| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč máš děti?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 186 [Dalších 136 >>]
30.5.2009 22:26:52
Děti jsem chtěla ,protože to je vlastně to jediné,co tu po nás zůstane.Ve svých dětech žijeme dál,jsou pokračováním našeho života.Jsou to lidé,díky kterým se naše rodina ještě dlouho bude rozrůstat.Děti máme čtyři a taky se každý ptal,jak to zvládnem a proč tolik dětí.Pokud máte dost lásky,chcete ji přece někomu dát.Je strašně hezký pocit pozorovat,jak vám děti rostou,jak jsou každý úplně jiný ,ale přesto jsou svým způsobem stejní.Máte pro koho žít...
30.5.2009 22:21:41
dítě člověka obohatí...starostmi i radostmi... jeho život je jiný, není to stereotyp...člověk se naučí milovat někoho, kdo je na něj naprosto odkázaný, sledovat, jak se osamostatnuje.. můj syn je dnes 12 tiletý... začíná puberta...ještě pár let a bude to dospělý člověk... trochu se toho bojím...že po 15 letech, kdy mě překvapuje téměř denně... mě už nebude potřebovat... ale za pár let tu budou noví mrnousci a těším se, jak mě to zas obohatí... jaké budou moje city k nim? a to je to, co nám naši potomci dávají... obohacují nás ... rozumíte mi?

Jsem se synem celý život sama, asi vteřinu jsem se rozhodovala, zda to zvládnu, mám li si ho nechat... a nelituji od jeho narození ani vteřinu... přesto, že byl hodně nemocný, ztratila jsem kvůli tomu práci...nikdy jsem po jeho narození nelitovala.
maja
  • 
30.5.2009 22:19:42
No tak bysme tady nebyli...... to je osud. Nemůžeš nikoho nutit , aby děti měl. Zrovna tak,jako on nemůže nutit tebe, abys je neměla.
Nika
  • 
30.5.2009 21:49:56
Prateta měla syna. Když umírala byl syn zrovna v zahraničí a za ruku jí držela její neteř (moje matka). Tím chci říct, že rodina nejsou jen rodiče a děti, ale i ostatní příbuzní a je nelidské se vyprdnout na tetu nebo strýce v okamžicích nejtěžších. Lásku dítěte si nelze pojistit, ale lze se chovat a žít tak, abychom nebyli ve stáří sami. Mimochodem, člověk se rodí a umírá vždy sám, tak to bylo, je a bude.
Nikola
  • 
30.5.2009 21:25:25
Ahoj, zatím této otázce nerozumím. Proč mít děti? Je mi skoro 30, mateřské pudy asi nemám. Manžel je super, do ničeho mě nenutí. S těhotnými a porodivšími kamarádkami se tento rok roztrhl pytel a upřímně zatím mě neinspirují, spíš děsí. 2 z nich u porodu málem "exly" a to nebyly žádné "fňukny". Jeden porod vakuoextraktorem (zvon na hlavičku dítěte) a 45 min. šití, druhý porod, aby ho stihla ta samá směna v nemocnici několikrát urychlovaný a kámoška 25 stehů, krví podlité oči a obličej a to škvrně kvůli těm očím ani neviděla. Proč??? Podstoupil by toto racionálně uvažující člověk? Tím nechci rozhodně nějak napadat matky, spíš je obdivuji, čeho všeho jsou schopny, kde se bere ta jejich odvaha a síla to všechno vydržet a bojím se, že tohle není nic pro mě. Po porodu mi příjde, že je tu stále pravidlem, že všechny starosti a nepříjemné věci s dětmi si vyžerou matky a otcové jsou na hraní. O tom, že jsou ženy kvůli dětem diskriminovány i na pracovním trhu, není třeba psát. Tak kde berete sílu, pro tohle se rozhodnout? Napsala jsem to schválně dost extrémně, ale občas mě tyhle myšlenky napadají, omlouvám se všem, koho jsem tím urazila.
tule
30.5.2009 20:52:10
vzpomnela jsem si na tento film, hral v nem Dustin Hoffman a pote co ho opustila zena (Meryl Streep) bojoval o to, aby dostal do pece jejich maleho synka. Pravnik ho varoval, ze bude tezke zvladnout praci i dite, at si radeji napise seznam "pro" a "proti". Napsat seznam "proti" bylo snadne - malo casu, zadne konicky, stagnace v kariere, financni starosti a mnoho dalsich. Ale do sloupecku "pro" nedokazal napsat ani slovo. V dalsim zaberu bylo videt jak sel za synkem do pokoje a vzal sveho maleho spiciho chlapecka do naruce. A v tom objeti bylo vsechno. Ono to opravdu nejde slovy vyjadrit :-). Diky, Bellano, za krasny clanek!
30.5.2009 20:43:31
... papír ani ne, ale další složkou jednorázovek je například ropa - ropné deriváty - s těmi už je to horší ...
matevy, syn 08/08
  • 
30.5.2009 20:39:27
..už děli měly, byly samosebou vdané, a ptaly se, kdy já se vdám a kdy budu mít děti.
Děti jsem chtěla vždycky, miluju je. Nikam jsem ale nespěchala. Měla jsem to tak, že jsem čekala, až potkám otce svých dětí :-)
A pak to přišlo - ulovil mě muž, který byl a stále je stejně založený jako já. Chtěl mít také někoho, na koho se může spolehnout a s kým se mu bude dobře žít, a rodinu.
Pak už vše vyplynulo tak nějak samo. Máme kloučka a jsme spokojená rodinka.
Jedna kamarádka je nesvá, když nejde nějaký čas "zapařit", jak sama říká. Mně zatím vůbec nechybí chodit po zábavách, prostě teď jsem zamilovaná jako nikdy a užívám si to. A říkám si, jak to všechno hrozně rychle letí! Miluju spát v posteli s naším synkem, hrát si s ním a třeba ho jen pozorovat. Mít dítě je jako zázrak. Aspoň mně to tak připadá. Ne, že bych dříve nebyla šťastná, teď jsem ale šťastná jinak a opravdu krásně :-)
30.5.2009 19:16:37
miminka přeci voní mlíčkem........příjde mi to hnusný,co tady řešíte
Sidhártha
  • 
30.5.2009 18:49:54
Honzo, já tě žeru, vážně...musí to být super, mít vedle sebe chlapa tvé nátury. Manželce gratuluji:-)))))
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 186 [Dalších 136 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.