Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Eva | 139232 |
3.2.2014 8:49:46
Zkus asi poslouchat mateřský instinkt jak tady už někdo psal. Jestli ti připadá vzteklý tak buď přísná a důsledná, jestli úzkostný tak mu dodej jistoty- bude to náročné ale nebude to trvat věčně. Já mám tři děti a první dvě měly trochu přísnější výchovu (na nátlak tatínka) a jsou dost úzkostlivé. Nejmladší byl "rozmazlovaný" (nošený v šátku, spal se mnou v posteli, byl pořád jen se mnou- babička nehlídala, do školky šel až ve čtyřech letech a zvládl to v pohodě) a je z nich rozhodně nejsamostatnější (bude mu šest let)a nejvyrovnanější, tak nevím čemu za to vděčím, možná opravdu tomu že měl v tom nejrannějším věku největší jistotu...
|
Eilatt | 120397 |
3.2.2014 8:43:20
Asi mu něco je. A 40-ky horečky nebývají u zubů, to bylo nejspíš něco jiného. Třeba mu zuby ale rostou, u některých dětí jsou to týdny nepohody, protože se klubou dlouho.
Po nemoci mohou nastat u dětí nějaké zvraty, ať už je to nějaký vývojový skok vpřed nebo výraznější změna v chování, někdy i k horšímu, s tím bych počítala. Snažila bych se to asi momentálně nějak přežít, dítě neodstrkovat, dát mu pocit jistoty. Blbý je, že máš ještě tříleté dítě, to taky nemůžeš úplně ignorovat, takže je asi docela těžké to nějak sladit a zvládnout. Večer ať se stará co nejvíc tatínek, snažit se spát přes den kdykoliv to jde, případně co nejvíc v té krizi zaměstnat babičku atd. Pokud ybch viděla, že se to nelepší a dítě je opravdu v pohodě jen s jinýma a tobě visí pořád na noze, vyloučila bys nějakou fyzizký problém, tak pa postupně po chvilkách učit samostatnosti...jinak nevim. |
Da+Vi+Ma | 105173 |
3.2.2014 8:31:36
Děkuji všem za názory.
My jsme u DR. byli,protože jeden den měl skoro 40-tky horečky,ale nic nenašla,ani v krvi ani v moči. On,když přijde ke mě a začne ječet,ale potřebuji v tu chvíli něco udělat (mám ještě dceru 3 roky a jak tu někdo psal,taky máme 2 psy a ještě kocoura)tak na něj mluvím,vysvětluji mu,proč musí chvilku vydržet,proč musím teď udělat to nebo tohle.To samé,když někam odcházím,říkám mu kam jdu a že se hned vrátím. Noc opět stála za to zase 20x s řevem vzhůru. Já vím,že to časem určitě přejde,ale nevím jak se zachovat,aby nebyl ani rozmazlený,uzkostlivý nebo naopak neurotický |
Maťa. | 21117 |
3.2.2014 8:15:29
Z generace "vyřvávaných dítek" je polovina rozvedených ne kvoli vyřvávaní, ale kvoli tomu, že v tej dobe bolo bežné, že sa všetci brali v 19-ti až 20-ti a obrovské procento z nich na vdavky/ženění, potažmo rodinu a výchovu, neboli zralí. A to sa holt na vzťahoch prejaví negatívne skor či neskor.
Tým neomlúvam "vyřvávaní". Ale rozvodovosť s tým nesúvisí. |
Bagr77 | 131629 |
3.2.2014 7:22:45
Porid si satek na noseni a vydrz.reci o malem tyranovi jsou uzasne hrdinske ale neprrehanela bych to ;-)
|
T |
• |
3.2.2014 4:37:58
To se pletes, ja mela taky takoveho teroristu a manipulatora. Jedine, co pomaha, je duslednost, jasne stanovene hranice, protoze jinak ti dite preroste pres hlavu. Jsou proste deti, ktere to zkousi, chteji, aby je ten jejich clovek poslouchal na slovo (a ne ony jeho), je to normalni boj o pozice. Bohuzel jim to nekdy vydrzi dost dlouho a zkousi to cas od casu znova.
Tak vydrz, jdi nekam ven, at naberes sily a neustupuj z veci, ktere stanovuji hranice a i tvou pozici rodice (kdyz neco reknes, tak to plati a muze si delat jake sceny chce). |
Pruhovaná | 64704 |
3.2.2014 2:05:11
To je ale celé blbost když v případě, že matka není po ruce, dítě je v pohodě.
Mně zase děsí názory, že se musí ročnímu (tedy mnohdy chodícímu) dítěti bezodkladně splnit každé přání nebo potřeba. Jedna známá takhle uspávala dítě tak, že ji drželo za oční víčko, chudák mělo takovou potřebu . |
Martina, 3 synové | 101865 |
3.2.2014 0:11:12
Něco jako obsese: když nešlápnu na kanál, stane se něco strašného - takže šlapu na kanál ne proto, že chci šlápnout na kanál...
|
3.2.2014 0:08:40
Ale on přece vůbec nechce "terorizovat" - on chce být v pohodě a dělat něco normálního, ale neví, jak do toho.
Jsou v něm protichůdné pocity - on v té náruči být nechce, ale bojí se, že mu bude zle, když v ní nebude. |
3.2.2014 0:05:53
Ano, to mně taky.
Proto se musí začít od matky: na ječení reagovat neutrálně, na klid či dokonce úsměv velmi velmi pozitivně. Aby to nebylo: maminka se o mě stará, jen když ječím. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.