| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Sestra nebo bratr?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 66 [Dalších 26 >>]
12.7.2008 13:52:50
Olino,

nejsem máma, ale myslím, že to není o tom ,,mít rád...", ale že ke každému dítěti má ten rodič jiný vztah...vidím to u nás, už pěkných pár let zpátky. Pro rodiče znamenáme obě dost, leč mě už delší dobu vztahově respektují a podporují, protože jsem hodně jiná, kdežto k sestře mají přes veškeré její excesy blíž - je jim podobná a svým způsobem si rozumí víc...a já mám povahu po matce, takže občas to bývala pěkná Itálie, kdežto sestra se dokáže nějak tak vetřít, doplnit. Už odmalička.
9.7.2008 8:10:08
presne tak. s jednim muzes vychazet lepe a s jednim hure, jednoho milujes za vyborny kolac a druheho za krasny obraz ci jednicku z bilogie... nebo ja nevim co se mu povede :-)
ja jsem k obema synum hledala dlouhou cestu.. miminka doted "nechapu" , male mimi uz bych nechtela ani nahodou
mozna je to tim, ze jsou kluci brzy po sobe a ja nemam tendence je srovnavat - beru je stejne (i k dzy starsi umi cist a pocitat...) ale vychovne nastejno. Od malicka - bud muzou oba, nebo ani jeden
oba miluju stejnou merou, stejnou laskou

ja teda moc nechapu, jak muze nekdo rict, ze treba starsiho miluje vic a mladsiho min..
deti to asi taky nepochopi
(a ted nevim, zda jsem se do toho nezamotala jeste vic...)
9.7.2008 8:03:21
A presne to, co pises v komentari je: ze nezalezi (tedy mne jako matce mych synu) na tom zda ma jeden modre oci po mne a druhy krasne maluje - oba dva miluji stejne :-)
Olga F.
  • 
9.7.2008 8:01:56
Děkuji všem, kteří mi odpověděli. Velice si vážím těch, kteří se dokáží sami sobě přiznat, že jedno dítě pocitově preferují, ale snaží se to druhému kompenzovat ... myslím, že to je cesta k tomu, že za čas napíší - miluji je oba stejnou měrou ...
Nějak intuitivně mám pocit, že tak je to správné ... Někdo píše, že to není možné, já si myslím, že ano ...
Každé dítě je jiné - některé přítulné a poslušné, některé křiklavé a neposedné - možná právě jako reakce na "hodného" sourozence. Myslím, že úkolem rodiče je dodat každému, co mu chybí, jednomu více "zdravé agresivity", druhému více pořádku.
Ale všechny děti po lásce touží, všechny chtějí být "favority" a hledají nejrůznější cesty, jak
toho dosáhnout - od poslušnosti až po zlobení.
Jistěže krátkodobým emocím ve smyslu "přetrhnu ho jak hada" nebo tendenci "chránit" mladšího před starším se nevyhne nikdo, ale to podle mě nelze považovat za analogii "mám ho méně ráda".
Také nerozumím větám - mám je ráda stejně - ale každého jinak. Podle mě je láska jenom jedna.
Naznamená to spíše, že s každým vycházím trochu jinak? S jedním hůře, s druhým lépe?
8.7.2008 23:08:31
..zvlášť s názorem, že starší dítě (dočasný jedináček) se těžce zmiňuje se ztrátou výsadního postavení. A to se sourozencem nejsme ani tak daleko od sebe.
Jinak...vždycky jsem si přála staršího bráchu (jako malá jsem si dokonce představovala, že si ho táta uhnal někde před svatbou a on se u nás ,,objeví";)...později důvody čistě praktické - rozumněla bych si s ním, pěkní kamarádi...
Mladší ségra byla odmala dost rozmazlená, vlastně pořád trochu je...a bila mě ona, ne já ji:)
  • 
8.7.2008 16:22:07
O mojí generaci se také říkalo, že jsme výsledek měkké výchovy a jak to ti před námi měli přísné, jak skvěle respektovali rodiče, učitele atak.
A nepochybuji, že o generaci mých dětí se to bude říkat také.

Lusika
8.7.2008 14:42:35
No já nevím, mám ráda svoje dítě protože je moje dítě, ne proto, že má modré oči jako já nebo že krásně maluje. Měla bych ho ráda, i kdyby mělo jednu nohu. To, že krásně maluje je jen takový bonus k tomu všemu. Takže komentáře výše nechápu:-)).
Koralka
lklasinka
8.7.2008 14:19:18
R^R^R^R^myslím že tohle bylo jediné správné řešení:-D
8.7.2008 12:23:57
Kazdeho jinak, ale stejne - to ano. Ale myslim si, ze neni nutne tohle detem vykladat. Maloktere dite pochopi,ze maminka ma rada Pepicka protoze krasne maluje jako ona, kdezto mne ma rada protoze mam modre oci jako ona... a uz vubec bych to detem nedavala najevo.
Jinak s clankem dost souhlasim.
8.7.2008 10:54:55
Už jsem psala že mám ráda obě děti, ale každé jinak. Syn bude mít v září 3 roky - je povahou celý po mě, takže mi někdy leze na nervy. Podobné povahy se moc nesnesou. Ale i přesto ho mám moc ráda. dcerka má 14 měs. , je klidnější povahově spíše po manželovi. Ale neumím si představit, že bych se měla rozhodnout pro jednoho z nich. Mám každého ráda jinak ale stejně.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 66 [Dalších 26 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.