| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Další spasitelé na obzoru?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 73 [Dalších 43 >>]
ursi
  • 
28.9.2007 11:00:57
A ještě odkaz na podobnou diskusi http://www.ceskaskola.cz/poradna/Add/Default.asp?Qst=45944&Main=78
Ursi
  • 
28.9.2007 10:44:17
Mmch, pro zajímavost základní poplatek je 5000, následný kurs 10000,...atd

T odpovídá dianetickým vzdělávacím kurzům pro dospělé.
ursi
  • 
28.9.2007 9:08:08
No, vidím, že vás už skoro dostali. Už vám nabídli nějaké osvětové příručky?
co se týká pravdy,tak taje taková, že Basic centra JSOU organizována scientologickou církví. Kdo si s tím dá trochu práce, snadno se toho dopídí.
Aplikovaná scholastika je jiný název pro dianetiku, což je významná složka této "církve". Doporučuji Vám přečíst si pár odkazů už proto, abyste věděl, koho
svými penězi podporujete. Že se na vás tváří vlídně, tomu se nedivím. proč by to nedělali.
Taťka
27.9.2007 22:33:23
Jaké "Ale no tak". Paní "IMAGINÁRNÍ" Ursi, jak se zdá někdo se nechce naučit učit a raději vede prázdné řeči. Nědo není asi schopen přijmout, že pravda může být jiná. A že kolem nejsou jen zlí lidé.
  • 
27.9.2007 14:18:11
Ale no tak , virtuální Blanko, tvůj výlev je jako okopírovany
z placených reklamních textů na ostatních serverech.
  • 
27.9.2007 14:05:43
Dobrý den přeji všem učitelům v Basicu.
Když jsem před rokem viděla inzerát v novinách, také jsem nevěřila. Po špatných zkušenostech jsme všichni nedůvěřiví.
Do Basicu nás vlastně přivedla nouze. Hned v první třídě jsme měli zkušenost se šikanou. Dcera se uzavřela do sebe a ve škole nechtěla dále spolupracovat.
Na doučování začala moje dcera chodit hned o prázdninách. Asi po třetím doučování jsem si všimla, že si má dcera začíná opět více věřit a že má sama chuť začít číst.
Po několika týdnech stresů jsem byla tak strašně šťastná, že nám někdo cizí dokáže pomoci.
Často jsem na dceru čekávala v prostorách Basicu a měla možnost pozorovat i ostatní děti. Všechny se mi po čase zdály být mnohem klidnější a spokojenější.
A to byl asi zlom, proč jsem se o metodu učení začala zajímat. Chtěla jsem své dceři dokázat, že i já se s ní chci učit zábavnou formou bez nervů.
Určitě i ostatní rodiče mi dají za pravdu, že není vždycky jednoduché umět dítěti vysvětlit novou látku zábavnou formou a s úsměvem na tváři.
Koupila jsem si knihu pana L. Rona Hubbarda a přihlásila se do kurzu, kde jsem celou látku probrala.
Dnes se s dcerou učíme 1,5 - 2 hodiny denně. Mladší 4. letý syn minulý týden odmítl pohádku na videu. Chtěl být při učení s námi, rád se zapojuje.
Děkuji za to, že jsem měla možnost poznat Basic a příležitost udělat pro harmonii své rodiny něco víc.
Blanka
ursi
  • 
27.9.2007 10:35:12
Neblbněte nám hlavu:((

Doufám že nechcete tvrdit že síť vašich zařízení nijak organizačně nesouvisí se scientologickou církví. Ptám se potom, kdo je zřizovatelem, kdo grantuje kvalitu poskytované péče, úroveň školitelů a podobně? Jestli mi odpovíte nějakými mlhavými řečmi o CEntru aplikované scholastiky, pak určitě nemůžete tvrdit, že tato instituce se SC, dianetikou a podobnými nechutnostmi nijak nesouvisí.
ˇŽe u vás pracuje i několik speciálních pedagogů, to je sice hezké, ale nijak to nezmění fakt, že většina vašich školitelů je naprosto nekvalifikovaných. Metody, které jste zhruba popsala, jsou běžně užívanými postupy ve školách i poradnách, s tím rozdílem, že tam za ně nevybírají nekřesťanské peníze. K osobě "humanisty"
Hubbarda uvádím pro čtenáře odkaz http://kultura.ihned.cz/c3-20243780-J07000_d-lafayette-ron-hubbard-zakladatel-scientologicke-cirkve a dále odkazy v článku výše.
Zvlášť výstižný je jeho citát: "Zisk je to, o co nám jde".

Aplikovaná scholastika=dianetika. Chcete to snad popřít?
  • 
26.9.2007 21:38:06
Dobrý den,

již několik osob mě kontaktovalo kvůli článku, který o nás zde vyšel.

Jmenuji se Jana Tomanová a jsem ředitelkou Studijního centra BASIC v Praze. Pracuji zde již 4 roky a mohu Vás ujisit, že naší jedinou snahou je pomoci dětem, které mají problémy se čtením a psaním pomocí individuálního specializovaného doučování. Naše centrum je nenáboženskou organizací.

Máte pravdu, že Studijní centrum BASIC má stejného původce jako scientologická církev, ale Studijní centrum BASIC není to samé co scientologická církev. Naše organizace je nenáboženská.
Využíváme pouze poznatky pana L. Rona Hubbarda z oblasti vzdělávání. Máme to uvedené i na našich webových stránkách a nijak se tím netajíme, protože máme s touto metodou velmi dobré zkušenosti. Naše centrum bylo založeno podle vzoru podobných center v Dánsku, která mají název FEGU. Tato centra tam fungují již od roku 1974. Nemyslím si, že by existovala povinnost informovat o náboženském zaměření každého myslitele, podle kterého by pak měla být hodnocena jeho práce. Příkladem by pak mohl být např. Jan Amos Komenský, který mimo to, že dal základ českému a např. i švédskému vzdělávacímu systému, byl také kněz a poslední biskup Jednoty bratrské. A nevím, že by to mělo mít na jeho práci jakýkoli vliv, protože to už bychom se dostávali někam na pole diskrimanace.

A co se týká samotného programu doučování. Jak již sám název napovídá (BASIC - v překladu ZÁKLAD), musí studenti nejdříve dobře porozumět veškerým základům českého jazyka a tomu, jak na sebe jednotlivé části navazují. Se studentem se postupně a jednoduchým způsobem objasní všechny základní pojmy jako je písmenko, slabika, slovo, věta apod., a dále pak to, jak se z písmen tvoří slabiky, ze slabik slova a ze slov věty, takže student postupně získá plné koncepční porozumění svého jazyka. Jedná se o fonetickou metodu, tzn. že se studenti učí, že určité znaky představují určité zvuky. Doučování obsahuje také mnoho praktických a názorných cvičení, která pomohou studentovi získat lepší představu a praktickou znalost probírané látky. Jednotlivé části jsou vždy pořádně procvičeny, aby byly dobře zažité, než se přejde na další, složitější látku. Součástí doučování je i dostatečné množství čtení s důrazem na to, aby student nepřecházel nic, čemu plně nerozumí, jelikož odsud pramení spousta jeho problémů.

Naše centrum navštívila již řada učitelů ze ZŠ a také speciálních pedagogů. Jejich návštěvám se nijak nebráním. Mají také možnost nahlédnout na doučování, aby viděli, jak probíhá. Studijní centrum BASIC funguje v této době ve 12 městech ČR. V některých centrech učí i speciální pedagogové. Na Slovensku máme 7 poboček, jednu z nich si založila také speciální pedagožka.

Naše centrum pořádá DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ, kdy se mohou lidé přijít informovat. Pokud má člověk zájem o více informací o nás či nahlédnout k nám do centra, ráda ho provedu i kdykoli jindy. Dělám to často. Další termín DNE OTEVŘENÝCH DVEŘÍ je úterý 9.10. od 9:00 hodin do 19:00 hodin. Pokud budete mít zájem přijít se podívat, je dobré se ohlásit. Děkuji.

S pozdravem

Jana Tomanová
ředitelka

Studijní centrum BASIC, o.p.s.
Mánesova 88, Praha 2, 120 00
Tel.: 222 725 958, Mobil: 774 032 323
www.basic.cz
Taťka
26.9.2007 20:21:04
Vážená paní "Ursi", jistě jste si našla mnoho informací o sektách a o osobě L. Rona Hubbarda, ale informace o Basicu nic moc. Proto mi není jasné, proč kolem sebě tak plivete.
Pokud jste člověk s rozhledem,... a zkušenostmi, tak zajisté víte, jak se předávají správné a úplné informace bez jednostraně špatného výkladu . S Basicem mám vlastní zkušenosti (jen dobré) = žádný náznak sektářství, žádný nátlak, maximální vstřícnost a dobré výsledky. Zázraky neumí nikdo, něco se podaří dříve, něco chce trochu více času. Nikdo neupírá zásluhy speciálním pedagogům, ale toto je také cesta. Proč tedy člověku upírat možnost výběru. Jsem normální živá bytost a nejsem zaměstnamec Basicu, jen tam docházím se synem. Po celou dobu tam zůstávám a hodně se ptám. Také tam můžete zajít, ujasnit si situaci a třeba i poradit. Máte jistě mhoho zkušeností a o ně je třeba se podělit.(jsch@imail.cz)
Ifka
  • 
25.9.2007 19:39:18
Pokud píše Jarka a ne nějaká reklama na Basic...Myslím, že váš syn potřeboval prachobyčejné doučování. Já bych se ale obrátila na odborníky. Můžete popsat, v čem tkví ta zázračná metoda, díky níž se syn zlepšil v gramatice a oblíbil si matematiku a fyziku? A on neví, že je lepší látku pochopit než se biflovat něco zpaměti?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 73 [Dalších 43 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.