) a právě náušnice jsou něčím, co klidně můžeme nechat na rozhodnutí dítěte a ne mu předem cpát svůj názor (krásná holčička=holčička s náušničkami). Navíc jako feministka odmítám plošné "značkování" děvčátek ať už náušnicemi nebo růžovými volánečky.
Viki
  • 
9.7.2001 14:17:16
A já si hlupák myslela, že tohle "rodinné" fórum je tu právě proto, aby se tu diskutovalo, a to třeba i o tom, zda je lepší rodit postaru nebo s epidurálem.
Díky Sharon, že jsi mě - Tvým typickým způsobem (měla jsem tu čest číst i Tvé další diskusní příspěvky)- vyvedla z omylu.
V každém případě díky za Tvou závěrečnou poznámku, že každý má právo na svůj názor. To se mi ulevilo.
  • 
9.7.2001 13:12:39
Mila Magdo,

kdyz nasi dva kluci dostali sestricku, bylo pochopitelne velikym pranim babicek, abychom poridili nausnicky. Nase detska lekarka se na mne divala dost prekvapene (bylo to v USA), kdyz jsem ji zadla o propichnuti boltcu, a poslala nas do zlatnictvi. Jsem ji vdecna za tu daru, protoze pri nastreleni plac trval opravdu jen nekolik sekund a hojilo se to vyborne. Priklanim se i k nazoru, ze rovne nausnice se sroubkem na zadni strane ucha jsou pro prvni mesice vyhodnejsi nez ty klasicke. Takze az se vam narodi ctvrta princeza, primlouvala bych se pro nastreleni....
Chtela jsem Vam rici, ze se mi Vase clanky moc libi, nechybi Vam smysl pro humor, a toho je pri vychove deti tolik treba. Jen tak dal!!


Katerina
  • 
9.7.2001 13:07:36
Brojení proti náušnicím tady už bylo.. diskuse stará asi rok, možná i víc... zajímavé je, že nejvíc ječí ti nebo spíš ty, které samy jako děti náušnice neměly. Že by nějaká forma ospravedlnění? Ano, najde se stejný počet doktorů a rodičů, kteří náušničky zavrhnou (kvůli krvi, stresu, citlivým bodům v uších a podobně), jako stejný počet těch, kteří na nich nevidí nic špatného. Ono těch přežitků a předsudků je v naší době tolik, že cpát mezi ně náušnice mi přijde dětinské. A vymlouvat se na stres mi zní hodně alibisticky. Mojí dceři bylo při píchání oušek 14 dnů. Šla jsem se podívat, jak bude bodnutí snášet o měsíc starší dcera sousedky, a nakonec jsem utíkala domů pro ty naše náušničky v lihu. Malé mimi ani nekvíklo a krev ani nekápla. Zahojeno s Framykoinem za 2 dny. Stres se nějak nestihnul dostavit. Ano, není nezbytné, aby malé holčičky měly náušnice. Ale zrovna tak není nezbytné, aby ti, kteří je neuznávají, je považovali za špatné a vymlouvali je těm ostatním. To bychom tu za chvíli mohli diskutovat o tom, jestli je přežitek rodit postaru nebo s epidurálem, jestli je přežitek kojit nebo přikrmovat, jestli je přežitek se o dítě starat do třech let nebo ho vrazit chůvě a podobně... každý má nejspíš jiný názor a každý má na něj právo...
Magdo a tobě fandím, tvoje povídání je vtipné a líbí se mi :)).
Michelle
  • 
9.7.2001 11:41:58
Tedy, ja mam syna, takze to resit nemusim. Ale mne moje maminka usi jako holcicce pichnout nedala - sama nausnice nenosi a vzdycky tvrdila, ze je to stary hotentotsky zvyk a ze bych rovnou mohla nosit krouzek v nose (dneska se nestaci divit :)
Nikdy mi nausnice nechybely, nikdy se mi ostatni holcicky nesmaly a klukum jsem se libila i bez nich. M
Ve triceti jsem zatouzila po zlatych "visacich" nausnicich z dvoubarevneho zlata, takze jsem si nechala dirky v usich vyrobit nastrelenim - zadna krev, zadna bolest, bez objednani, za 5 minut cestou z prace, bez naslednych komplikaci. Jestli se mi jeste povede dcera, ouska ji necham pichnout az na jeji vlastni zadost, a urcite nastrelenim.
Viki
  • 
9.7.2001 11:29:42
Musím se přiznat, že považuji píchání uší malým holčičkám za přežitek. Je to akt do značné míry motivovaný pýchou rodičů, nikoli zájmem dítěte. Leckterou maminku totiž zamrzí, když je to její mrně v kočárku kýmsi považováno za chlapečka a ona si zatím myslela, že má tu nejkrásnější princeznu, co se kdy narodila, a že to přeci každý musí poznat na první pohled. A tak se těm drobečkům píchají uši, aby hned každý věděl, s kým má tu čest. A při tom by se za pár let ta naše holka mohla rozhodnout sama a svobodně. Bylo by to její dobrobvolné a vědomé rozhodnutí a byla by to JEJÍ statečnost, s kterou by tak učinila. Já sama jsme byla dítětem, kterému rodiče nedali píchnout uši jako miminku, protože mi nechtěli činit bolest. A jsem tomu ráda, možná bych totiž po této zkušenosti byla stejně bojácné a uplakané dítě jako Magdina Terezka. Takhle ze mě vyrostla holka, která si ty uši nechala píchnout, když jí bylo dvanáct a hřál ji báječný pocit, že pro svou krásu dokázala vydržet trochu bolesti.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 42 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.