Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Epepe | 89236 |
9.3.2012 16:03:24
Ano, ale v ČR to tak prostě nebývá, vědecké hodnosti tady mají většinou spíš lékaři. A mně nejde o vědeckou hodnost, ale by byl ten dotyčný/a schopen/na vést výzkum správně metodologicky. Prostě jde o to, aby to, jak psala mira, bylo nějak pořádně pojmuté.
Jo, a taky do toho trochu vidím a o některých lékařských výzkumech škoda mluvit, mimo jiné, ať už je dělá kdokoliv. |
MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
9.3.2012 16:03:21
miro, takto detailně bohužel zatím ne, aspoň pokud vím, a považuju to za chybu. Popravdě i tohle se točí na těch penězích, protože uživit se jako samostatná PA je dost časově náročné a na takovouto práci už nezbývá, a na to zaplatit si na to někoho taky ne - mluvila jsem o tom s unipou asi před rokem. Nicméně zrovna dnes jsem dostala echo o hotovém překladu standardů z AJ, tak jsem sama zvědavá, co z toho bude.
|
9.3.2012 15:56:43
vaše rozhodnutí
|
..mira.. | 125101 |
9.3.2012 15:53:52
No na druhou stranu, byla kdy vypracována doporučení českými PA pro konkrrétní podmínky ČR, byť vypracována na základě zahraničních doporučení. Začněme definicí pro nízkorizikovost rodičky, kterou se ohání zastánci, aniž by tento pojem byl někde konkrétně definován - nemyslím to obecné nemá problémy s ..., myslím metodiku jejich výběru, vyloučení skrytých potíží - před porodem doma by podle mě měly být vyšetřovány pečlivěji než před nemocničním, definování parametrů pro jejich výběr - parametr P1 nepřekročí po dobu těhotenství při pravidelných kontrolách o frekvenci F1 hodnotu X1-Y1, P2 bude při pravidelných kontrolách o F2 v rozmezí hodnot X2-Y2, atd. Já myslím, že tu teď není otázka provedení studie, jako spíš otázka definice základních pojmů, vypracování metodiky, způsoby hodnocení, předpoklady, předpokládané hodnocení nákladů atp atp.
|
9.3.2012 15:40:48
Miro, kolik z postupů užívaných v českém porodnictví bylo skutečně obhájeno, případně vychází ze skutečně českých zdrojů? Navíc, jakákoli studie, jak vypadá bezpečnost procesu ve fungujícím systému, není možná, dokuds ten systém neexistuje. Prot se vychází ze zdrojů z míst, kde to funguje.
|
9.3.2012 15:38:45
Juildo, ale lékařů s vědeckou hodností opravdu moc není, přesto se účastní výzkumů nebo je vedou. A v oblasti, ve které se pohybuju, vedou výzkumy i lidi, kteří jsou inženýry nebo mají vystudované přírodní vědy, a přesto jde o medicínský výzkum. A zakraniční studie, kter tu občas proběhnout, dělají i porodní asistentky, nezávisle nebo společně s lékaři. Tobě to přijde zvláštní? Porodní asistence je i v magisterském studiu, takže PhD se může navázat stejně jako z jiného VŠ oboru.
|
.kili. | 125672 |
9.3.2012 15:37:57
to asi ne, o to bych se ani nepokoušel, takto převratný objev bych se jistě dověděl z validních zdrojů určených k medicínskému vzdělávání
|
..mira.. | 125101 |
9.3.2012 15:34:54
No, každopádně by to měl vypracovat někdo, kdo vidí v porodech doma přínos, lékaři to evidentně nejsou, nevidím důvod, proč by měli složitě dělat, studovat, vypracovávat, obhajovat před oponentorou metodu, o které nevěří, že je přínosná. Naopak, podle mě by to měly vypracovat ty, které k porodům doma chodí, a před konstruktivní oponenturou odborné společnosti (lékařů) tenhle "doporučený postup" obhájit k doporučení, to za ně fakt nikdo neudělá. Dokud to nebudou schopné nebo ochotné takto vypracovat a na základě toho obhájit, nikdo se tu s nimi o úhradě z veřejných prostředků bavit nebude, a to je správně, každý postup to tak má - musí se prokázat bezpečenost, účinost, efektivita postupu, zhodnotit náklady, netýká se to jen porodů, ale i všech dalších oblastí. Tak by vypadala legitimní diskuse s argumnety na odborné úrovni, ne to štěkání, co se tu předvádí, na jedné a zpátky i z druhé strany.
|
9.3.2012 15:33:37
To jistě zjistíte přečtením.
|
Epepe | 89236 |
9.3.2012 15:32:49
Přiznejme se, že tak to většinou nebývá.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.