| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Epiziotomie

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 187 [Dalších 47 >>]
16.1.2007 14:40:12
Ahoj Danielo :o) Tak to mně nenapadlo, já hráz nemasírovala vůbec a že by se to dělalo i tenisákem, tak to mi už vůbec nedošlo,i když něco o tom se ke mně kdysi doneslo. No, ale co se hráze týká, já stejně za nejdůležitější považuju zvolit si porodnici, kde jsou zvyklí nestříhat, protože kdybych šla do porodnice, která se nestydí veřejně uvádět třeba 70% nástřihů, tak se obávám, že jako prvorodičce by tam nějaká masáž moc nepomohla :o/ (no, zkrátka jsem línej lempl, kterému je zatěžko něco pravidelně masírovat, cvičit a tak, no... každá výmluva dobrá ;o) )
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
16.1.2007 14:40:12
Naprostý souhlas. Já jsem při porodu nástřih prodělala. Nebylo to nijak bolestivé, ani šití jsem nijak necítila, ale musím říct, že hodně důležité pro mě bylo, že jsem měla velice příjemnou PA a pan doktor byl úplně úžasný a hlavně mi pořád říkal, co se děje a co bude následovat. I to nastřižení mi avizoval a šití komentoval tak, že každý vpich mi říkal, abych mu neucukla. Jinak pro mě to má ještě jedno ponaučení (sice na nástřih nevzpomínám nijak zle), ale při příštím těhotenství se určitě budu masáží hráze věnovat. V prvním těhotenství jsem tomu nepřikládala až takovou váhu, ale byl to omyl.
PajaMM
16.1.2007 14:30:05
Sylvie, ahoj :-)

A nemysli Karin masaz hraze pomoci tenisaku??? Nam to taky doporucovali - misto prsty treba...
Lassie
  • 
16.1.2007 14:05:37
Jak jsem si všimla, nejvíce vadí asi maminkám špatný přístup personálu. Ne vybavení, věhlas nebo lékařské kapacity rozhodují o tom, jak se cítíme, ale vlídné slovo. Během porodu mi ani jednou sestra neřekla nějaké povzbuzení, jen čisté instrukce a já si připadala jak nemožná a nespolupracující kravička, ač jsem se snažila příkazy plnit. Taková alespoň malá pochvala typu "vedete si dobře", případně pozitivní motivace "za chvíli budete držet svoje miminko v náručí", by určitě udělala víc, než pokoj s kabelovou TV. Takže jestli nastřihnout nebo nenastřihnout už bych teď až tak neřešila, spíše bych požádala lékaře - prosím, mějte pro nás také vlídné slovo, lidský přístup(obzvláště k prvorodičkám)a berte vážně tyto diskuze, jelikož jsou určitě užitečnější, než učebnice etiky. Nebylo by od věci něco z těchto diskuzí přečíst studentkám zdravotnických škol.
16.1.2007 13:16:44
Ehm, Karin, nechci ti brát iluze, ale čerstvé novorozeně má mnohem, mnohem větší hlavičku, než je tenisák ;o)
Miladka, 3měsíční dcera
  • 
16.1.2007 13:09:13
Ale musí se chtít, a to jak rodička, tak hlavně personál v porodnici. Já jsem taky z nástřihu měla hrůzu (zkušenosti kamarádek..), tak mě manžel poctivě masíroval a v porodnici jsem trvala na tom, že nástřih dělat nemají. Ovšem PA se musela opravdu hodně snažit, aby mě správně roztáhla, rodila jsem celkem rychle, takže jsme to museli různě zpomalovat. PA už to nakonec taky skoro vzdala, ale nakonec hráz povolila a měla jsem jen čtyři stehy, když se to trošku natrhlo. Nejsem teda žádná citlivka, ale to umrtvení při šití nebylo nic moc a úplně to stačilo.
Ovšem ten pocit po porodu byl úžasný, v pohodě jsem hned seděla a mohla se normálně pohybovat. A po sexuální stránce jsem už taky použitelná:)
  • 
16.1.2007 12:58:29
já se v prvé řadě musím smát článku,jak radí v jaké poloze rodit aby se rodička vyhnula nástřihu,já jsem tlačila v leže a vůbec mi to nešlo (pro Lassie že není jediná),když jsem chtěla změnit polohu,tak PA řekla že si nebudu vymýšlet,řvali na mě že mi to vůbec nejde a že nemám žádný břišní svaly ,podotýkám že jsem začla tlačit až po 32 hodinách úmorných křížových belestech, které byli asi tak po 1,5 min takže skoro bez přestávek,píchly mi nějaký analgetikum po kterým jsem byla úplně nafetovana a bez síly,když tlačení bylo neúspěšné tak přišla asi tak 120 kilová PA začla mi skakat na břicho to bylo strašný já si připadala jak na můčidlech,pak jsem cítila lehoučké řezání ,PA mi zatlačila na břicho já trochu zatlačila a malý byl venku,šili mě tak přes hodinu a to byla ta pravá muka,když jsem řekla že chci připíchnout analgetikum doktorka pravila že si vymýšlím že mě to nemůže bolet ,takže po druhé asi budu rodit v Německu (viz příspěvek) .Sednout jsem si nemohla tak dva měsíce .Samozřejmě chápu že nástřich musel být proveden ,protože by jinak byl ohrožený prcek ,ale jsme ve 21 století tak by se snad mohli brát ohledy na ty věci jako je připíchnutí analgetika,nebo výběr polohy při porodu.Po těch moc krásných zažitcích si opravdu rozmýšlím zda budu mít druhé dítě.Na bolest člověk zapomene ,ale na ošklivé jednání Nemocničního persolnálů ne.A to si říkají profesionální ??!!
16.1.2007 12:57:24
Mně by zajímalo, jestli to čtou taky lékaři, porodníci (střihači :)). Jestli sledují nejmodernější poznatky a výsledky nejnovějších studií a jestli je taky zajímá mínění žen - rodiček. Když čtu o zkušenostech některých žen, tak se nástřihu upřímně děsím... Co si potom na tom doktorovi vezme žena, která si měsíc po porodu nesedne, řeší nehojící se ránu nebo ji ještě po roce bolí sex... ? :(
16.1.2007 12:42:37
To je dobrý... moc dík :) Balónek s tonometrem si kupovat nebudu, každopádně za pokus to stojí, třeba s tenisákem :))
16.1.2007 12:27:25
Epi-no je takový balónek, který se zavede do pochvy, tam se postupně nafukuje (každý den o něco víc), až by měl velký zhruba jako novorozenecká hlavička a žena by se ho měla pokoušet vytlačit. Dle výrobce by to nemělo mít negativní vliv na těhotenství a mělo by to pomoci předejít nástřihu a použití po porodu by mělo napomoci posilování vaginálních svalů, aby se žena dřív vrátila do formy. Tolik teorie, v praxi jsem to nezkoušela ;o)



Výrobce (německy, anglicky): http://www.epi-no.com/
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 187 [Dalších 47 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.