| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Psychomotorický vývoj

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 20035  [Dalších 19995 >>]
Margaret 1200
4.9.2021 23:04:13
Záleží to zřejmě na uvážení lékaře, má ho předepsaný na 8-12 hodin. Pokud by se to nelepšilo, ale horšilo, hrozí prodloužení. Z toho mám teda hrůzu, snad to nenastane.
Na noc se prý dává z důvodu, že se roste hlavně ve spánku, tak aby se rostlo nastaveným směrem. Takhle zjednodušeně mi to řekl fyzioterapeut. Nevím, jestli to tak fakt je, ale logiku to má.
monam 158013
4.9.2021 22:57:13
Margaret, lze nosit korzet jen na noc? Dítěti se skolioza hodně zhoršila tak přemýšlím, jaké jsou možnosti :-/
Margaret 1200
4.9.2021 22:54:31
No Monty, takhle jednoduchý to asi nebude. Můj syn (15) začal chodit v roce a půl a předtím dlouho lezl, sám si sedl v 9 měsících. Žádnou fázi nepřeskočil, nikdo ho neposazoval, za ručičky nevláčel a přesto má skoliózu až takovou, že má třetím rokem na noc korzet, denně musí cvičit, byl i v lázních.
Girili 117849
4.9.2021 22:39:47
To jsou kecy. Předejít se tomu nedá. Se synem jsem dělala vše podle doporučení. Byl na bříšku, nevertikalizovali jsme, žádná chodítka, žádné posazování, žádné vození za ručičky, žádné hopsání na kolenou. Postavil se sám s oporou v 6i měsících, zároveň v tom 6. měsíci začal lézt a sám si sedl. Chodil v čerstvých 10. Prostě byl rychlý.
monam 158013
4.9.2021 22:13:29
Myslím, že důvodů skoliozy je více, než jen přeskočení fáze lezení. To by to bylo moc jednoduché. U nás má skoliozu dítě, které lezlo nejdéle :-)
TaJ 81121
4.9.2021 21:50:58
Monty, souhlasím, syn obcházel nábytek ještě dřív, než si dokázal sám sednout...sice to netrvalo dlouho, ale bylo to šílený období, jednak proto, že on ze stoje padal rovnou jako prkno na záda a na hlavu, takže jsme byli věčně jeden krok za ním a za druhé záda taky nic moc doteď, sice u nás to není skolióza, ale špatné držení těla má taky, naštěstí bolesti zad ne...jinak tedy plazil se i lezl po kolenou...ale cvičili jsme od 3 měsíců do roka vojtovku, bylo toho víc, měl silnou predilekci hlavy, nepásl dlouho koníky apod...
Vranice 21600
4.9.2021 21:45:36
"Moje dítě v šesti měsících začalo chodit kolem nábytku, nikdy nelezlo..."

Půlročnímu kojenci chození kolem nábytku nezakážeš, ale dá se tomu předejít, když dítě od narození nosíme převážně v jiných polohách, než je vertikální, podněcujeme ho, aby se přetáčelo na bříško, dá se s ním cvičit hrou na velkém míči, posilovat zádíčka.

Jakmile objeví perspektivu pohledu ze stoje, otevře se mu jiný svět, už s tím nic moc nenaděláš. Lidi si to často ani neuvědomují, když malinké dítě drží a nechávají hopsat na svých stehnech nebo na sedačce v obýváku, že škodí jeho vývoji a pohybovým stereotypům.

Taky záleží, kde dítě tráví čas bdění. Pokud to bude na tvrdé studené plovoucí podlaze, moc se mu do lezení chtít nebude. Spíš si stoupne a fascinováno svými objevy už na kolínka nebude chtít.

Zkusil syn někde na fyzioterapii cvičit SM systém - s gumovými popruhy?

Len 108740
4.9.2021 21:43:03
No vidis, chozeni, autista stal v osmi mesicich, chodil v deviti, kratke obdobi lezeni mel. Z toho clovek taky nic neusoudi. Dcera nelezla vubec, nikdy v zivote nepasla konicky, chodila taky kolem toho devateho mesice, ma zada rovna jako nikdo jiny v rodine.
Len 108740
4.9.2021 21:39:35
No, z toho se neda nic poznat. Mam sedmnactileteho autistu, ktery by treba nikdy nic ze zeme do pusy nestrcil, nikdy nemel zachvat vzteku, zvlast ne jako male dite, bavilo ho vzdy vsechno. Spatne jedl, to ano, ale hlavne dlouho nekousal a do te doby, co jsem hokrmila lzickou, snedl naprosto vse, od avokada po krevety. Prestal s tim, kdyz se zacal krmit sam. Jako dvoujazycny a z rodiny s pozdnim rozvojem reci u kluku uz po mnoho generaci byl s jazykem pozadu, tomu jsem nevenovala nejdriv moc pozornost, protoze cesky rozumel (muj bratr napriklad nemluvil do tri let mimo zvirecich zvuku a muj tatinek udajne jeste o dost pozdeji). Navic mel paradni ocni kontakt a taky je velmi fyzicky kontaktni, jen se mnou tedy. Celkove se k diagnoze dostal az po dvou letech skoly (nastup skoro nemluvici, umel 10 slov vetsinou v cestine, ve ctyrech letech).

Ja teda neverim na brzke diagnozy, stanoveni miry postizeni ani na ruzne terapie. Dite mi dozravalo ve skocich, jeden den neumel pismenka a druhy den cetl, jeden den nemluvil a druhy znal opravdu extremne slozita slova, jeden den byl komplet v plinkach a dalsi 100% pouzivajici toaletu. Byt to po nejakych hokus pokusech, tak by se to svadelo na jejich uspech, ale ony se ty skoky dely naprosto bez viditelneho duvodu.

Uklidnila bych se a uzivala si ditete, misto krecoviteho pozorovani.

K_at 121378
4.9.2021 20:12:36
Babička údajně nechodila ještě téměř ve 2 letech. Těžce nepodnětné prostředí, blbá výživa. Ale absurdně kosti silné, záda nikdy nebolela. Jestli to má souvislost, nevím.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 20035  [Dalších 19995 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.