| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Manulky v Řecku

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 1868  [Dalších 1778 >>]
Andrejice 88919
28.10.2010 8:50:00
Holky, čím nahrazujete tvaroh? Zkusila jsem anthotiro, ale dělala hrudky a přijde mi dost tučná. Philladelphia zase se liší dost chutí i texturou.. tak jestli jsem něco přehlídla čím by se to dalo nahradit..
Winnie
  • 
27.10.2010 13:54:55
Já jsem se setkala s přezouváním v Německu i v Řecku - resp. jako návštěva jsem se sama vyzula, přesto, že ze slušnosti řikali, že netřeba, příp. nabídli papučky :)(jedno z toho bylo u Finky, kt. má za manžela Řeka a řikala, že ve Finsku je také normální, že se návštěva vyzuje) Ne, že bych dělala sociologický výzkum, ale co jsem viděla, smíšená řecko-... manželství se vyzouvala :D
Andrejice 88919
22.10.2010 12:37:45
V Německu mi říkala jedna známá, že tam taky návštěvy nevyzouvají.. a v Anglii bych řekla, že taky ne. Leda, že se toto praktikuje jen ve střední (vých.) Evropě.. třeba někdo bude vědět a poví nam.. :)
Irinulka+S 8/07 + E 6/11+// 63736
22.10.2010 8:36:51
nevím, zvláštní, já nad tím ani nikdy nepřemýšlela. v Brně nám bylo řečeno že prostě pokřtít pravoslavně, a hotovo, tak jsem do toho šla- já zase s domněním, že je to jedno, když prakticky jde o 2větve stejné církve... Byl to zážitek :)

A to s vyzouváním by mě zajímalo taky- myslíte že se nidke jinde ve světě nevyzouvají????? (Maďarsko? Anglie? Německo? Rakousko?) Ti mi přijdou takoví civilizovaní :D
Andrejice 88919
21.10.2010 21:38:10
Mas pravdu je to zvyk..na ktery si asi nikdy nezvyknu.. proste je to nehygienicky a toci me to... Zajimalo by me, kde se jeste takhle prezouva krome CR a Slovenska..?
Taky bych ho sundavala kdyby to slo jednoduse :)
Kdyz si nekdo da do bytu krasny drahy koberec svetly barvy treba a pak po tom slape..jak musi pak vypadat..
Papo 89020
21.10.2010 21:03:48
Kdyz jsem se ptala zda se musim dat pokrtit predstavenyho kneze pravoslavnyho kostela v Praze, tak mi bylo sdeleno, ze pokud jsem krtena v katolickem kostele, pokrtena byt nemusim. To same mi rekli i tady u nas v Recku, takze asi fakt zavisi na knezi. Ja si to urcite vyhubuji, ze se krtit nenecham pred svadbou i kdyby to papas vyzadoval, to radeji pujdu do jineho kostela, kde to papas po me chtit nebude. Jinak dle jejich cirkevniho prava, pokus jses pokrtena v katolickem kostele, nemas povinnost byt krtena v pravoslavnem opetovne. Krest je jenom jeden a my jsme prece vsichni krestane, tak nechapu, proc by po Tobe nekdo zadal byt pokrtena dvakrat!!!
21.10.2010 20:44:41
je to hrozný, máš pravdu.. a očividně to nikdo neřeší... My taky budem za chvíli dávat koberce, a když budu čekat návštěvu nezouvací, tak je asi sundám :D :D :D
Je to těžký někoho něčemu přeučit, když jim to tak nepřijde, chápeš... oni v tom vyrostli a chodit doma v botech, otírat je o koberce a sundávat je až těsně před spaním ( ~t~ ) jim očividně přijde normální.... prostě národní zvyk ~q~
musíš se kamarádit jen s češkama :D Co mají vychované manžele a děti ~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~ (to byl vtip)
Andrejice 88919
21.10.2010 13:38:05
Přesně, když si představím všechny ty bakterie z venku..no prostě mě to hned rozhodí když si to uvědomím.. Tak to máš dobrý, že jsi přesvědčila aspoň někoho aby se přezul.. to v mém případě není možný..
Ale na druhou stranu by mi to bylo taky blbý když by někdo přišel, že bych jim řekla, tak se prosím zujte.. by na mě koukali asi jako na blázna... :-O

:( A ještě mě rozčiluje argument, že je zima tak se dají koberce, že to udrží teplo. Prdlajs.. v Praze ať bylo -10 nebo 10 tak byla tak jako tak zima i s kobercem. A abych pokaždé drhla koberec když někdo přijde? A co pak když má někdo malé děti, co věčně lezou po zemi, hrají si na zemi.. jak to ti co chodí v botech provozují? To mě přijde úplně šílený.
21.10.2010 13:06:49
ha hááá, věčný problém- přezouvání :) Já teda nesnáším když k nám někdo dojde na návštěvu a nepřezouvá se. Ani můj manžel se kdysi nepřezouval, VUBEC? ale naučila jsem ho tak, že i on sám teď chystá hend za dveře pro návštěvy papučky. Když přijdou známí, nebo švagr se švagrovou, tak se hned za dveřma vyzují (nebo si odnesou boty na balkon), ale když k nám přijde třeba švagr, tak si papuček ani nevšimne a je nám trapný ho do nich nutit- když na to fakt nejsou zvyklí :-/ Takový blbý... ale pak teda zase vytírám jako magor, protože to nesnáším, když si představím zvířecí výkaly a různé flusance po kterých se prochází u sebe na podlaze............. :-/
Katka + 2 23340
20.10.2010 17:51:27
jo, s tema botama to taky moc nechapu..nastesti zadne koberce nemam a snad ani davat nebudu~;)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 1868  [Dalších 1778 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.