Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Monty | 129940 |
4.9.2021 20:10:04
Dovoluji si poznamenat, že časné chození při přeskočení určitých fází vývoje není nic moc ze zdravotního hlediska. Moje dítě v šesti měsících začalo chodit kolem nábytku, nikdy nelezlo, v podstatě ani pořádně nesedělo, rovnou se postavilo a začalo chodit. Dětská doktorka z něj byla na prášky, prý "to by ale neměl dělat", no tak jsem se jí zeptala, jak by mu to asi chtěla zakázat. Výsledek jsou problémy se zády už od dětství, skolióza, opakované rehabilitace, bolesti zad. Kdyby začal chodit v roce a půl a normálně před tím seděl a lezl, mohl mít dneska svatej pokoj.
|
K_at | 121378 |
4.9.2021 20:07:08
Holky, to jsem hrozně ráda, že tohle píšete. Protože to bývají děti, které mi dělají starosti v práci. Protože nevím, jestli se fakt věci vyřeší třeba ve 2.tride. nebo ne. A zase si často přijdu jako cvok, protože člověk koukne a VIDÍ.....tady vázne, tohle nejde, tohle vůbec nejde, tady nemluví.
|
Lída+2 | 28136 |
4.9.2021 19:59:58
Romano, pozdě. Ona nepíše kdy přesně se postavila. Třeba ty 2 kroky udělala.
Já teda mám zkušenost, kdy mi 6měsíční dítě stálo u gauče, 8 měsíční běhalo. A nic moc. Rozum nedohnal ty nohy. Jaká pakárna to je. To jsem pochopila o tři roky později, kdy mi syn začal v 15měsících a v 18 ušel 2km. Ale ta hlava byla akorát k těm nohám. |
Lída+2 | 28136 |
4.9.2021 19:54:50
Aninabe, o mém starším synovi lidi na písku tvrdili, že je dementní a nevychodí ani Zš.
Jo nemůžu jim to mít za zlé, byl skoro o hlavu vyšší než jeho o rok starší kamarádi. Nemluvil ve větách. A tu logopedii neměl pro nic za nic, slova taky nic moc. A můj mladší chodil na kojenecký plavání se slečnou co měla obrnu. Oběma kdy se to zjistilo, bylo 8 měsíců. Ještě po roce spíš můj syn se zdálo, že je postižený. A rozhodně né ta slečna. A hádej kdo chodil dřív. Taky ona. Nikdy ji do třech let nedohnali ani mentálně s tím dalším klukem co plavali. A pak věř doktorům. |
Aninabe | 9885 |
4.9.2021 19:27:23
Romano, tenhle přístup je mi spíš cizí. Zvlášť když se prosazuje plošně. Naše děti jsou typické tím, že pozdě mluví (do 3-4 let jen jednotlivá slova) a tak podobně. Ten nejstarší, co do 3 let nejedl jinak než u pohádky a i tak minimálně, do 3 let jen houkal u ukazoval prstem a i ve školce si o něm mysleli kdoví co, tak ten letos dodělal prvák na ČVUT na samá áčka. Je to náš nejstarší, byli jsme nesví, ale u dalších 4 dětí nás podobný vývoj už nepřekvapil. Když nás psycholožka s nejmladším (jen kvůli odkladu) v 5,5 letech chtěla hnát někam na komplexní vyšetření (asi neslyší, není normální, že neumí zopakovat větu o 7 slovech a neví, že protiklad ke slovu muž je žena...to byly konkrétní ukázky), byla jsem celkem hodně rozhozená. Ve školce už vývoj našich dětí znali, tak mě spíš uklidnili, že jim se zdá rozhodně normální. A pár měsíců se sešlo (4-5), ukázalo se, že se dítě nejen naučilo to R a Ř, co mu chybělo, ale dokonce začlo samo číst a teď když to vyprávím ve škole (dítě je druhák), nikdo nechápe, jak před relativně nedávnou dobou mohl o tomhle dítěti někdo něco podobného pronést. On je poněkud...napřed, no. A tyhle argumenty jsem přesně slyšela (má to být tak a nejinak), tudíž jsem na ně kapánek alergo. Protože děti nejsou automaty. Nicméně pokud má rodič pocit, že mu vyšetření uleví, tak chutě do toho.
|
Lída+2 | 28136 |
4.9.2021 18:21:55
Popsala jsi tu dost přesně mého syna kdysi. Nyní je mu 22let. A nic jako autismus ani náznakem.
Strašně mi to připomnělo, jak jsem z něj byla nešťastná. Nemluvil. Skoro vůbec. Slyšel, ale nereagoval nic moc, dost podobně. Nejedl kamení, ale pro změnu papír. první co proběhlo okolo 2-2,5let, vyšetření na ORL- uzdička pod jazykem mu znemožňovala pořádně mluvit, ta se upravila postupně se nacvičili ty zvuky zvěře. Později logopedie do jeho 7let. A pak už mluva bez vady. Tím jak nemohl mluvit, kvůli jazyku, my mu moc nerozuměli, nebo né vždycky, dostal hysterák, vztekal se bušil hlavou do zdi. Od 1,5-2,5let, to bylo tak strašný, že jsem si říkala, že bude úplně blbý. A přijít se jí nemusí chtít, protože ji rušíte. Na to se mi osvědčila minutka. Tu jsem používala kdysi 2,5-3let do jejich skoro 9let. Když jsem potřebovala, aby uklidili hračky, přišli, tak jsem ji natáhla a oni tušili, že zazvoní a bude se dělat X nebo Y. A na hraní mu stačila drobnost a hrál si s ní pořád. |
Škrpál | 70170 |
4.9.2021 18:14:18
monam, ona to s tou sociálkou byla nadsázka, vžila jsem se do toho, co jsem tehdy cítila, bylo to fakt strašný, já jí vlastně uvěřila, že on i já nejsme v pořádku
Já byla vždycky holčička, co poslouchala autority (učitelku, matku, lékařku), tehdy jsem proti tomuto druhu nedůvěry nebyla vůbec rezistentní Víš, kdyby nám tehdy vzala krev, uklidnilo by to mě i ji Ale ona to nikdy neudělala, jenom pravidelné pindání o tom, že je to sice skoro třetí percentil, ale ve skutečnosti úplný vršek druhého percentilu, což je rizikové Že nepřihlíží ke stejné křivce (váha/výška), kterou jsem sestavila z karty MM, to mě hodně mrzelo. Nebo že mi nevěří, že syn krásně jí Uvolnila jsem tehdy zcela konzumaci sladkostí, jenom abychom se teda přehoupli do třetího percentilu, jenomže on prostě snědl jeden sloupek čokolády, zbytek zabalil, že prý na později. Takovou klapku má dodnes: "děkuju, bezvadnej koláč, ale víc než jeden kousek už nechci" |
monam | 158013 |
4.9.2021 18:00:54
Marťasíno, ale já nepsala nic o sociálce, psala jsem o vyšetření počínajícím ideálně odběrem krve kvůli celiakii, anémii, štítné žláze.
My máme doktorku asi v pohodě, nikdy nám žádné zanedbávání ani nenaznačila. Ale ejstarší dítě chodilo tři roky k jiné a tak v pohodě nebyla, takže si dokážu předdstavit, že když je doktorka kráva, je to blbé. |
Ráchel, 3 děti | 76748 |
4.9.2021 17:38:33
asi takhle: může to být autismus, nebo taky nemusí.
|
Škrpál | 70170 |
4.9.2021 17:37:24
monam, já bych se tomu nebránila, taky mě trápilo, že je tak hubený, ale zase jsem věděla, že krásně jí, sladkosti baští jen v malé míře a jinak je pohodový - prostě jsem si myslela, že nejsme adepti na sociálku
Monam, na tříleté prohlídce jsem nahlásila, že syn prodělal neštovice, že jsem ho zkusmo nechala v únoru s holčičkou s neštovicema, abychom to měli odbyté - to bylo něco, to je prý parádně blbý nápad - jenomže já se bála, aby neštovice nepřinesl ze školky, až budu těhotná (kvůli riziku pro plod). Prodělal to v pohodě. Ale doktorka ho prohlédla a o malém pozůstatku po první velké neštovici - takový dolíček na břiše - prohlásila, že jí to spíš připomíná popáleninu od cigarety. Dost jsem to ořvala, to mi přišlo fakt přes čáru. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.