| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dnes porodíte svoje dítě

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 129 [Dalších 99 >>]
Lenelka
29.8.2008 12:16:04
Mohylo, ja nemela klistyr ani jednou, tady v UK uz se 40 let nedela a "hnedy pozdrav" nebyl. Navic teda mnohem nechutnejsi hnedy pozdrav muze nasledovat po klistyru.
Mohyla, 1 dcera
  • 
29.8.2008 12:12:07
Já beru holení jako přirozenou součást hygieny, takže v okamžiku když jsem šla rodit, jsem žádné holení nepotřebovala. A že je klystýr nepřirozený chápu, ale pro mě je přijatelnější ho absolvovat, než bych měla své miminko přivítat "hnědým pozdravem" - hnus.
Tatchud 29 let, syn 2roky+5měsíců
  • 
29.8.2008 11:59:30
Já byl s manželkou na sále sám přes čtyři hodiny a jak byly sestřičky rády, že je tam supluju (měly vedle jiný porod) - hlídal jsem monitor, masíroval manželku, sprchoval ji připomínal jak dýchat (kolikrát na jakou dobu nedýchala vůbec!) a celkově dělal to co mi sestřičky uložily za úkol občas tam zaběhly zkontrolovat jak to jde a jinak spoléhaly na to, že se kdyžtak ozvu já.
Při porodu samotným už jsem tam byl skoro spíš navíc - lidí kolem bylo dost a já ji jen hladil a přidržoval kyslíkovou masku, k ničemu jinýmu jsem se pak už nehodil, ale bylo to pořád lepší než stát jako blbec mezi nohama za doktorem a natáčet si porod. Vůbec nelituju toho, že jsem s ní absolvoval ty kurzy a pak si vzal volno a byl tam s ní. Měl jsem prcka v náručí dřív než ona - heč :)
29.8.2008 11:40:22
Mohylo, ani jedno není "báječná věc". Aspoň ne pro mě. A bohužel, asistentky ti budou často tvrdit úplné nesmysly, a vnucovat zbytečné zásahy.
Lenelka
29.8.2008 11:20:49
Mohylo, "bobra" fakt nemam, ale odmitam si nechat zasahovat do porodu zbytecnymi zasahy! A to holeni bezesporu je, stejne jako klistyr.
MarkétaP + 4 dcerky
29.8.2008 11:18:24
Ano, proč ne, jak s tím souvisí doba?
Mohyla, 1 dcera
  • 
29.8.2008 10:51:21
Já jen obdivuju, jak jste všechny chytré a vzdělané co se týče porodů - fakt klobouk dolů. Podle mého názoru se na porod teoreticky připravovat nemusíte, protože (aspoň u mě tomu tak bylo) porodní asistentka vám vše řekne. A na místě opravdu pochopíte samy, jak rozdýchávat kontrakce, kdy netlačit a naopak tlačit - to je tak přirozené, že na to není třeba žádné teorie dopředu. Zaráží mě však jiná věc, proč všechny tak "křičíte" nad klyzmatem (podle mě je to báječná věc a je jedno, jestli máte klasiku, nebo YAL), ale už vůbec nechápu, co máte proti holení to opravdu všechny, které tady tak brojíte proti holení, máte "bobry"???? V dnešní době????
Cita
28.8.2008 20:29:55
No Andreo, co se týče partnera radši se zeptej v tvojí porodnici...všude ho můžeš mít na druhou dobu porodní, tj na posledních cca 20 min, kdy ho ale vlastně až tak nepotřebuješ, protože budeš mít spoustu práce s porodem. Bohužel na první dobu porodní, kdy jsme partnera potřebovala nejvíc..nějak přečkat ty hodiny bolestí jsem ho v Motole mít nemohla a to bych ho potřebovala mnohem víc..
Dana
  • 
28.8.2008 18:17:11
No,když jsem byla na předporodním kurzu před šesti lety,tak jedna starší porodní asistentka mluvila podobně,jako se píše v článku.
Řídila jsem se s svým rozumem.Do porodnice jsem odjížděla ve chvíli,kdy jsem měla pocit,že bolesti nerozchodím a mělo by se jet,místo klisma jsem měla svůj YAL,před porodem jsem pila několik týdnů čaj z maliníku,v porodnici jsem hoďku strávila ve sprše a na polohovacím porodním stole jsem pak jen jednou zatlačila(podle svého pocitu,ne podle rady asistentky)a malá byla venku,ani mě nestihli střihnout,ani jsem se netrhla,prostě pohoda.Možná jsem měla jen štěstí,že u porodu nebyla ta stará porodní asistentka,která by asi trvala na tom,aby to vše probíhalo podle ní a zbytečně by mě stresovala.
Podruhé jsem to udělala stejně a také byl porod dobrý,jen mě to víc bolelo,díky píchnutému oxytocinu(vůbec mě neupozornili,že mi ho budou píchat a najednou prd a byl tam,no a pak mi začaly velmi silné kontrakce,ani jsem pomalu nedokázala vylézt na ten stůl).
28.8.2008 17:11:52
to několikeré přepočítávání doby porodu mi přijde nesmyslné. měla jsem spíš na mysli ultrazvuk v počátku těhotenství. tam jsou každé dva dny poznat. a ani nezatracuju počítání podle menstruace pokud nejsou jiné údaje, jen nevim, proč se k tomu prostě nepřipočtou ty dva týdny.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 129 [Dalších 99 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.