| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bez dětí šťastnější?

 Příspěvky 110 z 50 [Dalších 40 >>]
27.12.2014 22:54:11
Vážená, smrt je zrovna tak součástí života jako příchod na svět. Máte to trochu popletené.
24.12.2014 22:20:29
Nikdy by mě nenapadlo plánovat si děti,abych byla zajištěná na stáří.Vlastně jsem o tom,zda mít či nemít nikdy nepřemýšlela.K prvnímu jsem přišla jako mladá a naivní,druhé jsem měla zralá a spíš kvůli nového manžela,který děti neměl a byl tak skvělý,že by bylo nefér mu dítě nedat.Chci tím říct,že mateřské pudy jsem nikdy necítila,přesto mám dvě děti a jsem moc ráda,že je mám.Kdybych to měla zvažovat,nikdy bych je neměla.Když srovnávám,co všechno děláme,kam jezdíme,určitě bychom takhle bez dětí nežili.Co bychom vlastně dělali?Žili už mladí jako důchodci.Ale ať si každý dělá,jak chce,a souhlasím s tím,že než být špatná matka,lepší nebýt matka.
Lenka Nové - matka
  • 
23.12.2014 9:36:29
Nesouhlasím s tím, že lidé dobrovolně bezdětní jsou sobečtí apod. Naopak se hluboce skláním před tím, kdo si nepořizuje dítě, jestliže po něm netouží, i když musí poslouchat hloupé kecy některých lidí. Nemyslete si, že děti vás zbaví osamocení na stáří, konečně proto si pořizovat děti je opravdu sobecké. Stejně jako si dítětem "udržet" partnera, mít nástroj k jeho vydírání nebo si budovat společenské postavení. Svět je i tak přelidněný, znečištěný, není práce, chybí voda, suroviny... Zamyslete se,jakou budoucnost svým dětem v tomto světě zajistíte.
Susanka
  • 
22.12.2014 11:00:32
Elis, Elis, Tebe lituji. Takové názory, co zastáváš mívají jen zapšklé staré panny. Ty jsi určitě jedna z nich. Opravdu Tě lituji. Teď před Vánocemi mít v sobě tolik nenávisti... zamysli se nad sebou, holka nešťastná!!!
Hanka
  • 
21.12.2014 17:59:45
Tak toto je tedy velice omezený názor. Každý, kdo pracuje, si svůj důchod zaslouží. On si na něj totiž za svůj život našetřil (v podobě sociálních odvodů). Jinak vám přeji, aby vaše děti vydělávaly tolik, aby vám mohly zabezpečit. Já si neumím představit, že bych své rodiče živila, a to mám průměrný plat.
Hanka
  • 
21.12.2014 17:49:30
Pokud vím, je to takto nastaveno i u zvířat. Ne každá samice se o své ratolesti postará, některá je dokonce sežere. Lidi mají narozdíl od zvířat možnost si vybrat. A jejich mozek je předurčuje i k jiným velkým věcem. A člověk může na světě zanechat opravdu mnohem víc než vlastní potomky..
pefekacl
21.12.2014 15:03:36
Jsem ráda že jsem přečetla všechny příspěvky...pomohlo mi to v rozhodování, mít či nemít druhé dítě.Vnutřně cítím že na druhé "nemám" a jsem ráda že jsem nepodlehla tlaku okolí, "že mít jedno není normální".Myslím, že je lešpí být dobrou mámou jednoho než špatná dvou podle standardu...Jsem ráda že jsem tu našla další, kteří cítí že mít děti není podmínka...
janap
  • 
21.12.2014 13:09:12
To kudla2: plně souhlasím, stran volby a zodpovědnosti jsem zcela zajedno.
To karyp: souhlasím. A troufám si rici, ze, jsem-li toho co jen schopna a jsem-li schopna autoreflexe, nesoudim, resp.neodsuzuji. Naprosto chápu, ze jsou zkušenosti, ze kterých se dá obtížne vykout dobro. Samozřejmě závisí i na povaze člověka, naturelu, jsou lidé, kteří maji ve vínku schopnost se i se špatným poprat a tavit v lepsi, jsou jiní, kteří to maji jinak. Genetika, zkušenost, okamžitá podpora a zázemí a pod., nic z toho nelze podcenit a za nic nelze primárně odsoudit. Reagovala jsem spíše na pro mě nepříliš pochopitelnou a překvapující kupu negativních emocí ve vztahu k jednomu nazoru na mateřství, pro mě a, myslim si ze celkem i obecne vcelku prijatelnemu, resp prijatelnejsimu, než jiné. Rozhodně ne tak kontroverznímu nebo skodlivemu, aby nekoho ohrožoval, odsuzoval, či v někom musel budit prave toto.
To irena: souhlasím, trefne a elegantně stručně řečeno.
Karyp, dve deti
  • 
21.12.2014 12:17:18
Janap - i když celkem chápu vás příspěvek a pocity mam ohledně deti podobné, přesto mi to neda, abych na jednu věc nezareagovala: zkoušela jste, někdy, přetavit negativni pocity například ze znásilňování v dětství v pozitivni zkusenost? Byla bych v tehle soudech na vašem miste hodně opatrná (jsem psycholog, takze dost ovlivněna prací a konkrétními příběhy)......
Irena, 2 deti
  • 
21.12.2014 10:52:36
V současnosti jsou lidském životě typicky 2 úrovně realizace. Kariéra je standardně významná pro širší společnost, jakmile zestárnu a klesne mi výkon, až na výjimky odcházím. Rodina a děti jsou má bezprostřední odpovědnost a měla by být doživotní záležitostí. Pro společnost jako celek jsou ale obě naprosto nezbytné, bez ohledu na druh organizace penzí.
 Příspěvky 110 z 50 [Dalších 40 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.