| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Imunita novorozence

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 61 [Dalších 31 >>]
adelaide k.
30.10.2008 11:17:45
No a protože se dost zapomělo proč je vlastně dobré kojit tak je třeb ato připomínat.

Sorry Niobe ale to že kojení dává dítěti něco co se nedá nahradit je prostě fakt. Ale přece to neznamená že kdo NEMŮŽE kojit je horší matka. Abychom to s tou "politickou korektností" zas moc nepřeháněly.
30.10.2008 9:18:03
katko, zavidim ti tvuj nadhled, mozna je to tim, ze mas uz starsi deti a odstup. pro nas je to cerstva zalezitost a myslim, ze je normalni, ze to jako mama prozivam. jak uz jsem nekde psala, syn nevyrusta ve skleniku, ale kdyz je moznost zmirnit riziko nachlazeni spravnym oblecenim, neni to nic proti nicemu. nijak to nedramatizuju, pouze konstatuju :-)
Katka,kluci 6 a 10
  • 
30.10.2008 8:52:52
Děvčata, já bych to s tím oblékáním ve školce neviděla tak dramaticky. To, že děti na počátku docházky často marodí, je naprosto normální a to, že si prcek na vycházku nevezme šálu, to opravdu moc neovlivní. Veškerá ta "nachcípání" jsou infekční a nic s tím nenaděláte, i kdybyste před každou vycházkou provedli osobní kontrolu. Mimochodem moje sousedka holku když bylo pod nulou do školky nedávala vůbec, protože "se nemohla spolehnout, že bude dobře oblečená". To už je trochu paranoia, nemyslíte?
30.10.2008 8:27:31
nemas se za co omlouvat. vitkovi jsou tri (v srpnu) a je na oblikani opravdu sikovny (me materske ego se dme pychou :-)) ), zapne si i papucky na sponku, ale prave s tim nakombinovanim je problem a kor ted na podzim. nekdy je tepleji, nekdy zima a jak se v tom ma chudacek zorientovat, ze? :-)
dalsi zajimavost, co se tyka skolky je, ze kdyz nastoupil krasne mluvil, a ted zacal sislat jako jedna holcicka z jejich skupiny :-) deti jsou fakt jako opicky a napodobuji, co muzou.
s cim byl problem, bylo jezeni u stolu. to byl horor, trvalo mu veky snist krajicek chleba, obed jsme resili i hodinu. a ted sleduju, ze se fakt zlepsil, spolecne svacinky a obedy s ostatnimi detmi ho tak namotivovaly, ze sni jidlo za chvili a bez reci si po sobe uklidi talirek.






Magda&Kristynka(2roky)
  • 
30.10.2008 7:54:43
Omlouvam se ti za to, ze "se ho nemoci budou drzet", ja to spatne pochopila, omlouvam se za to. Kazdopadne si myslim, ze ucitelky, i kdyz chapu, ze deti je tam moc, meli by ale dohlidnout na kazde dite, jestli je spravne obleceno. Je spravne deti vychovavat k samostatnosti, sama to doma tak delam, ale cca trilete dite (nevim kolik je tvemu synovi) prece nema rozum z toho jak se obliknout i kdyz mu to nachystas a reknes co si ma na ven obliknout, podle me to uplne v pohode muze zapomenout a pak to poplest. Tohle je podle me ukol ucitelek to zkontrolovat.
Jeste odbocim, co se tyce samostatnosti. Byla jsem tu v Italii svedkem toho, ze desetilete dite, ktere melo dalsich asi 5 sourozencu, starsich, nesmelo s nimi ven a muselo chodit za rucicku s rodici doma. Podotykam, ze nejstarsimu sourozenci bylo nejakych 15 ci 17 let. Nemam sice zkusennost, ale opravdu me to vyrazilo dech :-)
Magda&Kristynka(2roky)
  • 
30.10.2008 7:47:36
Kojeni je velice prakticka vec. Mala se narodila v kvetnu, nadherny obdobi. Pamatuju si, ze jsem rano s malou sla ven a nevratila jsem se ani na obed, protoze malou jsem v parku na kojila a ja jsem si vzdy neco s sebou vzala. Bylo to super. Jak deti rostou, tak uz se clovek musi vracet a varit :-)
Magda&Kristynka(2roky)
  • 
30.10.2008 7:45:07
Ja ziju v Italii a kdyz je nula nebo +5 tak si stezuju jaka je zima, protoze tady je desne vlhko a v zime jenom prsi. Za snehem tady clovek musi zajet na hory. Snih me chybi a musim rict, ze mi chybi i nasich -15 nebo i -20 protoze je sice zima, ale kdyz se clovek poradne oblikne tak je dobre, protoze vlhko neni. Uz jsem tady 4 roky a kdyz prijedeme do Cech na Vanoce a Silvestr, tak vetsinou se to neobejde aspon bez skrabani v krku, ryme a pripadne kasli. Kdyz jsem byla tehotna s malou tak jsem na novej rok dostala 38 horecky. Tak si nasi z nas vzdycky ze srandy utahujou, ze prijeli zvyklani Italove :-)
Magda&Kristynka(2roky)
  • 
30.10.2008 7:39:23
Ahoj "jmenovkyne" :-) Ja si myslim, ze to delas spravne. Co se tyce syna ze studenyma rukama a nohama, ja to doma vyresila tak, ze jsem male pripadne oblikla teplejsi pyzamo a pripadne ponozky, protoze taky spi odkryta. Podle ceho oblikat deti, taky zastavam nazor lepsi mit neco v zasobe nez drkotat zubama. Takze i kdyz jdu ven, malou oblikam zasadne "alla cipolla" jak se tady rika (jako cibule), to znamena tak, ze ji muzu postupne svlikat ci oblikat podle situace. Vzdy mam s sebou v kocaru bud ponco nebo lehkou bundu a kdyz je potreba (kdyz ma mala studenej nos - ruce neznamenaji nic, ruce muzou byt studeny) tak ji ho povinne dam. Jinak taky chodime za kazdyho pocasi i kdyz prsi normalne ven. A mala zatim mela jen sezonni rymu nebo trochu kasel, to vse se vylecilo teplyma polivkama a hlavne nahratou plinkou (tou bavlnenou starou) na hrudnicku, ta pomaha asi nejvic.
30.10.2008 1:37:36
Swetlex, teda to jsou výrazy "natáhnout brka raz dva". Jsi na serveru, na kterém se pohybují uživatelé rozmanitých životních zkušeností, tak s ohledem na ně, vol lepší výrazy.
29.10.2008 23:05:51
No mudra nám to vysvětlila tak, že kojo děti, když už jsou nemocné, tak maj lepší průběh, neznamená to, že kojo děti nikdy neonemocní, i kojo dítě může natáhnout brka raz dva.Rovněž to neznamená, že děti na UM jsou chudáci, kteří podlehnou půlce chorob světa.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 61 [Dalších 31 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.