Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
..mira.. | 125101 |
9.3.2012 17:03:55
Tak jsem to nemyslela, zajímat tě samozřejmě může cokoli, spíš tak, že to co píšu by nemělo být zajímavé, ale nuda, něco, co už dávno existuje, úplně nechápu proč tomu tak není. Vzhledem k tomu, co jsem dnes napsala, se s vyjádřením komory v zásadě ztotžňuju.
|
Epepe | 89236 |
9.3.2012 16:46:14
Teď tě nechápu, taky nejsem odborník, jsem laik, který se o tu oblast zajímá a dělá si pro sebe obrázek ze střípků okolo, tak snad můžu napsat, že jsi mi dodala podněty, nad kterými budu přemýšlet? Snad se nebudeme dohadovat, co je pro mě zajímavé a co ne.
|
..mira.. | 125101 |
9.3.2012 16:44:02
Právě, že to zajímavé vůbec není, to je to, co tu mělo padnout jako první už dáááávno, něco jako chceme dělat tohle, takže stanovme, co je důležité, ne čekat, až to napíše nějaká mira, která rodit doma nechce, asistovat u porodu doma nemůže a nechce. To je naprostý základ, co píšu, a zcela jistě ne úplný, spousta věcí tomu jistě chybí, ale já nejsem odborník ani příznivec, abych se tím nějak detailně zabývala. Spíš je zajímavá otázka, proč se tomu, ti kdož jsou, nevěnovali/nevěnují.
|
..mira.. | 125101 |
9.3.2012 16:39:32
Shodneme se na tom,, že ta pravidla prostě chybí a jsou potřeba, aby ta diskuse nabrala nějaký smysluplný směr, ať už pro nebo proti PD? Já osobně přínos v PD nevidím, ale tohle plácání se v základech mi přijde jako diletantství.
|
Epepe | 89236 |
9.3.2012 16:36:13
miro, to, co píšeš, je rozhodně zajímavé a pro mě stojí za zamyšlení.
|
..mira.. | 125101 |
9.3.2012 16:34:19
Jdu dělat něco smysluplného, nicméně myslím, že míč je na straně asistentek, není to o tom, že "oni nám nechtějí dovolit a to je tak strašně nefér", jako spíš o tom, že vlastně pořád hledáme vymezení, pravidla a standardy, bez nich nemá vlastně moc cenu se o tom bavit, už vůbec ne ve smyslu hrazené péče.
|
MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
9.3.2012 16:30:33
miro, no ony v první řadě pracovaly a vzdělávaly se. V druhé řadě se snažily získat registraci (v době, kdy ještě neplatila vyhláška z roku 2010). Ve třetí řadě doufaly v to, že MZ přece musí implemetovat to, k čemu se zavázalo vstupem do EU. Že si všechno budou muset udělat samy se ukázalo až ve chvíli, kdy proti nim začalo MZ podnikat aktivní kroky.
|
Epepe | 89236 |
9.3.2012 16:29:59
Markéto, tak o tom snad není řeči, bavíme se spíš asi obecně. Tohle vyjádření ČLK je opravdu směšné plácnutí do vody. To je jako kdyby vydali stanovisko, že když smrkám doma v koupelně do kostkovaného kapesníku, není to lege artis. Prostě porod doma není věc, do které by mohli jakkoliv zasahovat. My to víme, oni to ví, takže tady pak vyvstává otázka, proč to říkají, což mě taky po přečtení napadlo jako první.
Ale i toto směšné vyjádření může mít ve společnosti určitou váhu, bohužel. |
..mira.. | 125101 |
9.3.2012 16:28:52
"jeho začlenení do "lege artis" pro porodní asistentky je žádoucí, stejně jako je žádoucí vypracování takovývhto standardů péče pro péči PA obecně"
No dobře, ale tomu chybí všechno to, co píšu výše, ayb se vůbec o tom začlenění dalo uvažovat, nejde, aby to bylo začleněno a pak se sháněly definice a vyhledávaly hranice, to není možné. Ok, argument beru, dejme tomu dle prvidel umění porodní asistentky - nic to nemění na tom, že ty pravidla chybí, respektive nejsou jednoznačně stanovena. |
..mira.. | 125101 |
9.3.2012 16:25:44
Otázka je, jestli k žádnému vymezení pojmů a problémů nedošlo, protože není dost peněz, nebo protože to v zásadě vyhovuje, tahle anarchie v téhle oblasti. Nemít pravidla, za což se trochu schovávat, hrát si na hrdinu skoro až partizánského odboje proti určitým pravidlům, když samy nejsou schopné, ochotné vymyslet a navrhnout vlastní. Věřím, že jinak by se za ty roky minimálně v tomhle aspoň trochu pohnuly z místa a nemlátily prázdnou slámu zbytečným jitřením emocí. Ten přístup nechápu.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.