Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
.kili. | 125672 |
3.3.2012 14:21:47
- " Proč Killiho urážíš? "
to je jen nesčetněkrát opakovaný pokus, vždy marný, takové nicky nejsou s to vymyslit vyjádření, jimiž by men urazily - " Lékař přece nemusí vždycky zasahovat, může jen dohlédnout, aby všechno proběhlo v pořádku." to nejen může, ale i činí, neonatolog aktivně sleduje průběh postnatální adaptace novorozence - "Vždyť on je přece taky rád, když je porod bez komplikací a narodí se zdravé dítě." samozřejmě, nic lepšího si přát ani nemůže |
Jája |
• |
3.3.2012 14:16:19
Proč Killiho urážíš? Já jsem třeba PRO asistenci lékaře a porody v porodnici. Ano, porod je fyziologický děj, ale občas se může zvrtnout. Já osobně pokládám porod v porodnici za neskutečný nadstandard, který ještě před nějakými 100 léty nebyl a taky byla vysoká novorozenecká úmrtnost, případně úmrtnost samotných rodiček. Lékař přece nemusí vždycky zasahovat, může jen dohlédnout, aby všechno proběhlo v pořádku. Vždyť on je přece taky rád, když je porod bez komplikací a narodí se zdravé dítě.
|
.kili. | 125672 |
3.3.2012 14:13:55
- " Zákon o zdravotních službách je irelevantní, Zákon o zdravotních službách (č.372/2011 Sb. už je platný"
Promiňte, prosím, chtěl jsem napsat Návrh Zákona o zdravotních službách je irelevantní, Zákon o zdravotních službách (č.372/2011 Sb.) už je platný - "Takže PA má mít svou ordinaci? Rozumím tomu správně?" Ne. V případě, že poskytovatel poskytuje pouze domácí péči, musí mít kontaktní pracoviště. Tím nemusí být ordinace (už i jen proto, že PA neordinuje). |
.kili. | 125672 |
3.3.2012 14:09:01
- " .. ministr zdravotnictví a další kompetentní by neměli tiše přihlížet, jak někdo tiše obchází povinnosti,..."
kdo jaké povinnosti obchází ? A co a jak by měl ministr dělat a kdo jsou ti další kompetentní ? - " odkaz, co ministr zdravotnictví "nastínil"?" to se mi nechce hledat, ale jeho vyjádření bylo jasné, pečovat bude PA a v případě potřeby odkáže na péči lékaře, který např. při porodu bude někde čekat na provedení císařského řezu. Je to poměrně zajímav¨á a nepřehlédnutelná představa, na jejíž případnou realisaci jsem docela zvědav. O povolání lékaře k neonatollogické péči se nezmínil vůbec, jen ministerstvo se slovy mluvčího vyjádřilo tak, že PA je vysokoškolsky vzdělaná a může zajistit péči o těhotnou, rodičku a novorozence do dvou měsíců věku. Taky docela zajímavé. |
Elena F. | 128282 |
3.3.2012 14:08:14
Máte mně za hlupačku, a nebo to jen můj osobní něčím nepodložený pocit?
|
Elena F. | 128282 |
3.3.2012 14:03:31
Zákon o zdravotních službách je irelevantní, Zákon o zdravotních službách (č.372/2011 Sb. už je platný
citují zmiňovaný odstavec "Zdravotní služby mohou být poskytovány pouze ve zdravotnických zařízeních v místech uvedených v oprávnění k poskytování zdravotních služeb; to neplatí v případě zdravotní péče poskytované ve vlastním sociálním prostředí, zdravotnické dopravní služby, přepravy pacientů neodkladné péče, přednemocniční neodkladné péče poskytované v rámci zdravotnické záchranné služby, zdravotních služeb poskytovaných v mobilních zdravotnických zařízeních ozbrojených sil za krizových situací a jde-li o převoz těla zemřelého na pitvu a z pitvy podle zákona o pohřebnictví. V případě, že poskytovatel poskytuje pouze domácí péči, musí mít kontaktní pracoviště." Takže PA má mít svou ordinaci? Rozumím tomu správně? |
.kili. | 125672 |
3.3.2012 14:02:28
"věci k resuscitaci novorozence ..(ambuvaky, odsávačka…), "
Základní věcí pro resuscitaci novorozence je umět resuscitovat, Vámi vyjmenované věcné vybavení¨jistě nestačí. |
Grainne | 67561 |
3.3.2012 13:59:33
kili, stát by za to měl peskovat, případně dokonce udělovat sankce - umožňuje li mu to legislativa. myslím, že zatím neumožňuje, ale ministr zdravotnictví a další kompetentní by neměli tiše přihlížet, jak někdo tiše obchází povinnosti, nebo jen možnosti, které jsou dány.
Můžete mi prosím dát odkaz, co ministr zdravotnictví "nastínil"? Také je otázka, aby to nastínění opět někdo nepřehlédl. |
Elena F. | 128282 |
3.3.2012 13:57:22
K základnímu vybavení PA patří věci k resuscitaci novorozence i matky (ambuvaky, odsávačka…), medikamenty první pomoci (oxytocin, někdy i infuzní set), prostředky k šití poranění (materiál, anestetikum, desinfekce…), něco k monitoringu ozev (od ručního poslouchátka, přes doppler až po monitor, moje PA nosí poslední dva zmíněné
Jen jestli to dle zákona je dostačující? O tom nevím a nechám se poučit... |
.kili. | 125672 |
3.3.2012 13:56:45
- " Podle návrhu zákona o zdravotních službách bude..."
Zákon o zdravotních službách je irelevantní, Zákon o zdravotních službách (č.372/2011 Sb. už je platný - "s vyřizováním stížností pacientů .... systém řešení stížností se tedy ještě zhorší" to je nepodložené předjímání - " Takže pokud mi dítě v porodnici zemře, jsem na tom fakt mizerně..." lze předpokládat, že v takovém případě by na tom kdekdo byl mizerně i bez ohledu na nějaké právní úpravy. Pokud tím míníte, že nebudete mít jak dovolat se vyšeření takového případu, pak se opět mýlíte" |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.