| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jeden pohodový porod

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 347 [Dalších 307 >>]
Líza
24.2.2007 10:27:30
Nejsem cizinka, ale tohle mi nedá. To, co není v pořádku, a co by se nemělo stát, že propásli vhodnou dobu k sekci. Když už se to stalo, pak jsou kleště samozřejmě v pořádku, ale co já vím, tak cílem je, aby k takové situaci vůbec nedošlo a sekce byla provedena včas.
cizinka1
24.2.2007 10:27:30
Tequilko, pokud uz jse cetla, mela jsi cist pozorne. Po kazde jsem psala, ze nastrih nema smysl pri nekomplikovanym neoperaticvnim porodu. Porod klestema je operativni a i komplikovany. Par procentu nastrihu jsou ospraveditelne a legitimni. 30 prozrazuje chyby ve vzdelani odborniku.

Ty znas nekoho, kdo se zhroutil z klystyru nebo nastrihu? Ja ne. Zeny, ktere si to nepreji PRI NORMALNIM PRUBEHU PORODU, nepreji se zbytecne neprijemnosti a rizika.
24.2.2007 10:06:32
Dlouho čtu Tvoje příspěvky a nakonec musím reagovat. Ty píšeš,že se nehroutíš při nástřihu a že neprofesionalita personálu ohrozila Tvoje dítě(teda,alespoň tak se to dá chápat v jednom z Tvých příspěvků)
Já zase musím z valstní zkušenosti říct,že jen díky zásahu nůžkami do mé hráze a následným použitím kleští(honem napiš,že se používat nesmějí a že je to zastaralý způsob)přežil jak můj syn tak i já. Nemohla jsem ho porodit a jelikož byl sestoupený už moc dolů nebyla již možná sekce. Tak v tu chvíli také měli lékaři čekat až oba umřem a nebo raději použít pro Tebe nepřípustnou metodu nastřihnout mě a pomoci mému synovi na svět?
Zamysli se nad tím!!!
cizinka1
23.2.2007 19:33:30
Lassie, ale jo, ja te chapu:-), a proto rikam, ze je to naprosto v poradku. Proste je to takovy elementarni ideologicky impuls cloveka. Konservator rekne: mame se dobre, treba i relativne (a neni duvod s tim nesouhlasit), liberal: mame byt ve strehu, nase svoboda je pouze v nasich rukou a i ve vsem dobrem je kapka zleho (a ani konservator s jeho namitkami nema proc nesouhlasit). Oba maji jedno spolecneho: uctu pro skutecnost a nechut snilkovym reformam a iluzem. Ale proste ze mne nevymacknes tu [sebe]chvalu pomeru. Presto ze jsem velmi spokojeny clovek, a kdekoliv ziji, tam se mi moc libi. Rozdil je pouze ve formulace postoje.
jana,dcera 15mesíců a kluk 6 let
  • 
23.2.2007 18:58:18
Zažila jsem obo dva porody jak s kystýrem i bez.
První porod byl tak rychlý že mi ho nestačili dát a je to jediný nepříjemný zážitek co z porodu mám a co si pamatuju.Je značně nepříjemné když cítíte že z vás nejde jen miminko,hrozně jsem se styděla a nechtěla tlačit,naštěstí sestřička to moc neřešila a neustále mě otírala.Doktorovi to sice asi moc nevonělo,ale i ten pochopil že to jinak nešlo,ale pro mě to ponížení bylo hrozné.
Druhý porod šle vše tak jak mělo a i ten klystýr se dal vydržet po prvním zážitku jsem si ho prosila jen co jsem přišla do porodnice aby jsme ho zase nepropásli.
Lassie
  • 
23.2.2007 8:20:23
Chápeš mě špatně, cizinko. O ideologii zde vůbec nejde. Reformy zdravotnictví podporuji všema deseti, socialista nejsem a také preferuji svobodnou volbu. Jsem ráda, že je dostupnost informací a že člověk není závislý pouze na tom, co se dozví od svého lékaře. Cizí jazyky jsou, samozřejmě, velkou výhodou, informací se tak dá získat podstatně více.To, že jsem řekla, že na světové poměry se máme dobře, nemusí znamenat, že jsem zastáncem socialismu. To je prostě holý fakt - když se vezme v úvahu, že 3/4 světa hladoví.
cizinka1
23.2.2007 7:58:28
Drahy radco,

Kdo poucuje, mel by se priucit nejdrive sam. Neni to proste pravda, je to jen rozsireny mytus, a proto tad dlouhe debaty.

Diskusem o pravech deti v nemocnicich venovala jsem se uz nekolika krat i tady. Prava sveho ditete ve stejne detske FN, o ktere je clanek na hlavni strane, obhajila jsem a mne vyhodit nikomu se nepodarilo (ale chapu ty matky, ktere odesly, nebo se nechaly ubytovat v nemocnicni ubytovne, takovemu natlaku je tezko odolat ve stresu). Te to problematice venuji se i jinak v realnym zivote.

Co delas pro to ty? Pokud mas funkcni mozek a nejaky obsah v penezence, muzes se venovat jakemu koliv problemu a zalozit jakoukoliv obcanskou inciativu. Az prijdes s nejakym smysluplnym navrhem, jiste te podporime. Poucovani, cemu by meli venovat se jine obcani, prozrazuje ponekud pokleslou uroven politickeho smysleni, nemyslis?
22.2.2007 23:24:50
Insulo, pokud ti opravdu řekly to, co jsi psala, tak to považuju za normální manipulaci, takové pasování ženy do role nezodpovědného blbečka, který by se určitě sám rozhodnul špatně, tak se za pomoci polopravd, nepravd a emociálních výlevů musí dotlačit k tomu, co je pro ni "dobré" :o/ Že tě k ničemu nenutily - no, jak bys tedy nazvala podávání lživých informací za účelem dosažení toho, co je na oddělení zvykem? To, jestli ty jsi v danou chvíli už byla rozhodnutá, roli celkem ani nehraje.
Petra
  • 
22.2.2007 23:12:23
Milý Jaroušku, vy jste ale provokatér! A jak trefně umíte nazvat svůj příspěvek, aby jste měl jistotu, že se některá ozve! Úplně vás vidím, jak se při tom smějete, až se za břicho popadáte. Jsme v diskuzi o porodech, tak se Vás zeptám, jako chlapa, byl jste se ženou u porodu(nebo je to čistě ženská záležitost a chlapů se to netýká)? Říkal jste jí, vydrž, ženo,vydrž, vojna byla horší, trvalo to dva roky, 15 hodin je sranda! Ještě je tu možnost, že jste starej, u porodu jste být nemohl a vojna tenkrát mohla být i tvrdší( delší-14 let nepředpokládám).
22.2.2007 22:57:48
Silvie, nezkušené rozhodně nebyli. Ale na jejich obhajobu musím říct, že mě k ničemu nenutili. Jen se mě zeptali, jestli chci "přípravu" nebo ne. Já chtěla. Byla jsem rozhodnutá už předem.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 347 [Dalších 307 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.