| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Přirozený porod

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 3286  [Dalších 3216 >>]
withep 93862
19.11.2016 10:27:01
"Je to ukázka toho, jak kdekdo cítí právo na něco, ale povinnost z toho vyplývající nevnímá, natož ohledy na někoho. Ano, je právo si zavolat, ale pak je i třeba podrobit se režimu pomoci."

Naopak. Zrovna jsem měla na mysli situaci, kdy vidím někoho cizího kolabovat na ulici. Je moje právo mu volat pomoc, nebo povinnost? Jsem bezohledná nebo ohleduplná, když mu ji zavolám? Mám za to, že neposkytnutí pomoci je trestný čin.

Vaše poslední věta vysvětluje, proč se lidé pokud možno volání záchranek a hospitalizacím vyhýbají, nebo prchají na reverz. Ono se očekává, že oni se podrobí, fuj tajxl.
.kili. 125672
19.11.2016 9:41:11
"když něco jako laik špatně vyhodnotím, tak mám hned platit?"

to jistě ne, nemělo by to smysl. Na druhé straně, když jste si vědoma možnosti špatného vyhodnocení, tak asi nepovedete spory o tom, že to RLP vyhodnotil špatně a nebudete s ním smlouvat jak na rynku, že.
leli 80405
19.11.2016 9:28:47
Taky jsem volala jednou na 155, protože jsem se nemohla dovolat žádnému našemu lékaři. Dcera současně zvracela a měla silný průjem. V tu chvíli jsme potřebovali hlavně poradit a zároveň si nebyli schopni představit jak ji převezeme - v panice.
To že hned pošlou záchranku ale asi bude typická reakce.
V nemocnici totiž byli v klidu, průjem ustal a dcera se "pouze" nadavovala žaludečními šťávami a sraženou krví. Musela jsem přesvědčit personál, aby se postarali nejdříve o dceru než začneme sepisovat dotazník a věci, které dáváme do úschovy. Takže jsme z jejich pohledu nijak akutní případ nebyli. Takže "kvůli mamince" kapačku dostala před tím vším.
Zaplatit si výjezd - když vezmu náš konkrétní případ, celé roky jsme zaměstnaní, případně platíme zdravotní pojištění jako OSVČ, zdravotnictví neždímáme, díky bohu my i děti se těšíme nadprůměrnému zdraví (ťuk, ťuk) ale když něco jako laik špatně vyhodnotím, tak mám hned platit?
.kili. 125672
19.11.2016 9:05:20
" pak na příjmu mě sestra sprdla, že SI VOLÁM záchranku jen kvůli horečce,"

naštěstí naprostá většina poskytované péče není spojena s protivnými vztahy a poskytování péče není rušeno hloupostmi.
.kili. 125672
19.11.2016 9:03:06
"pořád platí, volat raději zbytečně než nechat někoho umřít. "

no, jen aby časem nebylo to tak, že ono volání nenalezne odezvy, protože týmy ZZS budou na výjezdech hodinu sepisovat souhlasy a hledat §§§ dle kterých mohou nebo nemohou poskytnout péči.

Je to ukázka toho, jak kdekdo cítí právo na něco, ale povinnost z toho vyplývající nevnímá, natož ohledy na někoho. Ano, je právo si zavolat, ale pak je i třeba podrobit se režimu pomoci.
withep 93862
18.11.2016 20:57:41
Liv, prosím tě, když laik volá záchranku, nemůže poznat, jak je to vážné, a pokud si není jistý, měl by ji spíš volat než nevolat. Opravdu by sis přála situaci, že by lidi záchranku raději nevolali, aby se nevystavovali riziku pokuty? Já jsem třeba jednou volala 112, byla jsem bezradná a doufala, že mi poradí nebo mě uklidní, a oni se rovnou zeptali na adresu a záchranku mi poslali, pak na příjmu mě sestra sprdla, že SI VOLÁM záchranku jen kvůli horečce, a posléze lékař diagnostikoval dítěti akutní laryngitidu a bylo hospitalizováno. Myslím si, že laici na internetových diskusích a sestry za okýnkem by neměli posuzovat, co je a co není oprávněný výjezd. Samozřejmě je žádoucí RZS nezneužívat, aby pak nechyběla tam, kde je skutečně potřeba, ale pořád platí, volat raději zbytečně než nechat někoho umřít.
withep 93862
18.11.2016 20:53:18
ypsilon, platila jsem soukromé PA za péči během porodu doma 8000 + cestu, a dále 250 za každou těhotenskou poradnu (která trvala kolem půl hodiny, ne jako u gynekologa šup na kozu, šup dolů a za pět minut hotovo). Za doprovod do porodnice si tehdy účtovala 6000. Obvyklá je cena spíš vyšší a nebo se v posledních letech trochu zvedla (10 tisíc doma, v porodnici).
.kili. 125672
18.11.2016 19:08:00
"Lékař rzp není neonatolog ani pediatr a není k prohlídce novorozence kvalifikovaný. "

tak to zase až tak není, samozřejmě že je kompetentní (včetně kvalifikace) k vyšetření a jistě musí rozeznat bezprostřední ohrožení na zdraví nebo životě, poněkud problém může být s určením zda je výkon nezbytný pro prospěch zdraví, ¨¨

Ale v dané věci nešlo o problém s neschoipnosti pacienta vyšežtřit, kdežto jak naložit se získanými poznatky z hlediska práva. To lékař i konsultoval všetně klinického pracoviště a spotřeboval na to spousty času, což je významné pro ZZS/RLP.
Konečný rozsudek dosud není, spis je obsáhlý a kdo ho nečetl, těžko může mít představu o jádru problému.
* Liv 30003
18.11.2016 17:36:10
Lidé kteří volají RZP a nejsou v ohrožení by měli ten výjezd uhradit v plné výši pokuta.
Lékař rzp není neonatolog ani pediatr a není k prohlídce novorozence kvalifikovaný.
Lexi. 141305
18.11.2016 16:59:22
" já hloupá"
- nekomentuji

"si vždycky myslela že záchranka se jmenuje záchranka neb zachraňuje lidi v ohrožení"
- to jsi si myslela správně. Jen jsi nedomyslela, že si záchranku z různých důvodů volají i lidé, kteří v ohrožení nejsou. Což že to nevíš ty, jako laik, je sice zvláštní, ale řekněme. Leč lékař záchranné služby by měl umět rozlišit lidi kteří v ohrožení jsou od lidí kteří v ohrožení nejsou.

"K čemu je záchranka dle tvého názoru?"
- aby zachraňovala lidi, kteří jsou v ohrožení. Ne aby bezhlavě vozila do nemocnice každého, kdo si ji zavolá, i když pomoc nepotřebuje.

Čím vlastně ten lékař zdůvodňoval nutnost převézt dítě okamžitě do nemocnice? Vykazovalo snad nějakou zdravotní indispozici?
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 3286  [Dalších 3216 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.