| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Epiziotomie

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 187 [Dalších 67 >>]
cizinka1
17.1.2007 13:56:56
Kociku, :-))). Dobry napad.
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
17.1.2007 13:47:08
Prostě, když máš smůlu, tak máš smůlu. Záleží na hodně faktorech. Určitě to chce hráz připravovat na porod a pak je to lepší. Já vím jen jedno, že moje dítě při váze 3.110 kg a 50 cm bylo pro mne s mojí výškou 150 cm tak tak akorát - větší dítě ať si rodí tatínek sám :)
cizinka1
17.1.2007 12:55:25
Kociku, prece jde o ty statisticke pravdepodobnosti. Vyhoda vertiklani pozice je prokazana, no ale nekdo musi mit tu smulu a se zaradit na tu ten sloupek horsich pripadu:-(. Co se da delat. Prinos nastrihu prokazan nebyl (ani jako ochrana konecniku), ve Svedsku nastrihu se provadi snad 1 procenta, a to jem ve pripade tech velmi dramtickych komplikovanych operacnich vaginalnich porodu. Jedna ze studii, iniciovana WHO, dokonce nazyva vysoke procento nastrihu trendem rozvojovych zemi:-(.
Modřinka.
16.1.2007 21:46:31
Nastřižená jsem byla, nevím jak moc, šili mně dost dlouho. Hojilo se to úplně perfektně, absolutně žádný problém, v 6ti nedělích na kontrole vše ok. Při prvním pokusu o styk navzdory gelu šílená bolest(fakt nejsem žádná hajsinka :-)) a lepšilo se to jen pomalu až do šestého měsíce. Máte někdo podobnou zkušenost, nebo víte co mohlo být příčinou? (před porodem jsem vzorně masírovala, myslela jsem že mě nenastřihnou :-(
Dana
  • 
16.1.2007 21:14:50
To je dost divný,ne?
16.1.2007 19:28:02
Tak se mi zdá, že jsem nějaká divná. Mám tři měsíce po porodu. Náš zlatý chlapeček si dal ručičku na ramínko, takže nástřih byl asi nutný, ale nebolel a šití také ne. Drobeček se narodil po půlnoci a ráno jsem u snídaně seděla, sice to trochu bolelo, ale dalo se to v pohodě zvládnout. Nejhorší byl otok, který do tří dnů zmizel. Sex není stejný jako před porodem, to by snad ale nebyl ani bez nástřihu a mám dojem, že je to spíš únavou než nástřihem. Takže pokud to bude při dalším miminku nutné, nebudu proti nástřihu protestovat. Plně důvěřuji svému lékaři, je skvělý.
nika
  • 
16.1.2007 19:00:19
Já jsem to moc neřešila-před jedenácti lety, odevzdala jsem se osudu, celou dobu porodu jsem měla skvělou náladu, bolesti mi nepřipadaly tak hrozné, nástřih jsem necítila, ale viděla jsem, jak nade mnou porodník cvaká nůžkama, což mně udělalo radost,-už to budu mít za sebou. Problém byl, že hned po mně rodila " kolegyně" vedle, kterou už rovnou také ošetřili. Na mě "nastoupili až poté, a bylo to hodně bolestivé, museli mě i vyčistit- příšerná bolest, ale krátká, měla jsem i děložní čípek roztržený, což mï způsobilo později problémy-měla jsem na něm nález už před tím, navíc tenkrát ty povinné fasované "drátěné " vložky, hezky se chytaly za stehy a docela to bolelo.. Na umření to ale určitě nebylo, dalo se to vydržet, nějaké nepříjemnosti se dají očekávat, říkala jsem si, porod byl skvělý a krátký, miminko zdravé , kojení bez problému, tak na co si stěžovat ? Nechala bych rozhodnutí na lékaři. Za necelé tři měsíce mě čeká druhý porod, nijak se na něj nepřipravuji, žiji aktivně, hodně se hýbu, termín porodní plán mi připadá legrační, uvidím, jak to bude probíhat. Mám výborného lékaře, kterému věřím, takže se neobávám, že bych trpěla zbytečně.
16.1.2007 17:46:15
Jitko - jak už jsem se zmínila výš - já jsem nenastřižená prvorodička. Divil se i můj velmi pokrokový gynekolog. A ve špitále jsem byla za exota (je to už 6,5 roku).
Mickey16
16.1.2007 17:26:26
Ahojky,
rodila jsem v Podolí a bez nástřihu, hráz to přežila bez úhony, jen jsem měla pár vnitřních poranění takže jsem se šití nevyhnula:( myšák se rozhodl jít rukou napřed. Druhý den po porodu už jsem mohla sedět (nedobrovolně- koupila jsem si kruh, ale patrně jsem během těhotenství trochu přibrala, takže jsem si na něj sedla a do minuty byl prázdný:)), vnitřní poranění ale cítím občas při sexu dodnes.
16.1.2007 17:04:28
Je to opravdu o doktorech. Rodila jsem poprvé, porod byl dlouhý, ale měla jsem skvělého lékaře (v opovrhovaném Motole) a ani mne nestříhal, ani žádná trhlinka. Během tlačení mne masíroval přesně tak, jak psala Simča a já jsem tři hodiny po porodu seděla a ostatní maminy a některé sestry na mne koukaly jak na exota. Pane Doktore s velký D, díky.
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 187 [Dalších 67 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.