| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 1980] Názory 19811990 z 37606  [Dalších 35616 >>]
Grainne 67561
3.3.2012 16:51:50
kili, nejsme ve sporu, jen jste to přesně specifikoval, já jsem to zjednodušila.

.......aby se nedohadovali tak dlouho, než se "něco" stane..........
.kili. 125672
3.3.2012 16:51:01
" když lékař během normálního porodu teď přichází třeba jednou za hodinu nebo dvě zkontrolovat na pár minut, jak to probíhá, tak ve zbývajícím čase jistě někde je, nikam nezmizí. Tak se domnívám, že nezmizí ani v případě, že na tu kontrolu na pár minut nepřijde."

když přichází co hodinu, je informován a v obraze. Zde ovšem v plánu je, že péči bude poskytovat jen PA (to i ve shodě s přáním i na tomto serveru vécekrát projeveným). Tedy lékař neví nic, pak je povolán PA k problému, se kterým se začne seznamovat. Ministr dokonce vyslovil se tak, že lékař bude jen někde na sále čekat, kdyby bylo potřeba porodit skrze císařský řez - tedy přivezou rodičku, u níž S.C. indikovala PA, lékař toliko provede výkon, možná převezme pacientku do pooperační péče. O péči o novorozence ani slovo, tu asi odvede ta PA.
Rapiti 37804
3.3.2012 16:50:34
kili, a prosím, jak je to teď? Při tom porodu v porodnici má zodpovědnost celou dobu lékař, nebo nese plnou odpovědnost ta PA ve chvíli, kdy on tam není, a hrozí jí tedy postih, pokud ho nezavolá v případě komplikace?
.kili. 125672
3.3.2012 16:45:15
"V tom předávání odpovědnosti taky vidím docela problém"

no ale tu právě nejde o předávání odpovědnosti, kdežto o předání pacienta z péče do péče a kompetence určit jeho stav v době předání jako závazný i právně a tak i o to, kdo je zač odpovědný. Předat odpovědnost, to by holt chtěla spousta lidí, horší je to s jejím převzetím.
Rapiti 37804
3.3.2012 16:44:15
Já myslím, že když lékař během normálního porodu teď přichází třeba jednou za hodinu nebo dvě zkontrolovat na pár minut, jak to probíhá, tak ve zbývajícím čase jistě někde je, nikam nezmizí. Tak se domnívám, že nezmizí ani v případě, že na tu kontrolu na pár minut nepřijde.
Grainne 67561
3.3.2012 16:40:57
kili, vida, to mně nenapadlo - zase náš omílaný nadstandard

V tom předávání odpovědnosti taky vidím docela problém, ne vždy to jde hladce a rychle, jak by mohlo být třeba. Zvláště u novorozenců to může být problém.
.kili. 125672
3.3.2012 16:14:51
"jistě zavolá"

otýázka je, kdo bude ochoten na její volání někde čekat, jak si ministerstvo představuje a dále co se po takovém případně úspěšném zavolání stane
.kili. 125672
3.3.2012 16:13:35
- " proč by se jim to líbit mělo "

řekl bych, že pokud by ta jejich péče byla nadstandardní, mohli by si knečně stanovit své ceny, krom toho jistých zájemců o jejich péči bude dostatek, navíc tu bude obrovský nedostatek PA, ochotných poskytovat samostatně péči o těhotné, rodičky a novorozence, takže tím spíše by nadstandardní péče lékaře byla pro něj ekonomickou výhodou

- "a kde by tedy měli vidět problém?"

především v předání/převzetí do péče a s tím související odpovědností, tomu se - myslím si - budou silně bránit,
představa, že PA zavolá porodníka a ten hned bude vědět co činit, je zcestná a časové prodlevy dané nezbytnou diagnostikou problému budou i forensně rozhodující, stejně tak si dovedu představit bezpočty problémů při předávání péče o novorozence

Ministerstvo zdravotnictví mi momentálně připomíná zlobivého cukráře, který balí nepovedené cukrovinky do lesklého staniolu.
Grainne 67561
3.3.2012 16:07:04
Rapiti, ona ho ve svém zájmu jistě zavolá, což o to, ale zase takový idealista nejsem, abych si myslela, že ho zavolá i ve chvíli, kdy ten pocit komplikací budu mít já.
Rapiti 37804
3.3.2012 16:03:00
Já vycházím z toho, že v pracovní skupině, která bude návrh vytvářet, budou jistě zastoupeny všechny dotčené profese, takže jistě každý detail proberou ze všech stran.
V současnosti porody probíhají tak, že PA sleduje porod průběžně a lékař zajde jen občas zkontrolovat situaci, v mezičase se rodička musí spolehnout na to, že PA v případě komplikací toho lékaře hned přivolá. Nemám důvod si myslet, že by ho náhle ke komplikacím nevolala jen proto, že by mohla fyziologický porod vést sama.
[<<Předchozích 1980] Názory 19811990 z 37606  [Dalších 35616 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.
Zdejší témata

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.