| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Budeme se rozvádět

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 62 [Dalších 22 >>]
17.7.2008 21:32:24
Taky si myslím, že když vidíme případ nějakého průšvihu kolem nás, dáme si víc bacha na to, aby se to nestalo nám. Manželův kolega v práci je nedávno rozveden, s podobně starým dítětem, jako je naše a velmi často slýchám historky, jak řešil telefonáty s bývalou manželkou, víkendy s prcekm apod. Myslím, že nám to taky dalo trochu odstup od našich šarvátek. Teď už stačí ve srandě říct: "Vyber si sudý nebo lichý (víkend na děti)!" a je klid.
17.7.2008 19:40:20
Molly,
možná nemáš, možná o nich jenom nevíš. To je vcelku fuk. Důležité je, že VŠICHNI lidé, které znám, byli poznamenaní prostředím ve kterém vyrostli a škody napáchané rodiči v dětství byly VŽDY nevratné.
17.7.2008 19:38:32
Záleží na tom, co kdo pokládá za harmonický a funkční vztah. Někomu stačí, že se doma neperou a má vyžehlený košile.
Rodinný život jako takový jsem na vlastní kůži nikdy nepoznala, když pominu, že mne do 7 let relativně harmonicky vychovávala babička s dědou a svobodný strýček. Jako dítě jsem na rodiče svých kamarádek, co byli spolu, jezdili společně na dovolené, na chaty, na výlety, seděli spolu doma u té televize atd. hleděla obdivně a připadalo mi to super. Už v pubertě jsem si začala všímat toho, že ve skutečnosti to není vůbec "super", ale vlastně dost hrůza, v každé té rodině byl jeden silně dominantní (obyčejně matka) a druhý hodný, poslušný trouba, co radši drží hubu, aby měl klid. V krajním případě na sebe štěkali hůř než psi a častovali se rozličnými vulgarismy. Tolik k iluzím a realitě. Z dnešního úhlu pohledu jsem docela ráda, že mi v dětství aspoň nikdo zjevně nelhal, nepřetvařoval se a nedělal dojem na okolí, i když v samotném království dánském toho bylo shnilého daleko víc než na kompostu. Nechtěla bych mít zafixovaný "model pohodového vztahu", kdy maminka peče a vaří pro celou rodinu, rozdává úsměvy na všechny strany, vzorně pečuje o děti a domácnost, ale pro svého manžela má maximálně ironické poznámky nebo nadávky na to, jaký je budižkničemu.
Molly Weasley
  • 
17.7.2008 19:37:04
Ale já z toho následky nemám žádné! Občas uvádím tuto historku jako zajímavost a dokazuju na ní, jaký byl mamčin manžel hovado, ale že by mě to nějak poznamenalo...ale nebudu nikoho přesvědčovat.
17.7.2008 19:29:00
Molly,
já jsem taky byla pohodové dítě, i když jsem na tělocvik musela nosit dlouhý tepláky, aby nebylo vidět, že mám nohy samý jelito. To s tím nesouvisí, jak jsi to snášela nebo jaké z toho máš následky. Realita je taková, že to týrání BYLO.
Pole levandulové
17.7.2008 18:26:03
Bumbi, nejsem si jista, jestli je to to prave orechove, co bych chtela detem predat jako vztahovy model - zit dvacet let v neharmonickem a nefunkcnim vztahu s tim, ze z boje se neutika a ze mozna jednou ten vztah bude funkcni a harmonicky? Spis clovek otupi, zvykne si na vsechno a nakonec sam sobe namluvi, ze je spokojeny. Rozhodne nejsem zastance rozvodu, ale TOHLE bych teda rozhodne nechtela zit a ucit to sve deti.
Molly Weasley
  • 
17.7.2008 18:17:16
Kdyby mi tohle udělal manžel, šla bych od něj, nebo bych o tom aspoň hluboce uvažovala. Všichni víme, že mamčin bývalý manžel je primitivní člověk, ale onu popsanou příhodu za týrání nepovažuju. Už slovo týrání má v sobě průběh, jednorázovou akci bych nazvala "týrnutím". Ano, párkrát jsem týrnutá byla, ale týraná? Ne, byla jsem pohodové dítě :-)
Líza
17.7.2008 18:09:42
Molly, ty si myslíš, že týrání je jenom když ti to dělá denně? A takováhle Itálie - on mi třískl hlavou o stůl, tak ho třískla mamka - je týráním dětí - psychickým přinejmenším - už sama o sobě.
Molly Weasley
  • 
17.7.2008 18:04:35
Ne, týrání to nebylo. To, že je to debil, co neudrží své rozčilení neznamená, že jsem jako dítě trpěla a chodila s modřinama. Teď mi došlo, že třískání hlavou do stolu bych asi nepřežila...už vím, jak to bylo - třískl jednou, načež ho třískla mamka. Předtím mě ale držel za vlasy a fackoval...to jo. Ne, fakt jsem týraná nebyla. To je jako jednou se opít a prohlásit o sobě, že jsi alkoholik (aby nedošlo k nedorozumění - nesnáším opilé a agresivní lidi, rozhodně v tom nikoho nepodporuju a nikoho neomlouvám).
k tomu
  • 
17.7.2008 17:59:55
K tomu mě jenom napadá, že slušně a v klidu se rozvést s co nejmenším dopadem na děti vyžaduje úsilí možná větší než setrvávat v ne úplně ideálním vztahu. Jestliže se s manželem nemohu domluvit na lecčem za dobu trvání manželství, při řešení rozvodu to bude ještě větší práce. Dělal-li manžel naschvály v běžném životě, bude to v průběhu rozvodového řízení horší. Je to o vůli a o motivaci. Vstupuje tam lítost a vztek. Ochota ustoupit a neosolit to tomu druhýmu nemusí být protistranou přijata jako gesto dobré vůle ale jako nahrávka na smeč. A kdo se spálí jednou, nebude se chtít spálit podruhé.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 62 [Dalších 22 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.