| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děti v nových rodinách

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 24 [Dalších 4 >>]
  • 
4.10.2000 16:13:07
S dovolením budu reagovat i když jsem ještě neprošel celý strom názorů, tedy jen k tomuto příspěvku.
Píšete, že nechápete lidi, kteří chtějí dítě ukrást jen pro sebe.
Ale chápete, až moc dobře. Sama píšete cituji z předchozího příspěvku "Sebrala jsem mu vše co miloval, dceru, jistotu, že když se vrátí z práce, že tam někdo bude a mnoho jiných věcí". Chtěla jste mu ublížit. Nevím, co udělal on Vám, ale vím co jste udělala vy jemu. Muži strádají citově víc, než si ženy mnohdy myslí. Jen nejsou ten typ, který o tom mluví.
Věřte mi, já to vím. Jsem muž a zrovna včera má přítelkyně sebrala mou dceru a bez jediného slova odjela 100km k rodičům. Moje dcera má dnes své první narozeniny.
Budu dělat dort, tvářit se, jako že si někde hraje a večer se snažit rychle usnout ať je to za mnou. Přítelkyně mi taky dávala různé šance typu "..až se polepšíš". Alibismus.
Ještě jednou, opravdu nevím, co bylo mezi vámi (ať už je to kdokoliv) jen se prosím, zkuste vcítit do kůže toho druhého a poznejte trápení, které zakouší díky tomu, že přilnul k dítěti které miluje a které jste mu vzaly.
Ivana Fajglova, dva synove
  • 
29.9.2000 13:51:03
Vazeny pane Petre,

z jakych statistik jste ziskala tyto informace? Pokud neco tvrdite, je na miste uvest zdroj, odkud informace mate.

Konkretne napr., z jake studie vyplyva, ze deti z rozvedenych manzelstvi spise nedokonci skolu, vice berou drogy a inklinuji vice ke kriminalnim cinum.

Pokud nemuzete uvest, kdy, kym a na jakem vzorku populace tyto pruzkumy byly ucineny, jedna se o bludy.

Petra, 2 synové
  • 
22.8.2000 17:42:38
Dagmar,
ač je to paradoxní, Vaše zpověď mě potěšila. Prožívám totiž úplně stejnou věc a s úplně stejnými pocity nejistoty, smutku, radosti.Udělalo mi smutnou radost, že je na světě někdo, kdo by mi mohl rozumět.V takovýchto osudových chvílích se cítí člověk strašně sám a neví skutečně,jak se rozhodout, aby to bylo to nejsprávnější, aby nikomu neublížil, aby zvolil správně. Zůstávat ve vztahu, který je o ničem a který se možná změnil v noční můru nebo zvolit cestu nejisté budoucnosti? Mohla b být ještě horší než právě ten strašidelný vztah... Moc ráda bych se s Vámi setkala někdy osobně.Držím palce, ať se Vám daří a sobecky si přeju totéž i pro sebe.
Ahoj, Petra
  • 
20.8.2000 8:00:47
Marne se snazim sehnat vami citovanou knihu "Dospele deti rozvedenych rodicu" - Dr. Edward Beal + Gloria Hocchman, pripadne i knihu "Nova (nebo druha) rodina" - Hermann Giesecke. Prosim poradte mi, kde je mozne tyto knihy sehnat, pripadne sdelte alespon nakladatelstvi, ktere je vydalo. Dekuji.
Radka, 2 dětičky
  • 
8.8.2000 22:50:29
Mám stejnou zkušenost. Držet manželství "jen" kvůli dítěti, nemá smysl. Můj bývalý manžel v takové rodině vyrostl. Myslím, že když má dítě jako vzor nefungující rodinu, tak má v dospělosti značné problémy (nebo lépe řečeno zkreslené představy) o normálním rodinném životě. Letos je tomu 8 let, co jsem se rozvedla. A udělala jsem tu nejlepší věc ve svém životě - dala jsem šanci novému vztahu, nové rodině. Má 10letá dcera má již 5 let nového a můžu říci báječného tatínka, 2letou sestřičku a šťastnou maminku.
Lucie
  • 
4.8.2000 11:51:00
Jaktoze manzel nevyuzil te sance, kterou jsi mu dala, kdyz te tak miluje? Treba ceka jeste na jednu a posledni sanci, pokud te miluje a tohle je pro neho dost velka lekce, ze to myslis s tim rozchodem vazne, tak treba se bude snazit neco zmenit. Je ale tezke citit neco k nekomu, kdo u tebe diky svemu chovani znacne klesl na bod mrazu. Pokud necitis vubec nic a ze soucitu proste laska nevznikne, tak je asi fakt lepsi od neho odejit, zkratka bydlet kazdy zvlast a zit svuj zivot, i kdyz navzdy spojen vasi dcerou. Mozna ze nejdulezitejsi by bylo se zamerit na zivot tve dcery, co nejlepe ji situaci vysvetlit, aby ji to nepoznamenalo.
drzim palce!!
lucka
Dagmar, dcera 4 roky
  • 
4.8.2000 11:44:32
Lucie,
k rozvodu jsem se odhodlávala více než dva roky a jsem přesvědčená, že to co dělám je dobré nejenom pro mě, ale i pro mou dceru. Ale jak píšeš, nerozvádím se s úsměvem. Myslím si, že to snad ani nejde. Vím velmi dobře jak moc jsem ublížila manželovi, který miluje jak dceru, tak i mne. A právě proto, že velmi dobře vím jak moc jsem někomu ublížila mi není nejlépe. O to víc, že já sama jsem teď v pohodě. Vím, jak se manžel trápí a já mu nemůžu pomoct. Dávala jsem našemu manželství šanci, ale bohužel, nic se nezměnilo. Manžel nemínil nic němit, zato já bych musela změnit všechno.
Chtěla jsem se rozvést v klidu a s rozumem. Bohužel, ale manžel se rozhodl mi co nejvíce ublížit aspoň tak, že mi to pořádně znepříjemní. Mám veliký zájem na tom, aby se dcera s otcem vídala co nejčastěji, protože vím, jak je pro ni důležitý. Nechci tím, že se rozvedu dceru připravit o jednoho z rodičů. A lidé, kteří se snaží po rozvodu "ukrást" dítě pouze pro sebe, nechápu.
Lucie (23)
  • 
4.8.2000 10:47:11
Dagmar, z tveho dopisu se mi zda, ze to pro co jsi se rozhodla tezko neses, ze nejsi vyrovnana a presvedcena, ze jsi udelala to spravne. Myslim, ze pokud se jedna o dulezita zivotni rozhodnuti, musi se vse peclive zvazit, zkusit treba dat si sanci, pro a proti nejen pro tebe, ale i pro tvou dceru. Deti nemam, asi si nedokazu plne predstavit, jak bych se v takove situaci zachovala. Kazdy ma pravo byt stasten a pokud ty budes stastna, jiste to budes prenaset i na dceru, ale otazka je, jak to vezme tvuj manzel, aby tvoje dcera neprozivala napeti, ktere by mezi vami panovalo. Pises, ze ztrati dobreho otce, proc tedy nemuze dceru vidat casteji? Proc se nerozvest po dobru a nechat ho sdilet dceriny radosti i starosti casteji?
Kazdopadne bych byla rada, kdyby jsi se z toho vypsala, myslim, ze to potrebujes a treba nazory ostatnich ti pomuzou se na to kouknout zase trosku z jineho hlediska.
lucie
Dagmar, dcera 4 roky
  • 
4.8.2000 10:15:16
Je mi 24 let, mám 4letou dceru a nyní se po 5 letech manželství rozvádím. Když jsem se vdávala, myslela jsem si, že budu šťastná, spokojená a budu mít rodinu, na kterou se budu moci spolehnout. Bohužel, ale vzhledem k rozdílným názorům, neschopnosti komunikace mého manžela a dalším problémům, které nastali, jsem došla k názoru od manžela odejít. Sebrala jsem mu vše co miloval, dceru, jistotu, že když se vrátí z práce, že tam někdo bude a mnoho jiných věcí. Dceři jsem sebrala výborného tátu, kterého bude nyní vídat parkrát do týdne a jednou za čtrnáct dní na výkend. Bydlím nyní s dcerou sama a jsme v pohodě. Nežiji už vedle člověka, ke kterému nic necítím, pouze z toho důvodu, že máme dceru. Zkoušela jsem to. Nějak to nefungovalo. A hlavně nechci, aby moje dcera zažila to co já. Rodiče se rozvedli v mých 19 a bratrových 22 letech. Zůstali spolu tak dlouho kvůli mě a bratrovi. Museli jsme se koukat na dva lidi, kteří se hádali, uráželi, dělali si naschváli a podváděli se. Nyní vím, že kdyby matka s námi odešla od otce mnohem dřív, mohlo to být o něčem trochu jiném. Není hrdinství udržet manželství za každou cenu. Dle mého názoru je lepší zajistit dítěti klidné dětsví i když s každým rodičem v jiném bytě.
Vše však závisí na zkušenostech z dětství. Má nejlepší přítelkyně prodělala rozvod rodičů v 9 letech a do této doby jim to vyčítá, stejně jako já těm svým, že spolu zůstali.
Tak co, lidé, co je lepší, být hrdina a vydržet, co to jde? Nebo být zbabělec, utéct, a snažit si zařídit život pohodový život pro sebe i dceru?
Marketa
  • 
29.7.2000 14:56:41
Mila Vero,
Jsem moc rada, ze jste toto tema nakousla a taky, ze jste odpovedela na muj prispevek. S Vasi odpovedi naprosto souhlasim. Jak jste napsala: "Je treba jim dat positivni perspektivy a ne stale zduraznovat jen to negativni.", tak to je presne to co jsem mela na mysli. Kdyz se bude detem rozvedenych rodicu stale opakovat, jak je pravdepodobne, ze i oni se rozvedou, ze maji vetsi sanci se stat alkoholiky a budou mene uspesni v praci, tak tomu ty deti nakonec uveri. Z vlastni zkusenosti vim, ze to co potrebujeme, je slyset, ze mame stejne sance jako deti z uplnych rodin a ze je nase volba jak svuj dalsi zivot zvladneme.

Mejte se,
Marketa

PS uz se tesim na Vase dalsi clanky
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 24 [Dalších 4 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.