Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Škrpál | 70170 |
4.9.2021 17:29:56
bylo to o nervy, já jsem tak hrozně ráda, že je tohle už za mnou - já ji chápu, měla starost, ale když jsem si z manželovy zdravotní dokumentace vypsala jeho výšku/váhu od narození, a dala to do grafu - byl prostě totožnej s tím synovým - prostě syn roste podle svého dvoumetrového metrákového otce - ale ani to pro ni nebyl argument
Syn asi cítil, jak jsem z doktorky už dopředu napnutá a čekám zase obvinění, cítil napětí mezi dr.a mnou, a například odmítl ukazovat obrázky, říct básničku apod. Už jsem jenom čekala, až mu z koutku úst začne mimovolně téct slina - aby ukázal, že fakt MÁ problém |
monam | 158013 |
4.9.2021 17:27:32
Marta si i 2p není od toho, aby na něm někdo byl. Co je npod 3p a nad 97 je od toho, aby to lékař řešil. Být jen odběrem krve, pokud to stačí.
|
monam | 158013 |
4.9.2021 17:27:32
Marta si i 2p není od toho, aby na něm někdo byl. Co je npod 3p a nad 97 je od toho, aby to lékař řešil. Být jen odběrem krve, pokud to stačí.
|
monam | 158013 |
4.9.2021 17:25:46
Romano, ale to co píšeš je blbost, žádná norma. Mám ctyri děti a roce žádné nechodilo. Mnohem důležitější je stavení na kolenka,.lezení po čtyřech, samotná chůze je výsledek mnoha těchto dovednosi. Tím bych nikoho nenervovala.
A to nejsem zastánce postoje "ono do toho vyroste, až bude čas" což rádi říkají flegmatici. Jak jsem psala jedno dítě mělo celkem problémy a vůbec jsme nevěděli co se děje, první dva roky jeho života jsme běhali po doktorech. |
sally | 3140 |
4.9.2021 16:46:41
Marťasíno, doktorka byla kráva.... já jsem měla úžasnou pediatričku, při každé naší návštěvě "žasla" nad tím, jaké krásné, úžasné a šikovné děti máme a jaká jsem skvělá matka (zpětně si uvědomuju, že to nejspíš říkala naprosto všem, ale pro mě to byly totální lázně - jedno dítě narozené o dva měsíce dřív a druhé strašně hubené, to člověku na sebevědomí moc nepřidá).
A k tomu, aby na nás nevolala sociálku (dcera se narodila čtyřkilová, v roce ale měla jen osm) jí stačilo povykládat veselé rodinné historky (dětskou "hubenost" máme v rodině po generace, a po generace s tím válčíme s doktory a úřady a máme spoustu veselých i méně veselých historek). Plus tvrdila, že malá je zdravé veselé dítě a nevypadá na problém. Jako udělali takové ty nejjednodušší testy na celiakii a alergie a krevní obraz atd... abychom všichni měli potvrzeno, že se nic nedějě. A bylo to fakt úplně jiné, než když pak začala hubnout v sedmé třídě (kombinace několika zdravotních problémů) - musela jsem dát doktorce za pravdu - ta našedlá příšerka s kruhama pod očima, která se mi tři měsíce potácela doma, byla něco úplně jinýho, než řádící hubené batole. |
Škrpál | 70170 |
4.9.2021 14:33:20
Sally, tos mi připomněla další mateřský bolák - syn jedl velmi hezky, ale byl velice štíhlý - od narození ve druhém percentilu váhy, ale na nadprůměru výšky Doktorka se čertila kvůli tomu, že do 6.měsíce plně kojím, když kluk vypadá tak, jak vypadá - i v předškolním věku nám pořád vyčítala, že se z topu druhého percentilu nevyhrabeme Marně jsem se zapřísahala, že jí tolik co já (a já mám nadváhu). Nevěřila mi
Dítě pozdě mluvilo, pozdě chodilo, neprospívalo - dle ní. Nakonec jsme doktorku změnila a byla to ohromná úleva. Mmch, s nástupem puberty začaly synovi růst svaly, na svůj pekáč buchet je ohromně hrdej, nová doktorka chválí, prý má štíhlé děti ráda - navíc info o tom, že totožně tak, jak roste syn, rostli kdysi jeho otec - jí bohatě stačilo, je pohodová - druhý percentil je prý od toho, aby tam některé děti patřily - a je to úplně normální. Akorát když se ve 12 shlédl ve skinny slim kalhotách, jeho nohy byly jako dráty do betonu a sousedka mě například zastavila s předstíranou účastí a starostí "jestli s ním nebohým dítětem něco děláme". |
Marika Letní | 140743 |
4.9.2021 13:28:09
"On totiž v tom lpění na rituálech je autista skoro každej malej člověk, akorát někteří z toho nevyrostou."
To je dobrá poznámka. Spousta lidí má své rituály i později, nejsou autisté. Viz diskuze o stejně barevných kolíčcích apod. |
Škrpál | 70170 |
4.9.2021 12:45:07
Učitelnice, nečetla jsem vlákno, jenom tvoje zadání - moje zkušenost: obě moje děti nemluvily velmi dlouho, doktorka se na nás zlobila, "kamarádky" s pedagogickým vzděláním poukazovaly na to, že takto se chovají děti z nepodnětného prostředí
Tak jsem se z toho vypovídávala u psycholožky a brečela. Moje psycholožka zažívala kdysi to samé, jejich mladá doktorka jí měla velmi za zlé, že ji neznepokojuje absence řeči. Tak ta psycholožka začala studovat všechno možné, co k vývoji dětské řeči existuje. Přestala se trápit, protože se dozvěděla, že navzdory laickým náhledům a některým dětským lékařům nástup řeči u batolete je neskutečně individuální, jde o spojení některých center, které prý dokud nejsou propojené, řeč možná není Potom se jednoho dne ta centra propojí a začnou 3tisíce slov za hodinu Neboj, vydrž, moje děti mluvily až mnohem později, syn měl dokonce vlastní řeč, která se skládala ze slov "jego, geko, tetet a piko", dodnes se tomu smějeme. Podstatné prý je, jestli batole rozumí. Když mu povíš "jdeme si umýt tlapky, ano?" "chceš ještě džus?" - tak jestli je evidentní, že ti rozumí. To stačí. Bylo mi tehdy řečeno |
Marika Letní | 140743 |
4.9.2021 11:28:51
" S námi nejí, prvně jí dáme najíst v její židličce, potom jíme my."
Proč? To je imho úplně špatně. Základ je společné jídlo. |
Karkulína | 99978 |
4.9.2021 10:42:48
To samotné nemuluvení opravdu nemusí nic znamenat. Můj syn si do 2a půl let vystačil s pár slovy, a pak najednou začal mluvit a nestačili jsme se divit. S nadsázkou se dá říct, že od té doby pusu nezavřel a slovní zásobu má neskutečnou
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.