• |
25.1.2005 23:33:15
Ahoj Nelísku,
před dávnými lety (1971 -1977) jsem ve Vršovicích navštěvovala báječnou jazykovku ZDŠ Omská. Dnes je z ní jazykové gymnázium, tedy víceleté. Myslím, že tam by Ti poradili dobře. A neplaš se, zkoušky jsou v dubnu. Přeju, a´t se Ti daří. Angelovku bych byla bývala ráda zvolila pro svou dceru - dodnes lituju, že není na jazykovce (to byla moje blbost a váhavost), i když z Jižního Města to taky není nejblíž. Tak držím palce! Majka |
Nelisek |
25.1.2005 8:16:28
Maminky, přestěhovali jsme se do Vršovic a hledám tady někde v okolí jazykovou školu nebo školu s rozšířenou výukou jazyků. Našla jsem jenom Kladskou, ale nemůžeme spoléhat na to, že holka udělá přijímačky. Nevíte o nějaké škole ve Vršovicích nebo Vinohradech (bydlíme u Edenu)? Jsem už z toho zoufalá, protože máme nejvyšší čas. Po prázdninách půjde do 3. třídy. V názorech na školy tady se nevyznám a ne každá je dobrá.
Jinak já zase dám tip v Modřanech (ale asi je to obecně známo): doporučuji Angelovku (program Začít spolu a škola s rozšířenou výukou jazyků). My jsme byli strašně s touto školou spokojeni. Děkuji Nelisek |
Nelisek |
25.1.2005 8:10:29
My jsme chodili do Montessori v Modřanech. Dcera měla trochu problémy začlenit se do kolektivu, ale tady to bylo v pohodě. Mě se jejich metoda hrozně líbí a myslím, že se v éto školce hodně naučila. Teď chodíme do Začít spolu a jsme nadšeni. Bohužel jsme se odstěhovali a to dojíždění je strašné. Ve školce měla jen problém s jednou konkrétní učitelkou a sama si vybojovala přestup do jiné třídy. Takže si myslím, že je to i o tom, jaká učitelka sedne hjakému dítěti.
Přeji dobrý výběr. Nelisek |
• |
24.1.2005 21:36:00
Ahoj Radko,
je to uz davno, co jsi napsala tento prispevek, ja se nyni potykam se stejnym problemem: kam v Modranech umistit nasi Lucku? Zaujaly mne obe nabidky na Urbankove (Montessori nebo Zacit spolu) a ted jsem se pri brouzdani ruznymi odkazy dostala az na tyto prispevky. Ackoliv jsme nebyly u zadneho psychologa, uzke okoli o dceri mluvi jako o individualite nebo introvertovi, protoze se kolektivu trosku strani, vetsinou stoji a pozoruje z povzdali. Tak jsem se chtela zeptat, do jake skolky jste z Mont. presli vy? Diky, Marketa |
Vitjan |
• |
18.1.2005 17:38:42
Poté, co jsme neuspěli s tříletým synem v (pečlivě vybírané) státní školce kvůli jeho přílišné živosti jsme od října 2004 v novém Montessori domě Na Folimance 17 (http://www.vaseskolka.cz) a je to úplně bez problémů, ráno se vždycka těší do školky.
|
Vitjan |
• |
18.1.2005 17:38:35
Poté, co jsme neuspěli s tříletým synem v (pečlivě vybírané) státní školce kvůli jeho přílišné živosti jsme od října 2004 v novém Montessori domě Na Folimance 17 (http://www.vaseskolka.cz) a je to úplně bez problémů, ráno se vždycka těší do školky.
|
• |
8.1.2005 22:00:36
Nově otevřená Montessori školka, do které chodí od září náš syn Andrej, je na Folimance v Praze. Mají otevřené dvě třídy - anglickou a českou - a ještě přijímají děti. Pro informace mají celkem slušné www stránky - www.vaseskolka.cz.
Hodně štěstí g kontra |
babča |
• |
26.5.2004 20:46:56
Veškeré informace si přečtete na www.montessori.cz
|
25.2.2004 13:50:47
Sosane, nemyslim, že by v Montess. školkách byly shromážděhy problémové a handicapované děti. Možná se v nich (jakož i jiných alternativách) projevuje to, že rodiče bezproblémových průměrných dětí častěji počítají s tím, že školkou a školou dítě projde stejně jako všichni ostatní a s výběrem si tolik nelámou hlavu, zatimco rodiče dětí problémových nebo naopak nadaných hledají něco s individuálnějším přístupem...?
Jinak myslim, že v Libuši se školka neplatí. Ony ty zmiňované se platí proto, že jsou anglické nebo soukromé, ale většina Montessori školek je státních. |
• |
25.2.2004 10:13:10
Milí rodiče a zájemci o Montessori vzdělávání,
jediná odpověď je - příjďte se podívat. Státní školky jsou stejně drahé jako jiné, systém vzdělávání je zcela jiný. informace - www.montessoricr.cz MŠ Mezi Domy - Praha - Libuš - tel 732503887 MŠ Urbánkova - Praha -MOdřany - tel.241766272 MŠ Kladno - 604636960 Dále Praha 6 - Vokovická, Hostinné, Hradec Králové, Nový Jičín, Ostrava,Brno,Tábor,Jablonec,Zábřeh,a další. Informativní kurz pro rodiče 4 dny - začíná 25.3.2004, informace na bruncl@centrum.cz cena -2500 Kč, pročlany Společnosti Montessori a studenty 1500 Kč Zdraví Vás Společnost Montessori |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.