| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Epiziotomie

[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 187 [Dalších 37 >>]
16.1.2007 12:18:54
Co myslíte tím "nafukovala jsem balónkem epi"? To slyším prvně... Prosím o vysvětlení, dík :)
cizinka1
16.1.2007 11:47:16
Gabrielo,

Tohle se mezi porodniky traduje, ze episiotomie pomaha proti poraneni konecniku a nasledne pak i proti inkontinenci, ale vyzkumy prokazuji opak: problemy s konecnikem jsou vzacnejsi po prirozemym natrzeni. Tady je jeden z odkazu (9. abstract), plnou studii koho to zajima muze si vyhledat podle autorskych udaju: http://www.motherfriendly.org/MFCI/references/6/#Abs9.
Gabriela
  • 
16.1.2007 11:39:44
Coby prvorodičku mě PA nastřihla, dcerka měla 3,95 kg, nástřih nebolel vůbec, šití bolelo. Šil mě primář a přes poznámky, že to fakt dost bolí prostě šil. Injekci na umrtvení jsem dostala, ale podle mně primář nepočkal až začne účinkovat (15- 20 minut?), což ale asi bylo kvůli tomu, že mě nechtěl nechat z nástřihu zbytečně krvácet, tak šil hned a umrtvení pořádně zabralo až už bylo po všem, s tím že hráz nebude bolet aspoň čerstvě zašitá. Fakt je, že mi šitím poševní vchod zřejmě trochu zúžil, půl roku po porodu se nedalo sexovat ani omylem, každý pokus o sex bolel tak že mi tekly slzy, po půl roce se to samo srovnalo a od té doby nemám nejmenší problém.
Úplně nejhorší nepříjemnosti jsem ale měla po porodu s konečníkem, tlačením hlavičky mi maličko povolil konečník, v podstatě se mi porodem vytvořily NESKUTEČNĚ bolestivé hemeroidy. Nástřih mi zřejmě pomohl, bez něj by konečník dopadl asi ještě mnohem hůř.
cizinka1
16.1.2007 10:26:52
La Pepo, vyzkumy nepotvrzuji vhodnost rucneho chraneni hraze, totiz na vyzkumnim vzorku, kdy PA drzeli ruky jen ve vzduchu pripravene chytit mimino doslo k mene poranenim nez pri rucnim chraneni. Manualni chraneni hraze je jen dalsi povera, takze rodit na stolicce, do vody nebo v polodrepu je to nejlepsi, co zena pro svoji hraz muze udelat - v techto pozicich natrzeni jsou nejvzacnejsi. (Pokud nekoho to zajima, vyhledam odkaz na clanek, pred nejakym case davala jsem ho Katce v dikusi Techniky dychani..)

S tim povzbuzovanim to je pravda - skoda slov.
Kamila
  • 
16.1.2007 9:16:30
Také bych chtěla zažít takový druhý porod. Nyní jsem těhotná a největší strašák pro mě není porod samotný, ale šití a následné poporodní hojení. Při prvním porodu museli dceru vytáhnout vakuovou pumpou, přičemž mě hodně nastřihli, cítila jsem nástřih, injekci na umrtvení i samotné šití, každý vpich. Měla jsem vnitřní i vnější stehy, celkem 25. Sedla jsem si až za 3 týdny, poprvé jsem močila na záchodě 11. den po porodu, do té doby jedině ve sprše s tekoucí vodou, o velké potřebě ani nemluvím, to byl největší horor. Potom se mi vnější stehy nevstřebaly, takže když mě po týdnu jizva hrozně táhla, jsem šla na jejich vyřezávání. Co se týče sexu, poprvé jsme to zkoušeli, když bylo malé půl roku, neustále jsem navštěvovala gynekologa, kvůli různým čípkům, gelům a mastičkám, protože to ani nebyl styk, jen takový pokus o něj. První bezbolestný sex se podařil, když bylo malé 10 měsíců. Přitom jsme jizvu masírovali 6 týdnů před porodem olejíčkem od Weledy. Gynekolog mi nakonec řekl, že pokud budu mít s jizvou stále problémy, jediné řešení je znovu ji rozříznout a zašít znovu, aby se zhojila lépe. To byl pro mě největší strašák.
PETRU
  • 
16.1.2007 7:15:00
nemám dojem, že by měl být nástřih povinný. Já jsem měla první dítě přes 4 kila a lekař mě nastřihl, až když měl dojem, že kdybych "se natrhla" přirozeně, že by to mohlo být horší a když bylo vidět, že to k tomu opravdu spěje. U dalších dětí už problém nebyl, byly menší a moje tělo asi víc přizpůsobené.
Jinak si myslím, že stříhání ani nijak neužlíží. Horší je, když vás "blbě" zašijí, což se stalo paní, která rodila pár minut přede mnou, ale s jinou lekařkou. Mně bylo divné, když si doktor dělal legraci, že to musí pořádně, žašít, aby se to líbilo tatínkovi (byla jsem potrhaná i uvnitř), ale už druhý den jsem byla v pohodě a druhá maminka, ještě při odchodu nemohla skoro ani sedět, jak ji to bolelo a měla druhý porod a malinké dítě, proti mému. Jestli ji nastřihli nevím, ale zašitá byla pěkně blbě.
sally
16.1.2007 0:37:29
... nic jsem nemasírovala, žádné drahé balonky nekupovala, s cvičením jsem to nepřeháněla, protože jsem v těhu různě špinila. Moje první dítě se narodilo ve 33. týdnu, ptala jsem se dr. jestli mě budou nastříhávat, říkala, že ne. Že sice je hlavička měkčí, ale taky menší, že to není potřeba.
Druhé mimi byl také dramatický porod, malá měla šňůru dvakrát kolem krku, nakonec musela ven vakuem - nástřih opět žádný. Přitom měla 3984g.
Celkový výsledek 2 porody, 0 stehů. Jenomže dr se opravdu snažila a hlídala mě.
Adriana, dcera 16m
  • 
15.1.2007 23:32:19
No ja si taky myslim, ze je to hodne individualni. Ale urcite velmi pomuze preventivni / pripravne cviceni, perinealni masaze atd. Z vlastni zkusenosti tedy bych spise doporucila masaze nahradit rovnou sexem ;-)
Rodila jsem v Angli, takze tady hrozba nastihu nastesti neni, ale prece jenom jsem mala male natrhnuti na 1 vnejsi steh (dcera mela pres 4 kila). Zadne problemy s hojenim ale nebyly. Takze spokojenost. Vuci "povinnemu" nastrihu bych se branila vsemi prostredky.
Jája
  • 
15.1.2007 20:18:52
Mě doktorka vysvětlila, že vnější stehy se umrtvit dají, ale vnitřní šití, bohužel bolí. Byla na mě naštěstí tak hodná, že před každým vpichem řekla "teď" :), jinak bych se jí asi ucukala. Jinak opravdu nejhorší zážitek z porodu - šití a potom hojení (to nemluvím o "druhém porodu" na WC :(.
Boba + 3
  • 
15.1.2007 20:04:36
urcite kazda jsme jina, ale porodila jsem dite 4.8kg bez nastrihu a natrzeni (dite pred 3.6 a po 4.2 kg)
[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 187 [Dalších 37 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.