| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Budeme se rozvádět

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 62 [Dalších 32 >>]
Líza
18.7.2008 17:31:06
A byla to taková hrůza, že už ani nevíš, jak se jmenuješ...
Jana Paličová
  • 
18.7.2008 17:28:52
ANO ,I MOJE MANŽELSTVÍ SKONČILO PRO WORKOHOLISMUS MANŽELA PO 2 LETECH.VŠECHNO ŠLO STRANOU,VZTAH ,DĚTI,RODINA,DOVOLENÉ ,ZDRAVÍ,ČAS,SEX.zBYLY MI JEN DĚTI A OČI PRO PLÁČ.
Petra Kolicová
  • 
18.7.2008 17:22:59
Moje matka se rozvedla po 23letech,dnes lituje toho,že neodešla hned, prý si tím zkazila celý život
jIŘINA Velecká
  • 
18.7.2008 17:18:29
Já se rozvedla,protože s workoholikem se žít nedá,závislost jako závislost.
18.7.2008 14:05:04
Já s tebou souhlasím, Kačislavo. Teď zrovna se mi svěřovala kámoška, že se budou asi rozvádět, mají dvě malé děti předškolní. Jeho už nebaví starat se pořád jen o děti, ale se svou ženou jít nikam bez dětí nechce. Prý si nic neužil. Když se o tom snaží mluvit, on ví přesně, čím ji naštve a vyprovokuje, tak do ní tak dlouho reje, až se mu to podaří a je po rozhovoru. Přitom jde jen o stereotyp a neochotu ještě něco do vztahu investovat.
MSteflova
18.7.2008 12:14:52
Bumbi, nemyslím, že je to dobrý recept... Také mi už došlo, že neustále z něčeho utíkat(zaměstnání, bydlení, vztahy)nic dobrého nepřináší a že se časem člověk dostane opět do stejného bodu a opět se rozhoduje, zda zůstat, či hledat něco "lepšího".
Ale žít 20 let v neharmonickém vztahu si opravdu nedovedu představit. Znamená to, že člověk není šťastný, je frustrován a to se nutně musí projevit na jeho náladách a chování k ostatním. Sama jsem náladová dost, představa, že mi někdo denně pije krev a já jsem s ním "kvůli dětem" mě děsí. A děti by to jistě také neocenily, tak dobře se znám :-D
18.7.2008 12:08:17
Monty, nebuď tak skeptická - samozřejmě, že jsou všichni poznamenaní svým dětstvím a rodiči, ale někdy ty škody nejsou tak hrozné. Mně třeba rodiče fakt nikdy nic neprovedli - jsem z rodiny, kde se rodiče milovali celý život (to ovšem samozřejmě neznamená, že se nikdy nepohádali), než můj táta umřel, a milovali i mě. Netloukli mě, netýrali mě ani psychicky, připadala jsem jim úžasná (zvlášť otci, protože jsem jak jeho kopie). Největší škodu, kterou na mně napáchali, bylo, že mě možná mohli vybavit ještě větší odolností vůči stresu. Ale zas na druhou stranu musím přiznat, že jsem asi odolnější než většina mých kamarádů, takže i tohle nakonec možná dělali dobře :-) No a je mi dvaačtyřicet, tak už se asi tolik škod neobjeví...
18.7.2008 11:54:50
Když tak pročítám postupně ty příspěvky, mám dojem, že se všichni rozvádějí snad jen kvůli týrání. Ale to přece není pravda - spousta lidí se rozvádí přece proto, že jsou spolu dlouho, jejich život je trošku rutina a stereotyp a oni se zamilují nebo prostě chtějí ten stereotypy rozbourat (chytí druhou mízu). Moje kamarádka je také v téhle situaci, s manželem, který je o hodně starší, nemá společný životní rytmus, jeho už hodně věcí nebaví, tak se chce rozvést. Ale já si nemohu pomoci - takový rozvod na dětech stopy zanechá. Pro děti, které jsou svědky rvaček a divokých hádek, je rozvod bezesporu asi lepší řešení, ale mám pocit, že se spousta lidí rozvádí často zbytečně. Soužití jakýchkoli dvou lidí je složité a nelze čekat, že s novým partnerem to bude po několika letech naprosto jiné - zvlášť, když se ještě bude starat o děti, které nejsou jeho.
MartinaNov (dva rošťáci
18.7.2008 10:09:36
třeba tak, že o svých problémech mluvíme. Když se nám něco nelíbí, pojmenujeme to a hledáme řešení. To oni nedělali. Vůbec spolu nemluvili.
Jenomže u nich ta nevěra vznikla z rozežranosti tatínka. Ten náš má (aspoň zatím) v tomhletom jasno.
Ono i to, že se pak má dělit majetek - řešili jsme, jak bychom dělili naši hypotéku (čili asi prodej bytu) a to, co by z toho zbylo, by nebylo pro bydlení pro nikoho.
Zní to hodně materiálně, ale i tak si pak člověk vybere ten "menší problém".
U nás ale vše maximálně klape, milujeme se a jak už jsem psala, ten jejich rozvod s námi tak zamával, že si fakt dáme majzla.
18.7.2008 7:57:58
Tak tohleto můžu potvrdit!!!to je přesné.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 62 [Dalších 32 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.