| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Budeme se rozvádět

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 62 [Dalších 2 >>]
MartinaNov (dva rošťáci
17.7.2008 13:06:00
s manželem jsme měli tu smutnou možnost sledovat rozvod našich sousedů hned z první řady.
To, jak se během půl roku totálně rozpadla normální a fungující rodina, bylo šílené.
Jak se z milujícího manžela stal blázen bez rozumu, který sám neví, co chce, ale pro své vášně klidně obětuje celou rodinu.
Shodli jsme se s manželem, že si dáme sakra bacha, aby se tohle nestalo jednou i nám.
Škrábalka
  • 
17.7.2008 12:31:57
Dobrá rada je - není v tvé moci zachránit někoho, kdo se nechce zachránit sám. Je to asi blbý, ale je to tak. I když je to kamarádka a třeba zdánlivě rozumná a svéprávná bytost, dokud se to v ní samotný nezlomí a nerozhodne se sama, nic nenaděláš.
17.7.2008 12:00:37
Molly,

některé děti se s rozvodem vyrovnávají špatně, divočí apod., leč rozvod také nevidím jako absolutní zlo - naopak, leckdy je nejlepším řešení a mnohé děti se s ním vyrovnávají dobře, nebo ho min. berou. Ony totiž děcka poznají dusnou atmosféru a velice tím trpí..kdo nezažil nepochopí.
A některé děti i rodiče prosí, ať se rozvedou..
Molly Weasley
  • 
17.7.2008 11:56:00
Mám mladšího sourozence, který má jiného otce. Moji rodiče se rozvedli hned po mém narození, takže se dá říct, že jsem nikdy nezažila opravdovou rodinu. Trpěla jsem kvůli tomu ve škole? Ne. Je ze mě psychicky nevyrovnaný člověk? Ne. To, že se mamka rozvedla s mým otcem je logické, můj otec je na jednu stranu sice vtipný a inteligentní, ale taky neuvěřitelný cholerik a blázen. Bydlela jsem u něj čtyři roky na střední a stačilo. I když mám oba rodiče ráda, nikdy jsem nechtěla, ať bydlí spolu. Jednou za dva týdny jsme se viděli, oběma nám to stačilo.
Když mi bylo pět, našla si mamka chlapa, ze kterého se stal otec mého bratra. Rozvedla se s ním po deseti letech a doteď jí vyčítám, že to neudělala dříve. Mám v paměti pár nepříjemných chvilek, kdy jsem byla držena za vlasy a mlácená hlavou do stolu, ale o týrání se mluvit nedá. Tyhle výpady měl mamčin manžel asi pětkrát za oněch deset let. On je horník a většinou jsem ho vídávala jednou týdně pět minut před tím, než jsem šla spát. Já ani bratr jsme si ho neužili, nevídávali jsme ho, nebavili se s ním, prostě jsme žili s mamkou. Když se rozvedli, chlap si uvědomil, že je najednou sám, že po něm ženské neletí a že jediný, koho má, je syn. Myslím, že rozvod bratr pomohl k tomu, aby zjistil, že má otce. Je u něj často a v rámci možností spolu mají hezký vztah.
Trpí tedy všechny děti rozvodem rodičů? Skoro se cítím divně, když jsme se s bratrem chovali ve škole normálně, nenosili dvojky z chování a nepropadávali.
17.7.2008 11:52:12
Taky si myslím, že rozdílnost povah je magická formulka zakrývající něco docela jiného.
Můj první manžel byl alkoholik. Nebýt tohoto faktu, měli jsme moc hezký vztah, povahově jsme byli "kompatibilní", měli rádi stejnou hudbu, filmy, humor, měli jsme shodné nebo velmi podobné názory na svět, život, politiku...
Druhý manžel má také rád podobné věci jako já, ale žít se s ním nedá, protože je naprostý sobec, co se nějakého "partnerství" týče. Takže co je mi platné, že je chytrý, sečtělý a občas je s ním legrace. ;)
Co budu psát do žádosti o rozvod zatím netuším, je to daleko, ale na tu rozdílnost zájmů to vypadá nejvíc. ;)R^
17.7.2008 11:30:30
Naši jsou rozvedení, mají spolu pěkný vztah. Jsem ráda, že se rozvedli - bylo to to nejlepší, co mohli udělat. Ne, nic neuspěchali. Tečka.
17.7.2008 11:14:22
U nás to bylo podobné. Rodiče se věčně hádali, mlátili se i nás. Máma tvrdila, že musí hlavně před dětmi, abychom věděli, že mají problémy. Dodnes jsou spolu, táta má x let milenku, máma mi brečí do telefonu, že jsme se na ní vykašlali atd. Již s rodičema nežiju, mám vlastní rodinu a po této zkušeností, bych určitě nechtěla, aby mé děti zažívali to co já. Do dnes nesnáším hádky, takže když je nějaký problém, tak jej s manželem snažíme řešit v klidu, i když občas taky vyletí, ale žádné řvaní na sebe a ani bití už neznám.
lklasinka
17.7.2008 9:55:50
taky si myslím že se to tam píše protože je to nejjednodušší vysvětlení. Nedovedu si představit že by mě něco takového potkalo. asi to musí být hodně náročné pro obě strany. moji kamarádku manžel 6 let bil, až ji jednou zbil tak moc, že to nevydržela a te´d je v azylovém domě, bohužel je zase opačný extrém, a zatím se rozvádět nechce, pořád doufá že když te´d chodí k psychologům a jednou se mu postavila že se změní, nedokážu pochopit, jak ještě v něco takového může věřit. nepomůže ani strach že něco udělá dětem, ani hrůza kterou prožila, nepomáhají ani články které jsem jí našla. takže pokud by měl někdo nějakou úžasnou radu jak jí pomoct, budu šťastná. Protože znovu bych s ní tohle všechno absolvovat asi nezvládla. bylo to hrozné, nejen pro její ale i pro naši rodinu.
Pole levandulové
17.7.2008 9:46:44
Osobne si myslim, ze je lepsi se rozejit, nez za kazdou cenu udrzovat nefunkcni vztah "kvuli detem". Sama jsem v podobne rodine vyrostla a i kdyz jsou spolu nasi dosud, rozhodne to nepovazuji za plus, spis si myslim, ze u nas to byla vymluva na deti, aby se zamaskovala neochota s tim neco jineho delat. Mama si mysli, jak je za hvezdu, ze se obetovala, ja ji to do dneska zazlivam, i kdyz jinak vychazim dobre s obema rodici. Ale porad si myslim, ze by mi daleko vic vyhovovalo domaci prostredi bez neustalych hadek a fyzickych bojuvek, byt s kazdym rodicem v jinem byte.
17.7.2008 8:41:43
Souhlasím. ...a taky si myslím, že děti tak jako tak partnerskou krizi stejně vycítí at´ se snaží rodiče jakkoliv.
Otázka je, co je lepší?
Vydržet a setrvat v takovém vztahu, kde děti necítí harmonii,ale možná jednou ocení že to spoulu rodiče vydrželi než vylétly z hnízda?
Nebo se rozejít? Děti třeba budou mít ďvě rodiny, nové sourozence a možná taky pohodové dovolené?
No, ale také jsou případy, kdy jeden z partnerů tuší, že to pravé peklo příjde teprva po rozchodu. Naschváli atd.... .

Strašně bych si přála se do takové krizovky nikdy nedostat.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 62 [Dalších 2 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.