| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Autismus je léčitelný

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 62 [Dalších 2 >>]
27.5.2008 22:37:09
Ahoj, Báro.
To si piš, že Tvůj článek stál za tu námahu. A počítám, že bylo těžké najít si na to čas. Takže smekám před Tebou a dalšími rodiči.
Říkala jsem si, že už jsem informace někde slyšela ;).
Zdraví Lenka a děti z Ostravy :-)
  • 
27.5.2008 22:32:29
Ahoj Macesko a Jeno, moc mne tesi, ze Vas poznavam i nazivo ;-)

spravne pisete, ze kazde dite je jine, ja jsem se jenom chtela podelit o sve zkusenosti, kdyz pomuzou byt jednomu dalsimu diteti v republice, stal clanek za namahu.

Po vysazeni mlika se po par dnech (presne nevim, bezmlecna dieta nam byla doporucena kvuli permanentnimu zahleneni, chteli jsme, aby byl min nemocny a z nejakych psychologickych prinosu jsme si delali srandu) syn na nas zacal divat a vyznamne se rozmluvil, jinymi slovy, dobrovolne nam zacal neco rikat.

Po trech mesicich od vysazeni lepku se mu vratil (nebo prisel?) pocit bolesti, zacal rozlisovat chlad/teplo, vypadalo to, ze zacal videt a slyset tak nejak lepe (predtim se mu napr.nedalo ukazat neco v dalce, kdyz jsme na nej mluvili, spoustu krat pusobil dojmem, ze neslysi).

Tyto pokroky nejsou vyvojove skoky, navic, za dietni chyby platime tvrde - hystericky zachvat v noci, dalsich par dnu syn neni v stavu mluvit, jenom krouti hlavou a zmuze se maximalne na "ne". Synovi nasli velkou alergii na kasein a ma markry na lepek a soju na hranici (byt po 5-mesicni diete).

Take neverim na "cary-mary-fuk" a vyleceni bude velka drina, nicmene soucasny stav mediciny "autismus je nelecitelny a vy ostatni to delate blbe" mi prijdou usmevne.

Neberte to, prosim, osobne, jenom si myslim, ze pokus to stoji ;-)
27.5.2008 22:08:04
Jo, to jsme na tom stejne...
Rada
  • 
27.5.2008 21:53:18
nedovedu si představit, jak svého autistického syna přesvědčím, aby jedl dietně. Vůbec jsem rádas, že s ní alespoň něco. Ovoce a zeleninu ani náhodou. Má své rituály a zvyky i v jídle. Ale co mu nejvíc pomohlo bylo přijetí do normální školky mezi normální děti.

Co se týče diety, tak mi téměř všichni odborníci (APLA, Motol) sdělili, že naopak děti s poruchou metabolismu se mohou projevovat jako autistické.Ale opačně to neplatí. Čili pokud je dítě primárně autista a má metabolismus v pořádku, dieta moc řešit nebude. Jak už tu někdo psal. Každé autistické dítě dělá pokroky, často ve skocích a to pak svádí k hypotéze, že pokrok zapříčinila dieta. Ale proč to nezkusit, pokud dítě na dietu přistoupí. Já bych asi musela zamykat lednici, .... vůbec mi přijde nereálné AUTISTU přesvědčit, že něco jíst musí a něco nesmí, když ho nelze ani přesvědčit, že jezdit na tříkolce nebo skaboardu ze schodů ve je nebezpečné, že může svými ataky zranit sourozence a jiné a jiné projevy, které rodiče autistů určitě znají. Bohužel :-((
27.5.2008 19:00:29
Nj, já vím, ale přiznám se, že název článku mě naladil poněkud nesmiřitelně :-) Autismus je ovlivnitelný, to určitě jo - otázka je, co je důležitější. Nemám ráda takové ty zaručené metody, zvlášť když od rodičů vyžadují neskutečné finanční či jiné oběti. Věřím tomu, že v zoufalství a snaze zajistit svému dítěti "normální" život nelituje člověk žádné vynaložené námahy ani zdrojů, ale to, že se na tom přiživují nejrůznější dodavatelé zaručených potravinových doplňků apod., se mi ani trochu nelíbí.
Autismus je stav mysli. Dá se ovlivnit, dá se s ním pracovat, ale už nevěřím žádným "čárymáryfuk". Nehledě k tomu, že díky autismu našeho dítěte jsme se i my sami mnohému naučili.
27.5.2008 18:39:08
Macesko, no jo, taky mame skvely dite {a zadny diety nedrzi}, bohuzel to ze ho prijimaji rodice a bracha mu k zivotu stacit nebude, takze pokud by mu neco melo pomoct, udelame to. :-{ Ale me trochu rozhodil uz nazev clanku - vim, ze to autorka mysli dobre, ale bojim se, ze dava rodicum vedle nezavaznych tipu i plany nadeje.
Hanka 75
27.5.2008 18:01:42
Dobrý den,

zkouším se zeptat zda někdo neporadí. Užívám v těhotenství přípravek Femibion, obsahuje doporučovanou DHA kyselinu tj. kyselinu dokosahexaenovou (jako upravený rybí tuk) - to "cituji" příbalový leták přípravku. Ale současně člověk slyší, že není vhodné jíst ryby kvůli vysokému obsahu rtuťi, nevíte čemu dát přednost ? Zda rybí tuk v tomto přípravku je očištěný od těžkých kovů ? A jaký příp. produkt byste doporučili, kde je jistota, že nehrozí při požívání rybího tuku současně pojídání těžkých kovů ?

Druhý můj dotaz se týká fibrozní mastopatie. Před rokem mi byla diagnostikována, nijak neléčena (ona se totiž asi léčit nedá) a bylo mi tehdy řečeno, že je způsobena ukládáním těžkých kovů v prsou. Ovšem jiný odborník se na toto tvrzení dívá skepticky. Nicméně mě zajímá praktická věc, zda je vhodné s fibrozní mastopatií vůbec kojit děti, aby jim člověk spíše neuškodil než-li neprospěl a zda neexistuje nějaké léčba, doporučení.. na fibrosní mastopatii. Děkuji

Autorce děkuji, že si dala s článkem práci. Také vím z rodiny, jaké je autistické dítě a asi i proto jsem citlivá na těžké kovy v potravinách, které teď jako těhotná jím a na další věci okolo.

Všem rodičům autistických dětí přeji mnoho zdaru a trpělivosti a co nejvíce nových poznatků v této oblasti
27.5.2008 17:33:28
Aniž bych chtěla snižovat význam čehokoliv zde popsaného, jsem přesvědčená, že našemu autistickému dítěti nejvíce ze všeho ve vývoji prospělo, když jsme ho přijali, jaké je (včetně obsedantní potřeby mléka například). Je velice vnímavá na jakési mimosmyslové úrovni, takže dokud jsme se trápili a aplikovali nejrůznější diety a osvědčené postupy, byly všechny projevy mnohonásobně horší než když jsme jí prostě dovolili být sama sebou a zatáhnout nás do svého autistického světa.

Ale možná se jenom mýlím. Možná by byla taková úžasná, i kdybychom dělali něco úplně jiného nebo vůbec nic :-)
27.5.2008 14:57:35
Hm, já mám zase informace od odborníků z centra alternativní komunikace (čili dobře informovaných), že u bezlepkové a bezmléčné diety jde často jen o odraz očekávání rodičů - že rodiče vidí to, co prostě chtějí (potřebují) vidět :-( Objektivní osoba (psycholog) zlepšení tak často nevidí (nebo vidí zlepšení k jakýmu dochází průběžně, ale po nasazení diety ho rodiče přisoudili dietě).

Náš syn se vyvíjí ve skocích, jeden čas měl nootropil na zlepšení činnosti mozku a dodnes nejsem schopna posoudit, zda to na něj mělo nějakej vliv - samozřejmě se i v průběhu braní nootropilu vyvíjel, ale zda to bylo rychleji než jindy teda netušim.


Co se týká mléčných výrobků apod., tam bych jen chtěla podotknout, že každý potřebuje jinou dietu a mně se (v případě ekzému, ale to je teď fuk) nevyplatilo odbourávat tradičně doporučované alergeny, protože jak se nakonec ukázalo mám alergii na netradiční látky a třeba mléko, kakao, jahody, med apod. mi vůbec nevadí. Takže se přimlouvám za pozorování konkrétního dítěte, nikoli paušální řešení. I když třeba konzervanty asi neprospívají fakt nikomu - ani zdravému.

27.5.2008 13:17:44
Mám kamarádku,ktrerá má dítě s autismem a sama vyzkoušela bezlepkovou dietu,chlepec se prý o dost zlepšil a doktor nechce věřit,že je to z té diety.Ale když to poznala sama,tak by jí měl věřit.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 62 [Dalších 2 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.