| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nestihla jsem to!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 58 [Dalších 28 >>]
  • 
24.11.2003 11:11:19
každý z nás má podobnou zátěž, protože nikdo z nás neumí předvídat budoucnost a podle toho se v životě řídit. Zpětně už si také nemůžeme ověřit, jak by to vše dopadlo, kdybychom se chovali jinak - pochybnosti budeme asi mít vždy. To hlavní je vědět, že jsme nikomu vědomně neublížil.Rů
  • 
24.11.2003 11:11:12
každý z nás má podobnou zátěž, protože nikdo z nás neumí předvídat budoucnost a podle toho se v životě řídit. Zpětně už si také nemůžeme ověřit, jak by to vše dopadlo, kdybychom se chovali jinak - pochybnosti budeme asi mít vždy. To hlavní je vědět, že jsme nikomu vědomně neublížil.Rů
Sosan
  • 
24.11.2003 10:50:16
Dík, takže se zdá, že zprostředkované informace typu: "...Už jsem vícekrát slyšela od lidí na venkově, že např. kráva 48 hodin před porážkou zoufale bučí nebo prase je úplně nepříčetné..." se prostě nezakládají na pravdě.
If & 3♥
24.11.2003 10:30:57
Sosane, já na vlastní oči viděla x-vesnických zabijaček! Prase je opravdu nervozní, ale teprv, když ho taháš z chlívku a nahání ho řezník! Ale náš strejda je tak dobrej řezník, že si toho to prase ani nevšimne! Drbe ho za uchem do poslední vteřinky.....

PS: slepice jsou dobytek! A zabíjení je jim jedno. (Opět vlastní zkušenost, když zabíjíme kuřata, králíky, husy, kachny... tak se ty mrchy zvědavý na ně seběhnou a sezobávají krev co kápne na podlahu) Ne nadarmo se říká "letí po tom jak slepice po flusu")
Sosan
  • 
24.11.2003 9:35:31
Já zase slyšel vyprávět příhodu, kde někdo na vesnici zabíjel slepice tak, že jim useknul hlavu sekyrou na špalku. Když pak mrtvou slepici nechal ležet na zemi, ostatní slepice přiběhly a ozobávaly jí takové-ty žíly a fujtajbly, co visely z krku a ani náhodou je nenapadlo, že by se měly jít někam schovat, protože cca za minutu jim bude ta hlava useknuta taky. Ale je to bez záruky, já to osobně neviděl.
Co se týká těch prasat, chtělo by to, aby se ozval někdo, kdo zná osobně vesnickou zabíjačku, aby se vyjádřil, jak se chová prase dva dny, den či hodinu před ní. Já to neviděl. A je nanejvýš pravděpodobné, že bude rozdíl v prožívání u slepice a u prasete. Dalo by se z toho tedy usoudit něco ve smyslu, že čím blbější zvíře, tím mu smrt méně vadí?
If & 3♥
24.11.2003 7:45:54
Bla bla bla bla! Nepatřím k lidem co papouškujou! Abych to upřesnila, mám ke zvířatův vřelý vztah a vůbec si nemyslím, že by zvířata neměla duši! Mimochodem jsem vystudovaný zootechnik!!!!

A to že mám načtenou z knížek etologii, tak za to se fakt nestydím.... a nejen od Desmonda Morrise....
dagmar a dvojčata
  • 
24.11.2003 0:50:39
naprosto souhlasím a nechápu lidi, kteří si někde něco přečtou a bezhlavě papouškujou dál- to je prostě demagogie na "N"
22.11.2003 20:49:46
napřed chci říct, jak moc souhlasím s tím, co píše Henri, taky si to moc a moc uvědomuju, hlavně ve vztahu k rodičům
ale chtěla bych se vyjádřit k tomu, že zvíře neví, že zemře. Už jsem vícekrát slyšela od lidí na venkově, že např. kráva 48 hodin před porážkou zoufale bučí nebo prase je úplně nepříčetné. Tak ymám pocit, že moje fenka si uvědomovala, že se blíží smrt. Byla těžce nemocná a dvě hodiny před smrtí se její chování prudce změnilo, prostě to tušila. Nedělejte ze zvířat bezduché stroje. V osmnáctém století se např. tvrdilo, že zvíře ani necítí bolest, i když vydává "bolestné" zvuky. Psali to i význační vědci té doby. Takže to, že někdo něco takového napsal nyní, nic nedokazuje, jenom nevědomost dotyčného pána.
21.11.2003 17:47:16
Moc diky, i kdyz bych to ponekud upresnila, nemyslela jsem, ze by si umirajici nedokazali priznat svou situaci a to naplno. Spis jsem chtela rict, ze je prijemne myslet na zitrek, i kdyz uz mozna nebude pro nas, ale bude pro ostatni,prave pro ty, kteri nas maji a meli radi koneckoncu i pro ty stenata, a to je moc fajn. Uklidnuje to, ze nejsme stredem vesmiru a ze po nasem odchodu se vse nezhrouti, ale spis bude pokracovat dal. A ze jsme soucasti toho pokracovani, tak jako jsme soucasti vsech kteri nas maji radi... mozna, ze je to i smutne, protoze kdyz clovek opousti ty co miluje jiste smutek citi, ale na druhe strane je fajn, ze je tu zitrek je alespon pro ne... je fajn ze ho popisi, kdyz se ho doziji jen oni, je to o pouto vic...Neumim presne popsat, jak to myslim, asi je to hodne otazka citu...
Hanča
  • 
21.11.2003 16:49:35
Milá Henri,
taky to znám, před třemi lety zemřela moje milovaná babička. Byla moc hodná. Přestože jí bylo už 96 let, i tak jsem se jí zapomněla zeptat na takovou spoustu věcí... A také vím, kolikrát jsem se za ní nestavila (nebydlela v našem domě, ale u tety) jen proto, že jsem byla líná a říkala si, že venku je zima nebo že musím jinam...
Je moc důležité být se svými blízkými, pokud jsou tady a věnovat jim trochu toho času, když pak odejdou, aniž by u toho člověk byl, přijde to líto.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 58 [Dalších 28 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.