| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě? Dříve jen majetek, dnes rovnoprávná bytost!

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 231 [Dalších 181 >>]
27.11.2008 15:10:07
Xantipo, já si myslím, že "nemá na to" je v mnoha případech předsudek, nemí to z mé hlavy, ale je to z Programu za zvýšení počtu vysokoškolsy vzdělaných.

A co se týče pokrytí střech, na to je východní tedy lacinější technologie. Koukni se na 3-4 szavební firmy v okolí a zjisti národnost pokrývačů.. Nehodnotím proč, ale je to trend a je to ekonomicky pochopitelné a bylo by pustým teoretizováním říkat, že u nás se čeká na zlaté české ručičky.

Já bych všechny hrnula na ty výšky, tuží to charakter a je to hezké.
27.11.2008 15:07:47
Ale to můžou i teď, učitelka říkala, že z těch 22 dětí může být dys... tak 4-5, aby to zvládala a to že v té naší třídě takhle je. Ono mít ve třídě 12-15 dětí s nějakým typem dys....., to muselo být taky pěkně náročný. Takhle mi to připadá lepší.
kreditka
27.11.2008 15:05:08
No právě dříve bylo dětí pomalu 40 a ve vyrovnávačkách tuším cca 12 - 15 (nevím to jistě). Pamatuji se jak tuším ve 3. třídě k nám tyto děti přešly, nebyly to jedničkáři, ale zvládaly vše v pohodě bez stresu ~x~
27.11.2008 15:03:51
Nikdo nechce rozlišovat trojkaře na hlupáky a chytré lemply. Beru to tak, že ti se na ty tzv. lepší a prestižnější školy nedostanou, ale dostanou se jinam a může jim to tam jít. A lemplovi třeba dojde, že nemá uplatnění a že ta VŠ zas není až tak špatný nápad. Když bude na učňáku, má s VŠ smolíka a cesta je pak ještě moc dlouhá.
MM, 2 kluci
  • 
27.11.2008 15:02:49
... je přece ještě horší! Znamená to, že se k tomu vědomě hlásíš, děláš to plánovaně, promyšleně, bereš to jako legitimní prostředek - nechápu proč TOMU se vyhnout nechceš???

To právě zas odmítám já! (Teda já vlastně nechci dělat ani to v afektu, ale jsem holt v tomhle "nedokonalá", bohužel - zatím...)

Představ si, že by Tvůj manžel zcela chladnokrevně vymýšlel, kolik Ti za jaký přestupek dá ran/"plácnutí" a zda vařečkou nebo jen rukou, a co Ti k tomu "výchóvného" řekne.... A pak se stejně kalkulovaně s Tebou přitulí. Brrr!
kreditka
27.11.2008 15:02:28
Bohužel i kdyby se učitel přetrhl, tak některé děti z asociálních rodin těžko vychová, kdyby jim šel 1000 krát příkladem, tak doma děti uvidí jiný model výchovy. Pokud rodiče neposílají své děti do škol, nemotivují je k vzdělávání tak dítě prakticky nemá šanci žít do budoucna jinak "lépe"
27.11.2008 15:00:58
Libiku, pokud dítě nemá na to vystudovat VŠ /buď nechce, nebo šance není/, tak jsou 2 možnosti - střední škola a po ukončení studia práce. Pokud ovšem není a dítě chce dělat třeba pokrývače, jsem pro ten učňák. I při současných technologiích se střecha nepokryje sama, dlažba se taky sama nepoloží, zeď sama nepostaví, elektrika nenatáhne, voda taktéž ne. Ale bezpochyby, VŠ je lepší, než ten učňák.
kreditka
27.11.2008 14:58:15
Líp bych to nenapsala ~R^~R^~R^
27.11.2008 14:56:30
Kreditko, chceš říct, že nemáš uplatnění na trhu práce? Jazyky taky nejsou moje hobby, ale já mám uplatnění skvělé a přesně v souladu s tím, co jsem vystudovala. Ovšem nebylo to samo sebou, dneska snad každý musí pořád studovat /ve svém volnu/. A to se týká jak většiny kanclíků, tak tesaře, zedníka i truhláře.
27.11.2008 14:53:58
Já si, bohužel, jako řemeslníkova žena myslím, že učební obory jsou neperspektivní a schema po maturiě hop na učňák by soudě mých zkušeností , Xantipo, nezlob se, zvolil(doporučil) jenom kodně krkavčí rodič, zvlášť pokud je vysokoškolské vzdělání dostupné a při jeho vyhraněnosti se může snadno stát, že ze chronického čtyřkaře(jazyky), je úspěšný student(matika).

Proč řemeslo nekvete rp kvete za velice vysokou daň? Drahé technologie, mizerná státní politika, konkutence v podobě laciného spotřebního zboží a pokud už se řemeslník hodlá stát zaměstnancem, tak špatně placeným.

Já tvrdím o svém muži, že je nedoceněný umělec, ovšem své dítě bych na řemeslo nedala nikdy. A jelikož tak nesoudím sama, rp. můj názor není až tak výstřední, bývají učňáky docela solidním semeništěm všeho, co tě napadne, protože se tam fakt chodí z nouze. A upřímně, není to oblast, kterou bych se v potenciální roli ministra školství snažila pozvednout, protože, jak říkám, nevěřím vzhledem k uplatnění na její význam.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 231 [Dalších 181 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.