| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Špatné matky zaostalých dětí

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 306 [Dalších 246 >>]
Gábina, dvě děti
  • 
7.2.2009 16:50:58
Docela mě zaráží, kolik přátelství se rozpadlo kvůli dětem... Jsem na tom stejně - medávno jsem se definitivně pohádala s kamarádkou, s kterou jsme se přátelily od druhé třídy ZŠ!!
Všechno se to začalo měnit, když se nám narodily měsíc po sobě děti. Jí holčička a mě chlapeček. Nebyla tak přímočará, jako kamarádka autorky článku, ale začala mě dávat při každém setkání najevo, jaká je ona dobrá matka a já ta špatná. Ona obléká své dítě dobře - rozuměj je zpocené horkem, kdežto mému chudáčkovi je určitě strašná zima (samozřejmě je mu akorát, není jenom zpocený). Pokud jdeme ven, svačinu bere zásadně i pro moje děti, protože já bych mohla zapomenout (samozřejmě pro ně vždy jídlo mám), ale zapomenu většinou nějakou drobnost - vlhčené ubrousky, plínku, kapesníčky... ona má vždycky všechno... A to nemluvím o hračkách, DVD filmech atd. Ti moji chudáčci mají tak málo hraček, že musí vždycky se svou dcerou vybírat, s čím už si nehrajje a donést to těm mým nebožátkům... Jo, číše trpělivosti přetekla. Po 25 letech kamarádství skončilo.

Nejste některá hrozná matka náhodou z Brna??

Gábina
7.2.2009 15:28:27
asi to bývala kámoška, ale teď nezbývá, než politovat jak ji, tak ale hlavně její holčičky, které budou muset být ve všem první, jinak je "nebude mít ráda" .. jsi mohem lepší máma, protože svoje kluky necháváš jít tak rychle, jak je to baví -- budou v životě mnohem spokojenější -- a takovou mámu, bych sama chtěla (kdo by takovou nechtěl?) :-)
L-anny
  • 
7.2.2009 15:24:33
Dobrý den,
to znám....mám desetiměsíčího syna. Chodí kolem nábytku, asi dvakrát se již zkusil pustit, dělám mu jídlo jak domácí, tak kupované, nesolím. nemluví. Známá má dvouletou dceru. Vím, jak rostla, protože se vídáme téměř denně. A nedávno přišel manžel s tím, že slyšel, že jejich dcera (té známé) prý v osmi měsících mluvila a v deseti chodila....tak jsem manžela ujistila, že to doopravdy ne. A nechala to být. Nemám ráda srovnávání dětí. Když jsem byla ráda, že syn začal ukazovat na předměty, slyšela jsem opět, no, on jen ukazjue, to naše holka hned začala předměty nazývat správnými jmény....no, prostě síla...ale nechávám to být. Jedno dítě je šikovné na to, druhé na to. A až půjdou do školy, nikdo se jich nebude ptát, kdy začal chodity chodit, mluvit, používat nočník....bude to jedno. Do té doby se jen maminky mezi sebou hecují....
7.2.2009 14:45:53
Draha Alco ,
uz se s tou kamaradkou nebav!! Je to obycejna krava, ktera si leci frustraci na tvych detech. Tvoje deti se mi zdaji, podle toho co pises, absolutne normalni. A fantazie tve kamaradky zase uplne nenormalni. Zadny kojenec se neobraci na brisko v prvnim mesici zivota, pokud se tam nechtic neprekutalelo z bocku nahodou.
Katka
  • 
7.2.2009 12:43:35
Jsem na tom podobně. Mám švagrovou, která má stejně staré dítě jako já a to je pořád my už uníme to a tamhleto a furt něco. No a my jsme trochu pomalejší. Ale zato více přemýšlivější. Švagrové připadá normální, že její dcera křičí a skáče jak opice na gumě, ale moje dcerak je klidnější a to ji prý zase brzdím ve vývoji... Ze začátku mě to mrzelo, že je Evička spíše introvert, ale dneska jsem tomu ráda... A že je pomalejší? Ve školce ji p. učiteky chválí, jak je šikovná a má tam přezdívku malý filozof... Je hodná a spokojená, a to je to hlavní. Já vím, že je to těžké odolat přirovnávání. Taky jsem s tím měla problém, ale u syna, který je o 13 m maldší, už to neřeším... Hodně štěstí a ať máte spokojené děti :-)
7.2.2009 12:20:20
Ahoj jsem na tom stejne, v 8,5 mesicich mi mala nesedi a neleze,jen se snazi lezt ale do sedu vubec nejde,vykasli se na to oni to opravdu dozenou,i me to vsichni rikaji
7.2.2009 10:45:56
Naše malá se taky otočila na bříško ve 4 měsících a chodit začala v 15ti měs., ale zase krásně mluví, každé děcko je prostě jiné a ps: svou kámošku pošli do háje!
Daniela
  • 
7.2.2009 10:27:39
Mila Aleno,
diky za moc hezky a uprimny clanek. Rozumim Tvym pocitum, rozpakum, pochybam - vybavuji se mi ty moje :-) Byt male dite, volila bych jako mamu jednoznacne Tebe - u Tebe je laska, pohoda, sve deti milujes bezpodminecne. A to je ten nejdulezitejsi zaklad do zivota. Krom toho jsou Tve deti uplne vporadku - kdyby nebyly, vedela bys to Ty, vase lekarka, kdokoliv jiny, kdo do toho ma co mluvit. Neznam duvody Tve zname (slovo kamaradka tady rozhodne nepouziju, protoze presne tohle kamaradky preci nedelaji), co je ale zretelne, je jeji vlastni vnitrni nejistota, obava ze selhani, absence oceneni, mala sebeucta. Aby sama ve svych ocich obstala, shazuje ty okolo sebe. Nemusis se na ni zlobit, nedela to umyslne. Nemusis se s ni ale ani stykat - zalezi i na Tobe, Ty by ses mela dobre citit, travit cas s nekym, s kym je Ti fajn. I ze samoty se da telefonovat, psat maily a jednou tydne vyjet za opravdovou kamaradkou. My jsme z Prahy, kdyz si budete chtit udelat hezky vylet, napis. Rada se s Tebou potkam. Jsi dobra mama, to si nenech nikym vzit :-) Mej se hezky, ahoj,
Daniela a dve slecny - raubirky.
6.2.2009 18:16:02
Podobné situace znám i já.Někdy si říkám,že bych potřebovala někoho,kdo neřeší jen vývoj dětí.Už mi to leze krkem.Možná by jsme si my dvě rozumněly :-))
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 306 [Dalších 246 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.