| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Vrozené vady

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 1809  [Dalších 1699 >>]
enny 7768
16.4.2014 16:20:55
Když nebyla antikoncepce, tak se rodilo dokud to šlo~;) Moje babička, protože neměla antikoncepci první dítě v 15, poslední po 40, moje maminka první ve 22, protože chtěla (MMCH i to vyvovalo údiv, protože se dítě narodilo "až":) 2 roky po svatbě), poslední 4. po 40, protože chtěla. Já jsem těhotná, budu rodit také po 40. Zrovna minulý týden jsem byla na seminář, kde se toto téma probíralo. Prý se obecně zachraňují lidi (včetně malých dětí a nedonošených), které by bez současných lékařských znalostí neměly šanci. Sestra také říká, že se jí v ordinaci objedvuje více dětí "s problémy", které by dříve nedostaly šanci přežít. Celkově populace stárne. S tím budou přicházet do budoucna problémy. Třeba právě na tom semináře padla tuším cifra 70% (nejsem si jistá), že dítě, které se dnes narodí onemocní rakovinou.
angrešt 114837
16.4.2014 16:19:50
Ano, tohle má rozhodně také vliv, přežívání extrémně nedonošených.
Binturongg 104880
16.4.2014 16:18:49
Monty - jakože toho nelze jen tak odkrouhnout? No to ne, ale mluvím o dobách, kdy nebyla negramotnost nic extra děsnýho, takže SPU poruchy se vyřešily rákoskou od nějakého vojenského vysloužilce a po pár letech dítě vylezlo ze školy gramotností více či méně zasaženo, a co se týče autistů apod. nehádám se, že toho dnes není víc, jen si myslím, že i děti, na nichž se po porodu nic nepoznalo, umíraly hodně brzo jako "divné/neduživé/bláznivé", když to bylo horší, a pokud to bylo snesitelné, rodina je normálně oženila/vdala...
Tehdy byl urostlý, zdravý, duševně zcela v pořádku a ke všemu třeba chytrý člověk veliká vzácnost - 90% lidí mělo nějakou zjevnou či méně zjevnou vadu, i kdyby to byla jen křivá huba, takže nikdo nebyl vychován v tom, že stráví většinu života se zdravým, krásným jedincem. To byl jen bonus.
Proto nebylo nikomu divné, když se ženil nějaký podivín nebo holka bez zubů a slovní zásobou zvící 30 slov.
Kafe 134466
16.4.2014 16:18:19
Řekni kde ty mršky jsou.....kde mohou být....
Kafe 134466
16.4.2014 16:17:45
Spíše se lépe diagnostikuje. Dnes má každé druhé dítě nějaký syndrom. A vlivem pokroku v medicíně se i velmi nezralé děti či děti narozené s vážnými zdravotními vadami dožijí dospělosti.
sextánka 81156
16.4.2014 16:14:45
Když jsem čekala ve 37 letech syna, poslal mě můj gynekolog na speciální ultrazvuk srdíčka plodu. Vyšetřoval mě pan primář na interně ve fakultní dětské nemocnici a ptal se mě, proč mě tam gynekolog poslal. Když jsem řekla, že jen kvůli věku, primář se rozčílil, že uvádět věk jako důvod pro vyšetření a pro možné komplikace je "metoda jako z doby před I. svět. válkou, kdy se toho kromě věku moc na těhotenství nepoznalo". Že on má letitou zkušenost, že věk rizikový faktor není. ~d~
angrešt 114837
16.4.2014 16:13:46
nejde mi už opravit to nechutné "sy", původně jsem psala o syndromech a změnila to na zájmeno a te´d mám z toho hnusáckou hrubku ~t~
angrešt 114837
16.4.2014 16:11:58
To celkem pravděpodobně měl, ale "silná imunita" vůči nemocem rozhodně není mchanismem zlepšujícícm plodnost. Paradoxně možná naopak, "silná imunita" (ve smyslu, jaký máš zřemě na mysli) dnes přispívá k neplodnosti mechanismem tvorby protilátek proti spermiím a embryu.
angrešt 114837
16.4.2014 16:10:11
Poruch plodnosti u žen zas tak extrémně nepřibývá (ty, co jsou v ve vyšším věku neplodné dnes a občas to "zlomí" AR, by docela dost pravděpodobně byly neplodné v tomto věku i před 100 lety), těch přibývá spíš u mužů, a to extra rychle.

Ale samozřejmě máme dnes řadu věcí, které plodnost snižují i u žen, jenže kdysi měly ženy zas jinou škálu věcí, která jim porušovala plodnost. To se těžko přímočaře porovnává.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 1809  [Dalších 1699 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.