| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co kojenec říká pláčem?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 63 [Dalších 13 >>]
Terez
  • 
21.6.2007 23:12:34
Nas maly zacal plakat uz v porodnici a plakal stale, pak vysilenim usnul (tak 2x denne), a jak se probudil, opet plakal. Prestavkou bylo jen kojeni, a pak vse nanovo. Cely den jsme ho chovali (pres den ja a pak, kdo prisel z prace, abychom se stridali), zpivali, mluvili, broukali, houpali, vazali do zavinovacky a zase rozvazovali, prikryvali, odkryvali, prebalovali, cvicili s nozickama, davali kapky na prdiky, ja kojila a stale to bylo stejne. Nejhorsi to bylo vecer, to neplakal, ale RVAL, az se uplne urval a usnul (spis padnul). Mela jsem nervy uplne nadranc. Muj manzel dokonce sam dojel pro mou maminku, aby byla se mnou doma a ja se trosku vzpamatovala, protoze mel obavu, ze se opravdu zhroutim. Ja - racionalni clovek, ktery, kdyby mu to nekdo vypravel, by si rekl: "no jo, to urcite, to je nejaka hysterka.....:)". Nevim, jestli je detsky plac normalni nebo nenormalni, jestli se da naucit nebo neda, ale pro me bylo nejhorsi to, ze uz jsme vyzkouseli vsechno a nic nepomohlo. Mela jsem pocit, ze jsem matka k nicemu, ze nase dite trpi a ja mu nemuzu pomoct. Na experimenty "nechame novorozence brecet, chce jen nasi pozornost" - no, to by me ani ve snu nenapadlo.
21.6.2007 22:50:49
:-)))Jé to se stydím, omlouvám se, že to tam je dvakrát, myslela jsem, že se příspěvek poprvé neobjevil.
Ještě pro ty, co nečtou články:-))), měla jsem na mysli metodu s hudbou, chováním miminka a pokládáním do postýlky, když začnou plakat!
21.6.2007 22:26:53
JÁ JSEM NEREAGOVALA NA NĚČÍ PŘÍSPĚVEK, ALE NA METODU UVEDENOU V ČLÁNKU!!!!
Olina
  • 
21.6.2007 22:25:05
Rozhodně tě to Štěpánko psychicky zocelilo, protože jsem si všimla, že tady někde vážně a zaníceně debatuješ s cizinkou a to není pro slabé povahy.
21.6.2007 22:23:39
Teda holky,
tak jsem to asi špatně napsala, vůbec jsem nereagovala a něčí příspěvek, ale na článek!!!!!
štěpánka
  • 
21.6.2007 22:05:25
Jojo, když jsem si naše dva uzlíčky přivezli z porodnice, do 14 dnů jsem byla jen chodící mrtvola. Přes den jsem se snažila zvládnout vše jako dřív a v noci chodila utěšovat mimina. Zásadně jeden řval od půlnioci do 1, jen usnul, řval od 1do2 druhý a to i když jsme je nosili. Vždy nabírali sílu, když řádil brácha. V podobných obměnách to trvá dodnes, takže vlastně skoro nikdy nejsou "hodní" oba najednou. vydržím hodně, ale nespat, to nevydržím dlouho. Po 14 dnech mi manžel doslova zakázal na každé zakňourání vystartovat. Většinou usnuli do 5ti minut. Když jsme je nosili, řvali mnohem dýl. Nerozumím tomu dodnes. Také jsme zavedli že jak se jeden vzdudil na jídlo, vzbudili jsme i druhého. Iluze o individuálním denním režimu vzaly rychle za své. to bychom museli mít aspoň jednu chůvu. dyž se konečněě naučili spát celou noc, začly růst zuby. Nikdy ne oběma naráz. takže týden kňoural jeden, další týden druhý. Sdalším zubem se to opakovalo. jako krkavčí rodiče jsme je odsunuli do dětskéhop pokoje. Když jsem je tak zblízka neslyšeli, bylo vše OK. Taky vaše děti řvaly a přitom spaly jako špalek? Naši kluci jo a naštěstí se nebudili navzájem. Pořád říkám, že nejsladší jsou, když spějí (a to už jsou dávno školáci).
Karča (3děti)
  • 
21.6.2007 21:52:14
Nikdy jsem nebyla zastáncem "řvací" metody. Moje mimina usínaly v mé posteli a přitulené. Jenže v tom příspěvku šlo o vyčerpanou matku, která už dál nemůže. A pro dítě je asi lepší, když o něj pár nocí pečuje milující tatínek i když poněkud svérázným způsobem, než zhroucená maminka.
Moje třetí dítě mne svým pláčem dokázalo dostat do horšího stavu a kdybych tenkrát v jakémsi posledním záblesku zdravého rozumu nepovolala manžela ze služební cesty,tak bych asi tyhle řádky nepsala.
První děti byly řváči, ale celkem to šlo. Jenže u třetího se už projevilo několik let přerušovaného spánku, babičky mi pomohly první dva týdny po porodu a pak odjely do svých domovů, manžel musel na dlouhodobou cestu do zahraničí... prostě jsem se ocitla sama s "školkáčem", batoletem a novorozencem. Po třech měsících jsem byla ve stavu, kdy jsem vážně uvažovala o sebevraždě a každý další pláč mne trýznil. Dneska vím, že jsem měla občas prostě vypnout, přestat být svatou matkou a v kuchyni si za zavřenýma dveřma zanadávat, nebo prostě odstříkat do láhve a povolat babičku na noční směnu. Mimi by to jednu noc bez maminky přežilo a maminka by se nedostala tam, kam se dostala. A je fakt, že manžel neudělal nic jiného, než že mi kázal odjet k mamince, odstříkávat a můj táta mlíko vozil k nám domů. Týden jsem spala, jedla lenošila a věřím tomu, že moje mimi bylo i v té drsné tátově náruči spokojené. A mmch. manžel si prý během toho týdne stanovil zásadu, že než vstane, napočítá do dvaceti. V polovině případů mladej stihl znovu usnout, což znamená, že jsem k němu mockrát vstávala naprosto zbytečně. To jsem převzala a malej se sám od sebe naučil spávat scelou noc nejrychleji z těch tří.

Jo a tu americkou metodu jsme ale nezvládli ani jeden . Ani ji zkusit. Představa, že nechávám své dítě,a by se učilo, že se nedovolá pomoci se mi hnusí. Prostě se děti naučily spát samy, až dokázaly pochopit, že každý má svoji postýlku.
Olina
  • 
21.6.2007 21:28:06
Když mi bylo nejhůř, dávala jsem si do uší špunty. Sice jsem všechno slyšela, ale už to nemělo tu sílu. Jeden den a byla jsem zase provozuschopná bez nich. Z legrace jsme jim s manželem říkali prášky na uklidnění.
21.6.2007 21:09:24
normali spokojene miminko neplace.
miminko, ktere z delohy vklouzlo do maminciny naruce a je neustale nekym noseno, neplace, protoze nema proc. staci zamroukat, naznacit sani, a dostane napit.
kdyz je u maminky (nebo u teticky), nema potrebu plakat. ma vhodne zamestnani (ucastni se dospelackeho zivota plneho akce), ma vhodnou teplotu, vhodnou polohu, muze se nechat uhoupat ke spanku... je vzdycky v bezpeci
ze se v poseldnich desetiletich zachazi s miminky jinak, nez na co je evoluce vyvinula, je pricinou place. hlasi tim, ze potrebuji byt u mamy, at bdi ci spi. nic vic.
plac je v nasi civilizaci hojny, ale neni normalni
Lefff
21.6.2007 20:28:42
Estivillovu metodu kontrolovaného pláče, tj. dát dítě do postýlky, tiše a rozhodně říci, že teď bude spinkat, usmát se, pohladit a odejít (+ vracet se ve stále se prodlužujících intervalech k plačícímu dítěti) jsem nedávno zkusila. Tato metoda mj. tvrdí, že je prospěšná proto, že dítě zvyklé usínat u matčina prsu a spát s ní v posteli (což je náš případ) mívá mělký spánek a neodpočine si dostatečně. I zpanikařila jsem z toho, že své dceři nevědomky celé dlouhé měsíce ubližuju, a chtěla jsem jí touto metodou "naučit spát". Nepovedlo se. První den usnula po 45 minutách, druhý den asi po deseti. Ale pak se to zlomilo a bylo hůř a hůř a ani ne po týdnu, který měl údajně stačit, se moje láska usínat sama a spinkat celou noc nenaučila. Sofinka byla uplakaná, Fulghum by to popsal jako "nezanedbatelnou ztrátu tekutin" - vystresované miminko, tvářička rudá, mokrá od slz, slin a soplíku, zpocené vlásky, vzteklý řev, neutuchající vzlyky, nic povzbudivého. Možná jsem neschopná, možná Sofča patří mezi to malé procento, které se samo v tomhle věku už spát nenaučí, možná to bude tím, že jí rostou zuby a ona potřebuje prs coby analgetikum (a možná anestetikum). Další z chyb, které jsem udělala, byla ta, že jsem ji nenaučila na dudlík. Dneska si za to nadávám.
Kdybych neznala v okolí žádnou mámu, která spí v posteli se svým miminkem, panikařila bych. Ale znám takovou - kamarádka, "trojmaminka", mě uklidnila, že mláďata savců obvykle se svými maminkami spí. Zvířata nešoupou své děti do zamřížovaných pelíšků oddělených od sebe. Vzala jsem to jako útěchu i povedený vtip :-). Nemám nic proti dětským postýlkám - určitě jsou rozumným vynálezem pro všechny zúčastněné. Ale já prostě potřebovala slyšet, že není nenormální spát vedle svého dítěte a umožnit mu i v noci dotek, ujištění o bezpečí i případné nakojení - pokud to oběma stranám vyhovuje. Přiznám se, že občas mi leze krkem, když jsem za dudlík 5x za noc a při pokusu o odpojení dcery začne tato mručením protestovat a hrozí řevem, ale většinu nocí kojím jen ve chvíli, kdy vlezu do postele a pak nad ránem, když je spánek mělčí. A jsem přesvědčena o tom, že to ještě nějakou dobu vydržím. Čas utíká strašně rychle a jednou budu na společné spaní s voňavým sosajícím miminkem se slzou v oku vzpomínat :-)

Takže, ač to bude znít paradoxně: Micce s Přemečkem závidím, že to zvládli, a gratuluji jim. Kdybych věděla, že Sofča spí ve své postýlce spokojeně celou noc a nic jí nechybí a já se můžu vyspat celou noc v té své, byla bych šťastná jak blecha. Jenže tomu tak není. Tak se aspoň na své situaci snažím najít nějaká pozitiva a důvody, proč je dobře, že spí Sofinka u mě :-)
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 63 [Dalších 13 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.