| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Věk českých prvorodiček se neustále zvyšuje, riskují vrozené vady, neplodnost i svůj život

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 125 [Dalších 55 >>]
1.7.2014 9:59:17
Vidíš, tak zrovna tebe myslím tím "málokým" ~;)
jentak
  • 
1.7.2014 9:46:28
Šešule - ani já bych svou dceru neodsoudila, ale musela bych díky okolnostem říct - Tvé rozhodnutí, Tvůj boj, nadstandard neočekávej. A ona to věděla - neočekávala.
jentak
  • 
1.7.2014 9:43:17
Tak já začala pociťovat potřebu auta hned po první mateřský - bez auta bych se nedostala do práce.~;)
Markéta, kluci 12 a 5
  • 
1.7.2014 8:34:13
Pan doktor popsal rizika, která hrozí starším prvorodičkám (nic objevného, řekla bych), napsal jeho názor na ideální věk prvorodičky a názor na to, kdy by, podle něj, měla ženská porodit první dítě nejpozději. Není to nijak závazné, nikoho nenutí do toho, aby se tím řídil, bez ohledu na očekávání společnosti. V mém okolí je minimum prvorodiček do 30 let (bude mi 45), u mladších holek pozoruju spíš trend mít první dítě dřív, než že by se pořád posunovalo nahoru, jak píše pan doktor.
holka anonymka
1.7.2014 7:48:26
já měla první dítko ve 21 letech, druhé ve 28 letech. Teď jsou kluci na VŠ a na víceletém gymplu a jelikož s nimi nejsou žádné problémy, mohu se už věnovat hlavně sobě. Také vypadám mladě - čím dál víc. Dala jsem se na sport - teď již i na závodění (někdo končí ve 40ti, já ve 40ti začínám :-) ) Taky si chodím zasportovat s 20letýma klukama.. Prostě si teď užívám života, a nevím, proč by mě měl dohánět nějaký stres středního věku - ten jsem měla možná ve 30ti. Kariéru už mám dávno za sebou (i s dětmi), teď mám klidné teplé místečko, kde chci zkysnout až do důchodu a užívat si života :-)))
ester
  • 
1.7.2014 7:08:24
to je jen jedna stránka věci. Možná si myslíš, že když plánuješ dítě, nepotřebuješ byt, zaměstnání, zajištění. Dobrá - nepotřebuješ, ale co bys svému dítěti dopřát měla, je otec. V těchdle diskusích se toho spousta namluví o kariéře, penězích, sobectví, touze "si užívat" (ať už to v očích kritik ů - většinou těch zatrpklejch, co si nikdy nic neužili a závidí) znamená cokoliv. Málo se ale mluví o tom, že dítě bys měla zplodit s někým, kdo je dost zodpovědnej, dospělej a rozumnej na to, aby se mohl stát otcem. A toho člověka bys měla taky chvíli znát, abys věděla, že skutečně takovej je.
A to, že v pětadvaceti je mezi chlapy takovej málokdo, případně partnera nějakou dobu hledáš a nějakou dobu poznáváš, takže to do pětadvaceti taky nemusíš stihnout, to je podle mě daleko častější příčina pozdních mateřství než ona zatracovaná kariéra a užívání si. Jistě - taky si lze uplést dítě v šestnácti za garáží na venkovské zábavě s ožralým jelimanem, ale to mi přijde pro dítě daleko horší než jej porodit o deset let později, ale s vyhlídkou na harmonické dětství v úplné rodině.
Pippi
30.6.2014 23:59:12
Děti se mi narodily v mých 29 a 31 letech. Rok po maturitě jsem odjela do zahraničí za těmi zkušenostmi a zážitky a zůstala tam šest let. Vysokou jsem dělala po návratu domů. Jsem ráda, že to všechno bylo tak, jak to bylo. Já klidně přiznám, že jsem si žádné důvody proč nemít dítě ve dvaceti nevymýšlela. Prostě jsem nechtěla. Děti jsem chtěla okolo třicítky, což se mi splnilo a nelituji ničeho. Vadí mi, že se tu píše o tom, jak si holky vymýšlí výmluvy o tom, proč nemohly mít dítě dřív. Ne každá touží už na vysoké rodit a nic špatného na tom není.
katka+synek2007
30.6.2014 22:50:33
Jojo, znám pár mamin, co si daly dvě směny, a taky si to pochvalují. Zkrátka to máme každá jinak, hlavně že jsme v tom spokojené. Ale řekla bych, že všechny ženy nejsou, asi je to i o štěstí.
Šešule
30.6.2014 22:41:27
Tak v tomhle směru jsem taky udělala fajn věc- docela se těším, až nebudu muset být dětem pořád za prdelí. Nemyslím, že bych měla někdy krizi z toho, že mě nepotřebujou. A kdyby náhodou jo, může přijít ještě "druhá směna", mám realtivně čas:-)
Hanula
  • 
30.6.2014 22:02:43
To je fakt, může mít i míň.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 125 [Dalších 55 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.