| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Epiziotomie

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 187 [Dalších 17 >>]
Lavanda
15.1.2007 13:56:06
Víš, když máš rizikový a hrozbu předčasného porodu, tak ti nikdo nedovolí vůbec se hráze dotýkat, nebo dokonce manipulovat s nějakým balónkem. Není to vždycky tak jednoduchý.
  • 
15.1.2007 13:52:49
...ale neco delat. Nastrihu ani natrhu se nevyhnete jen tim, ze si to budete usilovne prat a zbuzerujete doktory (to je teda samozrejme taky nutny, aby nesmikli preventivne).

Chce to cvicit cvicit cvicit! Ja cvicila panevni dno uz v dobr pred otehotnenim, masirovala jsem hraz a hlavne jsem nafukovala balonkem epi-no, to je ta njlepsi priprava na porod. Je to zahul, ale tezko na cvicisti, lehko v boji, nemela jsem vubec zadny poraneni. Ten balonek je dost drahej a blbe se shani (ja sehnala starou verzi za 2 litry, nova stoji 3.5), ale byly to jedny z nejlip investovanych penez kolem tehotenstvi a ditete - pohlavni organy jsem mela hned po porodu ve stavu, jaky bych vubec nerodila :)

Nechci, aby to vyznelo jako reklama, ale ja se o tom balonku taky kdysi dozvedela v diskusi na rodine, tak chci svou zkusenost predat dal :)
15.1.2007 13:45:42
Róza: já myslím, že rodička to právě jako laik většinou zhodnotit nedokáže, ale právě proto je tam ten porodník, studovaný a zkušený člověk, který by tohle měl umět, měl by umět posoudit dle situace, jestli je ten výkon nutný, nebo ne, a neměl by ho dělat "jen pro jistotu", protože přece jen je to operační výkon, který s sebou nese i riziko komplikací, takže by se rozhodně neměl dělat bez pádného důvodu...
Chili,syn 18 mesicu
  • 
15.1.2007 13:17:51
Jenom me napadlo v souvislosti s provadenim episiotomii,ze kdyby se porod neurychloval predcasnym protrzenim vaku plodovych blan, tak by hraz byla pravdepodobne lepe pripravena a roztazena na pruchod ditete.
Co se tyka masaze hraze, tak mi rikala kamaradka , ktera je porodni asistentka, ze pokud si rodicka predem masiruje hraz a pak se musi stejne provest episiotomie, tak nasledne siti se na tenke tkani dela mnohem hure.

Simča, 1 dcera
  • 
15.1.2007 12:46:47
Ono dost záleží, jak v které nemocnici k rodičce přistupují a jaký pocit si z porodu odnese. Ke mě se chovali v Třebíči velmi ohleduplně, vše se mnou (i s manželem, který se mnou rodil poctivých 26 hodin) konzultovali, na vše mě dopředu připravili. Proto třeba nemám tak zásadně odmítavý postoj k nástřihům. Celý porod jsem měla pocit, že jsem v rukou odborníků s profesionálním přístupem. Ani v nejmenším ve mě nevyvolali pocit, že mi něco "provedou", protože se to tak dělá vždycky, protože za to mají body, protože je to prevence. Nemusela jsem tedy udržovat svůj mozek na plných obrátkách (jako psala tuším Dana) a pořád všechno po lékařích přehodnocovat, jestli je to "správně" i podle mého uvážení, ale zcela jsem se mohla ponořit do všech pocitů, které porod provázejí a nechat se jím bez obav unášet.
Lassie
  • 
15.1.2007 12:28:29
Jen abych to uvedla na pravou míru - oni mi jí dali, přisála se bez problémů, ale až po ošetření, zvážení a změření. Radši bych si jí bývala vzala hned, za čerstva, nechat dotepat pupečník a pak až přestřihnout.
15.1.2007 12:25:54
Asi záleží na koho narazíte. První dva porody byly ještě za "totáče" a automaticky s nástřihem. Děti měly 3500g a 3250g. Třetí porod před 3lety jsem si užila v CAPu na Bulovce, v klidu a v pohodě a bez nástřihu. Syn měl 3900g a taky ručičku u hlavy. Díky tomu, že se rozhodl ručičku stáhnout od hlavičky dolů, došlo k drobnému poranění v místě předchozích nástřihů, ale šití bylo menší a rána se rychleji hojila a méně bolela. Sedět jsem mohla okamžitě na rozdíl od těch předchozích porodů. Takže moje osobní zkušenost je pro menší zasahování do průběhu porodu, ale všechno kolem porodů je hodně individuální.
Džejn
  • 
15.1.2007 12:25:52
Já si troufnu říct, že na to mám.
Při obou porodech jsem i v onom okamžiku naprosto přesně vnímala a reagovala. přesně jsem cítila, jestli miminko leze nebo ne. Dokázala jsem přesně odhadnout moment, kdy byl nejvyšší čas střihnout. Kdyby to doktor neudělal, asi bych si o to řekla i sama.
TAkže já za sebe ANO. Mám na to.
Dana
  • 
15.1.2007 12:21:24
Ne, sama nerozhodnu. Ale potřebuji vědět, že lékař rozhodne opravdu zodpovědně a že mě do rozhodování zapojí. Nejsem majetkem státu a mám právo o sobě rozhodovat. K tomu potřebuji dobrého lékaře, který rizika zhodnotí a zodpovědně mě poučí. Pokud se bojíte nebo nechcete rozhodovat, samozřejmě se můžete s důvěrou vložit do rukou kteréhokoli lékaře, je to asi pohodlnější. Já si ale vybírám.
Mám zkušenost s nástřihem u prvního porodu a císařem u druhého. Odhadnete, co bylo pro mě horší? No ano, nástřih! Déle se hojil a víc bolel, byla jsem úplně zneschopněná. Také mě to překvapilo, protože nástřih je přece drobný zákrok,kdežto císař velká břišní operace - ale bylo to tak.
Simča, 1 dcera
  • 
15.1.2007 12:19:18
mě tedy umrtvovali nadvakrát, protože nějak nemohli zastavit krvácení v pochvě, ale necítila jsem ani jednu injekci. Kdyby mi to pan primář neřekl, tak bych tady teď přísahala, že mě šili "zaživa".
Milé mamky, nepřipadá vám, že tu tak horlivě píšeme o nástřizích a přitom se v našich porodnicích dějí daleko horší, ba hnusnější věci, než je stříhání a šití? Někde dole psala maminka, že jí ani nedali děťátko na bříško. Mě to přijde dost děsný. To ať jsem radši rozstřižená na obě strany, jen ať mi mé děťátko ukážou a mohu si ho pohladit, nechat přisát, říct mu, jak je krásné a statečné, ...
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 187 [Dalších 17 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.