| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ten barák je váš, jo?!

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 54 [Dalších 4 >>]
8.1.2005 13:47:54
Petro dva, zcela s tebou souhlasim, jen bych to jeste trochu rozepsala: nemyslim si ze by autorka psala JEN o pupertacich, kteri otloukaji zed jejiho domu. Prave ted posloucham v noci nahrane Obcanske jodo, a probiraji tam zajimavy pripad 14-cti leteho chlapce, ktery porazil na motorce 3-letou holcicku, jel v protismeru...Tak nejak to vyzniva, ze se vlastne nic nestalo , protoze holcicka( po nekolika operacich) prezila a chlapec je nezletily, jak to vypada, odpovednost vlastne nenese nikdo. Clanek se asi tyka i toho, ze nejaky nevychovany( podle nekoho zcela normalni pubretak vstoupil do neciho zivota a na nejakou dobu ho zcela rozboril, holcicku obdaril nekolika zajimavymi jizvami a dal se nic nedeje...Pripada Vam to normalni? Mne tedy rozhodne ne. A mam pocit, ze i tohle je v tomto clanku: Otazka jestli ma kdokoliv pravo vpochodovat do naseho soukromi, udelat z nej kulnicku na drivi a neni duvod, aby se dal neco delo protoze pachatel nebyl dospely. Asi patrim skutecne k staromilcum, protoze bych byla docela toho nazoru, ze pokud ho rodice nedokazali vychovat tak, aby prave tohle nedelal, tak by mela skoda padnout na ne, at formou pokuty, nebo pokuty a podmineneho trestu. Matka toho mileho chlapce prave trdi( posloucham nahravku a pisu), ze on to prece udelat nechtel...nejak se nezabyva tim, ze nekdo do 18let s motorkou na silnici nepatri. Proste to co pise autorka clanku celkem jasne: vpochodovali ji do zivota pubertaci a nezbyva nez to nest stoicky, protoze neni dost slusnych lidi, kteri by se zajimali o to co jejich pubertalni ditko dela a nase spolecnost nema dost zakonych prostredku, aby je k tomu primely, ani v pripade, ze zdaleka nejde jen o otloukani omitky Vaseho domu...
Lucka
  • 
8.1.2005 0:07:35
Proč si prosim Tě myslíš, že má malé sebevědomí a proč někoho zraňuješ, měla by jse si omluvit.
Petra II.
  • 
7.1.2005 23:08:20
Já autorku clánku docela chápu, nekdy je to vázne tezká domluva. A jeste kdyz mají chlapci své zastánce... Argumentaci typu "chovat se sproste je v puberte normální a kdo si na to stezuje, je zapsklý starec",fakt miluju. A jeste lepsí je "my delali jeste horsí veci, a jaký jsme ted slusnáci". To, ze jste se kdysi chovali v parte nevycválane, neznamená, ze to bylo dobre, takze to není pro ostatní vzor. Vzhledem k tomu, ze ti nevadí, ze se dneska nekdo chová sproste, tak jsi asi od dob party moc nevyspela - alespon dusevne ne.
Milada.
7.1.2005 20:05:29
Ahoj Aido,

a tak jooo :-) Ja jen proste chtela napsat, ze rodice sousedovic hyperaktivniho kluka (ted uz to je asi 14-lety pubos) tehdy (pred lety) jasne rekli: Jestli uvidite naseho S., jak neco s tim zateplenim provadi, tak mu jednu rovnou vlepte :-) Ja ani presne nevim, co vsechno ma diagnostikovano.

On S. uz 4x nebo 5x zmenil skolu, ted naposledy nevim, jestli propadl ci presne z jakych duvodu nepostoupil do dalsiho rocniku. Ma samozrejme nejake DYSporuchy. U nej je toho zrejme hodne zapricineno zdlouhavym porodem, je to milej kluk, moje deti ho maji hrozne rady, ale je to s nim proste narocne.

Milada
*Aida*
7.1.2005 18:55:36
Milado,
zdravim! Ja bych nerekla, ze ADHD a LMD je to same. ADHD je Attention Deficit and Hyperaktivity Disorder, tedy nedostatek pozornosti a prebytek energie :o). Spis bych rekla, ze ADHD je jednou z LMD.
hanka
  • 
7.1.2005 18:43:47
Souhlasim s tebou, na hristi proste nebyva zed, o kterou se da cutat / oproti tenisovym kurtum /. Generacni problemy byly vzdycky, nemam pocit, ze jsou dnesni pubosi horsi, jsou jen takovi, jaci mohou byt v prostredi, ktere jim jejich rodice tvori. Mam vlastni dum se zateplenou fasadou a dcera si o ni micem hazet nesmi. Zase mi pod okny jezdi pubosi na pionyrech, protoze bydlim takrka na samote a nevyhmatnou je tu policajti. Tak se vzdycky jen tesim, ze jim dojde benzin a rikam si, ze je to lepsi, nez kdyby nekde fetovali.
Milada.
7.1.2005 17:28:49
ADHD je novejsi vyraz pro LMD (lehka mozkova dysfunkce).

Milada
Lizí
  • 
7.1.2005 17:13:11
Promiň, ale z tvého příspěvku zase čiší, že se potřebuješ ujišťovat, že už jsi slušná. Nevím, co je hezkého na tom, že někdo něco zničí - nakonec víš, kolik stojí omítka? Mně se taky nelíbí, když mě někdo nenechá pracovat - taky pracuju doma a občas je to problém, mám si to ale líbit, aby mě někdo neobvinil, že "to za mách let nebývalo"? Je mi 35, reálný socialismus jsem taky zažila, stará se necítím a i v patnácti mi přišlo logičtější, že fotbal půjdeme hrát na hřiště k tomu určené, než o barák. Doufám, že se ti časem podaří získat větší sebevědomí!
Čajda
  • 
7.1.2005 17:07:10
Jen pro pořádek, pokud to z textu není zcela jasné - ty děti bydlí v našem domě - dokonce na našem patře - žádná cizí ženská - proto vím, že nezdraví a kola házejí na čerstvě opravenou zeď. Jednou mi tak málem zranili tříletou dceru. Možná řeknete, co jsem se jim motala pod kola s dítětem - jenže já šla od schodů k východu, oni jeli v chodbě domu dva vedle sebe a neuhnuli se. Vím o kom mluvím, oni věděli, kdo s nimi mluvím a jinak - puberťáci mi normálně nevadí - mám jednoho doma a má také pubertální kamarády. Navíc - ten míč dává dost velký pecky - nedá se při tom dělat opravdu nic, je totiž jako z vedlejšího bytu.
Majka
  • 
7.1.2005 16:58:35
My máme také zateplený barák, ale je problém v tom, že tam kopou i děti z baráku, a rodiče je vyhazují jen ve chvíli, kdy se s nimi hádáme my.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 54 [Dalších 4 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.