| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cyklistika

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 7562  [Dalších 7492 >>]
Kaipa 98564
8.8.2024 15:45:07
Mě zvlášť iritují cyklisté (a vlastně i chodci) se sluchátky v uších. Nevědí, co se děje kolem nich, a jsou nebezpeční sobě i okolí.
babi_ 48341
8.8.2024 15:13:17
Navazuji náhodně, jen jako další příklad koexistence cyklistů a ostatních na silnici.
Na mojí pravidelné trase autem je úsek v lese, něco přes kilometr, kde občas vytvoří kolonu jediný cyklista, protože se tam téměř nedá předjet, a je tam prakticky pořád tak hustý provoz, že když za ním všichni přejdou do rychlosti 20 km/hod., tak se brzdí kilometr předem. Kolikrát si v 5:30 ráno říkám, co se jako děje takhle brzo ráno, že už zácpa, a pak holt odvážlivce dojedu v místech, kde už se dá předjet. Jezděj tam i v zimě, evidentně doprava do práce. Není jich moc, možná je to pořád ten samej ~t~ Cyklostezka tam je, ovšem lesní – delší a s horším povrchem. Za tmy cestou do práce vůbec nedává smysl. Cyklista je normální účastník silničního provozu, má nárok silnici používat.
Vítr z hor 100046
8.8.2024 15:01:10
Cimbur, u nas je cyklostezka slusna, udrzovana, hladce vyasfaltovana, s luxusni vyhlidkou na reku a s nekolika hristi a stanky s obcerstvenim.
Silnice je vice ci mene odrbana, s prevysenimi, reka neni videt. Stejne vsak nekteri vlaci celou rodinu po silnici.
Chapu mistni, co jedou do prace ci do skoly a maji to po silnici bliz, nebo proste nekde cestou zahybaji.


Moje babicka mela jasno - mela nebo nemela rada cyklisty podle toho, cim zrovna strejda jel.

“Ti cyklisti jsou tak bezohledni, vsude se motaji a mohli by strejdovi obouchat to jeho nove auto.”

vs

“Ti ridici aut jsou tak bezohledni, nedavaji pozor a mohli by strejdu na bicyklu zranit.”
Ropucha + 2 120300
8.8.2024 15:00:53
"obvykle otec jede prostredkem, asi ze jako chrani deti"

Ano. Nebo i jen partnerku, když jede dvojice. Ale když neuhne a drží si za zády auta s naštvanými řidiči, netuším, co mu to přináší.
Za mě je logické jet jakožto dozor na konci kolony a umožňovat předjíždění.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
8.8.2024 14:58:21
Asi někdy jo, myslím, že každej se občas chová bezohledně.
Na kole nejezdím, ale přijde mi normální, že cyklisti a motorkáři jedou rovnou k závoře.
babi_ 48341
8.8.2024 14:53:16
"Cyklisty, co jedou raději po silnici místo po souběžné cyklostezce, taky nechápu"

před lety, když jsem ještě jezdila víc na kole, jsem několikrát takto jela v úseku, kde je cyklostezka panelová, prakticky nesjízdná, a je to opravdu kousek, necelý kilometr:

tady

Teď už je tam myslím vyloženě zákaz cyklistů na silnici. Chápu obojí - jak zákaz (potažmo zoufalství spěchajících řidičů za cyklistou), tak cyklisty, kteří třeba také někam spěchají.
Vítr z hor 100046
8.8.2024 14:52:17
Kolem nas vede cyklostezka, ale stejne jezdi cele rodinky po silnici. Rodinka je terminus technicus - nejedou za sebou ale aspon castecne vedle sebe (obvykle otec jede prostredkem, asi ze jako chrani deti - ale proc je teda taha mezi auta?)

Pobliz je problem s padajici silnici, tak je tam doprava v jedom pruhu kyvadlove na semafor. Neprehledny teren, serpentiny v prudkem kopci v lese. Kolikrat uz jsem se rozjela na zelenou a po par zatackach si to proti me hasil cyklista. Prece nebude cekat, ze…

A abych byla spravedliva - maslo na hlave nemaji jen cyklisti. Pred par dny nam jedinou jakz tak cestu do okresniho mesta zablokoval uviznuty kamion. Nema tam co delat, nejen kvuli zakazu vjezdu, ale maloktery se tam dokaze vytocit. No ale prece nepojede okolo. Kazdou chvili tam nejaky uvizne, tahaji je traktory, vyvratili tam uz par stromu.
Cimbur 64764
8.8.2024 14:47:48
To jsi špatně pojmenovala. Mělo se to jmenovat: Taky nemáte rádi cyklisty?
Já je mám docela ráda a jsem k nim maximálně tolerantní, i když mě občas taky některý vytočí. S přejezdem nevím, nedokážu si představit konkrétní místo a situaci, kterou popisuješ. Ale "cyklostezka" vedle často znamená chodník pro chodce a cyklisty nebo jinou pseudocykloeurohovadinu, po které normální silniční cyklista nikam nedojede. Neexistuje obecná povinnost tyhle hybridy používat. Kdyby tam byla slušná asfaltovaná stezka se dvěma vyznačenými jízdními pruhy, tak je to jiná.
Asi jsem divná, ale mě cyklista štve, když nešlape. Vždycky když dojíždím k domu, je to u cyklotrasy, jedu pomalu za nějakým cyklistou, abych ho neohrozila odbočováním vpravo. Když šlape, tak cajk, klidně ať jede 10 km v hodině, já mám čas. Ale když nešlape a jede jen setrvačností, jsem hrozně nervózní a nejraději bych stáhla okénko a volala: šlapej! :-)
Monika 123907
8.8.2024 14:40:05
Cyklisty, co jedou raději po silnici místo po souběžné cyklostezce, taky nechápu, ale nemyslím, že se to stává často. Možná, že jede souběžně jen chvilku, tak mu to nestojí zato tam zajíždět. Tam, kde by mě auto nemohlo předjet, bych určitě dle možností někam zajela a předjetí umožnila, vědomí, že za mnou jede "vláček" bůhví jak dlouho, bych snášela velmi těžce. Ale já jezdím na kole relativně málo a když, tak buď právě po cyklostezkách nebo cestách, kde je malý provoz a předjet v podstatě vždycky jde (max. musí auto chvíli počkat, až přejede někdo v protisměru)
To s tím přejezdem mě nikdy nenapadlo, nikdy mi nepřišlo divné, že cyklisté zajedou dopředu, ale asi to byla vždy místa, kde je auta potom mohla hned předjet. Osobně si vůbec nevybavuju, kdy jsem naposledy čekala s kolem u přejezdu. Na křižovatkách (např. světelných) tedy auta dopředu nepředjíždím, čekám normálně v řadě ... Jako řidiči mi nejvíc vadí cyklisti, co jedou dva vedle sebe a nemíní na tom nic měnit, ani když za nimi jede auto. Pokud jedou v řadě, tak holt způsobně čekám, až půjdou předjet. Velmi obvyklý problém je to třeba v Českém Ráji, ale nejezdím tam zase tak často :-)
Ropucha + 2 120300
8.8.2024 14:27:44
Cyklista, který mi neuhne na silnici, mě rozčiluje.
Nepochopila jsem, proč to dělají. Já také jezdím na kole po silnici (v úsecích, kde to jinak nejde) a snažím se umožnit autům předjet, jak jen to jde. Už i jen proto, že mít za zády vlekoucí se kolonu aut přece není žádný požitek.
U přejezdu bych jakožto cyklista asi také zajela dopředu (stát mezi auty nic moc), ale snažila bych se prosmýknout tak, abych nepřekážela provozu.
Někteří cyklisté se chovají zvláštně, s tím souhlasím. Nejspíš to je menšina, ale těch případů si holt člověk všimne, bezproblémových si nevšimne.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 7562  [Dalších 7492 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.