| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ten barák je váš, jo?!

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 54 [Dalších 14 >>]
Jitřenka
  • 
9.1.2005 16:37:18
Malá technická poznámka: Věkové omezení pro řízení motorových vozidel (aut i motorek) platí pro případy ježdění po veřejných komunikacích. Rozhodnou-li se puberťáci, že vezmou auto rodičů a budou s nima jezdit třeba po dětském hřišti, či motorkou budou jezdit po louce, řidičský průkaz nepotřebují.

Jinak souhkasím s pisatelkou článku. Je třeba občas puberťáky (a bohužel nejen je) uozornit, kde končí jejich svoboda a začíná svoboda toho druhého.
sylva
  • 
9.1.2005 14:15:09
Stejne si porad myslim, ze pisatelka onoho clanku pouze z ,,moci" dospele vytkla ,,pubertakum" neco, co by se nemelo delat.
1.ji vadi, ze v soukromi sveho bytu je rusena- nemyslim normalni hluk z ulice, bezny hluk, jako je tramvaj, auto, klakson na aute, treba sekani travy apod., ale svehlave bouchani micem o zed, kdyz k tomu jiste zed ci stit domu teda rozhodne urcen neni, ze?
2.ji vadi, ze je nicen majetek vice rodin, vetsi skupiny lidi, protoze jak jiste chapete, jen nejake okopavani zdi micem se na te zdi casem jiste podepise.To si nemusime vysvetlovat, to chape snad kazdy rozumny dospely clovek.

A pubertaci z pozice ,,pubertaku" delaji na dospeleho pridrzle poznamky a silacke reci.Mozna, az budou sami jednou v pozici autorky clanky, vubec je nenapadne neokriknout dalsi generaci pubertaku.

Je to jednoduchy vyvoj generaci.Stale nastupuji dospivajici, stale budou nelhostejni dospelaci, kterym bou urcite veci vadit, a kteri je budou napominat.To je kolotoc zivota.
Ja jsem jako pubertacka nebyla jina.Alespon si myslim a vzpominam, ze jsem taky drzkovala a taky mela svuj nazor na neci vytky.I kdyz balonem jsem o zed nebouchala.Ale zase jsme delali s kamarady jine veci, jine naschvaly, jine provokace.A pripadlo nam to z nasi pozice, jako neco zabavneho a prece uplne normalniho.

Dulezite je ovsem to, aby ,,roztrzky" mezi dospelym a pubertakem byly v ramci jakesi slusnosti.Napomenuti za opravnenou provokaci, ruseni a pod. a ze strany pubertaku primerena reakce, byt pridrzla.
Ale zase jsme lide ruzni a kde je ta mira primerene provokace a primerene drzosti??

O tom by se dalo diskutovat asi do nekonecna, a stejne budememe mit kazda jiny nazor.
Ale uplne nejdulezitejsi je, abychom temi nazory nenapadaly stale jedna druhou.Vyjadrit se lze i slusne.
Líza
9.1.2005 6:03:53
Deniso, a ty jsi upozornila policii? Pokud ne, pak nechápu, proč si stěžuješ na ostatní :-(
Denisa
  • 
9.1.2005 1:42:28
Souhlas se Sylvou,

narozdíl od některých pisatelek se musím zastat autorky a dokonce ji i obdivovat, že se vůbec puberťákům postavila. Však jsme všichni vyváděli lotroviny, ale pokud nám to dospělí zakázali, nebo vyhrožovali, že dojdu za rodiči, v tu ránu jsme s nekalou činností přestali a báli se. Ale mám pocit že nynější puberťáci jsou daleko agresivnější a z dospělých mají respektu co by se za nehet vešlo. Drobný příklad: ve vesnici mých rodičů jezdí autem tři hoši ze dvou rodin ve věku 14 let!! Ty bez řidičáku na pionýrech a motorkách ani nepočítám. A víte co dělá celá vesnice? Všichni si na ně stěžují, bojí se kdy koho kde přejedou /jezdí doslova jak prasata/, ale nenašel se nikdo kdo by něco podnikl, nikdo si nevyšlápl na rodiče, nikdo neupozornil policii, nikdo hochy nezastavil a nevynadal jim, prostě nic, všichni se bojí. Dost drsná realita.
Sylva
  • 
8.1.2005 22:25:08
Tak jsem si pozorne procetla uvodni clanek a clanky Vas vsech a ...nevim, nevim ...nektere z autorky clanku delate buh¨vi jakou ublizenou chudinku a pritom cela pointa je zrejme jen v tom, ze jen proste nechce byt doma rusena jakoukoliv rusivou cinnosti kohokoliv z venku.A nechce, aby dum, ve kterem bydli, vypadal jak dum nekde z predmesti Bronxu.
Na tom je snad neco nepochopitelneho???
Milada.
8.1.2005 21:32:20
Marie,

mno, moc tomu nerozumim..udelam jednu technickou poznamku ohledne veku, kdy se da podle ceskych pravidel silnicniho prvozu prvne ject na motorce...a to je jiz DRIVE nez v 18 letech a tady se to pochopi ZCELA jinak. Nenapisu NIC, cim bych zlehcovala zavaznost situace, jen mam proste jednu malou technickou k Misine prispevku...

Milada


Marie
  • 
8.1.2005 18:52:50
Milado,

motorka ale na ridicak nejezdi:-(( znam ze sveho okoli spoustu kluku, kteri na motorkach jezdi jeste mnohem drive nez ve 14. Vim, ze je to smutny, ale je to tak....
Marie
Milada.
8.1.2005 18:04:04
Lizi, ty jo:-)),

musela jsem si to precist 3x:-)) protoze jsem to neustale chapala tak, ze CHODEC jdouci po prechodu nesmi za chuze telefonovat...a premyslela, ktery zakon toto upravuje. Po ctvrte jsem pochopila :-)) ze to jinak :-))

Jinak: Jiste, z toho prispevku to neni jasne, jakou motorku ten chlapec pouzil, ja to hledala v Archivu Obcanskeho juda, ale nenasla. Jen jsem proste chtela napsat, ze i ti mladici pod 18 mohou na motorce ject..vsak jsem taky napsala, ze to je technicka poznamka pod carou :-)

Milada
Lizí
  • 
8.1.2005 15:24:17
Ono z toho úpříspěvku není patrné, zda šlo o malou motorku nebo o velkou, je to venkoncem jedno, neboť s ní ublížil malému dítěti a neměl na ní co dělat... A jeho matka - co by dělala, kdyby jí někdo srazil syna na přechodu, protože třeba telefonoval - to se přece taky nesmí, a pak řekl, že nechtěl... Když se nás to netýká, je to jiné. A k těm puberťákům - já byla v pubertě slušné dítě a zkušenost mě naučila, že člověk by měl být trochu trhlý, protože dospělí - především cizí, se ke mě chovali všelijak, jen mi neopláceli slušností. Takže přílišná slušnost není to pravé. Ale na druhé straně ve třinácti nebo čtrnácti mít za sebou všechno, co mi život může dát a mít pocit, že na ostatní lidi nemusím brát ohled - to pro mě znamená nudu a taky neúctu sama k sobě. Mám syna, je mu patnáct. Zatím nikoho nezajel ani nezabil, ale před zákonem je stejný, jako ti, co už něco takového jako děti provedli, ale nebylo jim patnáct a tudíž se jim trest nezaznamená do rejstříku. Jak k tomu přijdou ty děti, které respektují druhé a nezatěžují společnost? A jejich rodiče, kteří se dětem věnovali, jsou na roveň těm, kteří na ně kašlou.
Milada.
8.1.2005 14:39:45
Miso,

jen mala technicka poznamka uplne mimo tema: Na malych motorkach se smi jezdit uz drive nez v 18 letech, ale v 14 letech tedy opravdu jeste ne...ve 14 letech Ti ani na ty male motorky ridicak jeste nedaj.


Milada
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 54 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.