| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 618  [Dalších 418 >>]
Bajka + 2 brouci 5337

Re: Re: Re: Spavec notorik

25.9.2003 14:36:12
Hola Monty, jak se Tobě a Stáníkovi daří? :-)
Teď jsem nahlídla k srpnovým maminám do diskuze a když si tak pročítám režimy jejich robátek, tak je náš malej milionovej. Huuh, řvát čtyry hodiny v kuse, to by mě asi jeblo :-)
Plíny používám jednorázový šupšupky, teď mám načatý zrovna ty Pampersky, před porodem jsem kupovala od každý značky na pokus něco, je pravda, že snad zatím neřval kvůli plný plíně (ačkoliv - kdo ví, prcek to ještě neřekne a já se můžu pouze domnívat). Prostě mi je jen blbý ho v tom nechat, když je plína přinacucaná, ovšem - třeba mě to to po pár tejdnech přejde. Kůži má zatím dobrou, lehce se teda sem tam šupí po tílku, ale to prý nic není. Naštěstí nás minuly ty šílený letní vedra letos... to si museli prckové uhnat kožibolení, je co vystrčili nos :-(
16.5Salám&Lajka14 5453

Re: Re: Spavec notorik

25.9.2003 14:21:08
Ahoj Peťulo,
holčičkou to není, náš malej spal už od narození v noci krásně - 5 hodin v kuse, a vůbec neřval. :o) Ale zas si to vybírá v něčem jiném. :o)

K tomu přebalování v noci - když byl hodně maličký, tak jsem ho v noci přebalovala jen pokakaného, počuraného ne, ale záleží na plenkách. V Pampersce ho nechat můžeš, ta vsákne všechno, ale když bys používala levnější značky nebo látkové, tak určitě přebalovat, aby se neoprudil. Blbě se to hojí. My máme teď prvně opruzeninu na zadečku a na pytlíku a vůbec se to hojit nechce...
Bajka + 2 brouci 5337

kila a gramy, pro pány i dámy :-)

25.9.2003 14:15:39
Ještě se musím pochlubit - dnes u nás byla opětovně paní MUDr., Honzidlo převážila a zjistila, že máme 3 540 g - o deset deka víc, než když se šmudla narodil (při odchodu z porodnice to bylo 3 270 g). Úžasná zpráva, máme malako a šmakuje nám :-)
Máma je na tom taky gut, od porodu mám 11 kil dole, ještě nějakých 6 kilo a jsem na svým :-)
Bajka + 2 brouci 5337

Re: Spavec notorik

25.9.2003 13:58:01
Hola, baby, tak co, nerodíme už? :-)) Na Gabču myslím, doufám, že malá se už déře na svět a co nevidět tu budem mít hot info. Koukám, že ta zářijová miminka jsou fakt nějaká uflákaná, jak si je člověk nevyvolá, tak se z bříška nehnou :-)

Katko to je prave to - spim tuze rada, ale kdyz to neslo, je to, jako by ti cajzli neco, co je pro tebe pravym pozitkem. Jako bys najednou nemohla delat to, co ti prinasi ulevu a vlastne i radost a cim vic se snazis, tim je to horsi :-) Psala jsem tu tusim, ze jsem to prehvizdla v praci - psychicky vypeti = u me problemy se spanim.

Berush a nebude to taky tím, že holčičky jsou jako miminka hodnější než chlapíci? :-) Tak to máš Zuzanku pohodáře - schválně, nesnaž se mi namluvit, že takhle krásně to máte zařízený hned od porodu, nebo mě přepadne porádná depka z neschopnosti :-)
S tím přebalováním - není třeba v noci přebalovat, když máme jen načůráno? Já občas preventivně přebalím před kojením a malej si během sosání zadrnčí do plen, tudíž veškerá práce přijde vniveč. A občas - se přiznám, ho v tom nechám (je-li teda čerstvě přebalíno), protože při cucání mi usne jak špalek a já ho nechci budit, navíc při mojí manipulaci s plným pupísem mu jde krásně blinkat.
Šprčka si zatím do hajan taky neberu, vždy kolem třetí ráno se s postýlkou stěhuju do děcáku, abychom tatina nebudili v procesu spánku. Dnes se Honzajs vyznamenal, ve tři vstávando, dvě hodiny kojení + tišení + řvaní a pak - světe div se - ještě do sedmi zabral!!
Berush díky taky za rady, včera jsem mu houpla teplejší lázeň, taky poctivě po kojení s prckem šmajdáme, abychom vyhnali krkanec a díky tomu po koupání místo řvaní zabral. To drží šichtu tatin a to víš, hned byl s potomkem spokojenější. Po tom masírovacím Bübchenu se taky porozhlídnu, do koupele používám nějakou dvousložkovou olejovou emulzi, prý je to něco nového - 400 ml stálo pouhých 150,- Kč, což mi přijde na tuhle značku celkem dobrý peníz.
Berush 5363

Spavec notorik

24.9.2003 19:23:18
Peťule, to je určitě jen prvních 6 týdnů než si Honzík zavede nějaký režim. Naše slečna spává skoro celou dobu do 8-8,30. Sice se v noci 2x budí na pití, ale to jen vrní, neřve, v polospánku /tím myslím nás obě/ se nažužle a pokračujem dál. Nepřebaluju, protože v noci nekaká a plenka vzdrží až do rána. Spí vedle mého lůžka v postýlce, takové to stěhování za maminou nechci, těžko se to pak odbourává. Jestli je malý večer neklidný tak zkus recept mojí babičky: dát teplejší vodu na koupání /38 C/ a pár kapek levandulového oleje. Případně Bubchen má olejíček na masáže na spinkání. Já jsem taky spáč - závislák, večer vydržím, ale ta rána... Naštěstí starší děti se vypraví samy do školy.
Věra, Filip a David 10642

Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ráno :-)

24.9.2003 14:36:28
LA,

ahojky, tak koukám, to jsou teda novinky. S tím tlakem, doufám, že to bude všechno vpořádku. Já měla minule vyšší tlak 130/90, doktorovi se to moc nelíbilo,a le na další kontrole jsem měla už zase 120/70, takže pohoda. Třeba máš jen nějaký výkyv, nebo tak něco a v pátek už to bude dobré.
Přeju, ayb ti to dobře dopadlo. Já doufám, že tedy taky stihnu odrodit do 6. v případě, že se bude Bulovka malovat,nerada bych dělala nějaké změny nebo tak něco. Já jdu na kontrolu zítra, tak uvidím, ale nějak žádné velké změny necítím, tak jsem zvědavá. Termín mám v úterý, tak jsem napnutá jak špagát :-)) hlavně, ať je vše v pořádku a pokud by jsi už rodila, tak řeju co nejlepší porod a halvně zdravé mimnko a žádné komplikace, jen moře štěstíčka a zdravíčka.
Leennka 12104

Re: Re: Re: Re: Dobré ráno :-)

24.9.2003 13:22:08
Zdravím,

právě teď jsem se vrátila z kontroly a doktor řekl, že jsem otevřena na 1 cm, ale prý mám vysoký tlak, tak si mě tam chtěli nechat a vyvolat porod. Pak se rozhodl, že teda počkáme od pátku, kdy mám přijít na další monitor a měření krevního tlaku a když bude zase vysoký, tak si mě tam nechají na pozorování nebo vyvolají porod. To už jsem rozhodnutá pro to vyvolání porodu. Zrovna tam bude můj doktor, tak to by bylo docela dobré.
Věro, zítra se rozhodne, zda bude porodnice od 6. října zavřená. Doktor mi slíbil, že to do toho termínu určitě stihnu porodit, i kdyby mi ho měli vyvolávat.
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 10743

Re: Re: Re: Dobré ráno :-)

24.9.2003 12:04:34
Mno, tvoji trpelivost mit teda nebudu, to klobouk dolu, pokud to nebude do druheho terminu, klidne poslechnu sveho doka a ncham si to vyvolat, ale do nedele poslusne cekam.:) On se mi desne sklebil, kdyz jsem si stezovala, jak mi sliboval drivejsi porod a ted nic.
Eh, nerozumim, jak muzes byt spavec notorik a lecit se s nespavosti (teda kdysi)? U me je to jasne dany aktivitou, pokud se poflakuju a nic endelam, spim min, pokud se hybu, tak spim jak spalek. A ted teda musim rict, ze si to telo asi samo rika, ze se naspava do zasoby. Ja doufam, ze je ta spavost aspon trochu dedicna, ja i muz jsme (i jako mimca byli) desni spaci. Kamoska je taky spavec, ma mesicni mrne (a druhou dvouletou dceru) a denne vyspava do deviti a prohlasuje, ze zadny problem, obe decka pry zahy na toto "vychovala". No asi ma stesti, neverim moc ze by byla realna vychova v tomhle veku.

Bajka + 2 brouci 5337

Re: Re: Dobré ráno :-)

24.9.2003 11:15:37
Katko - to Ti vrele schvaluju :-) Taky jsem byla napnutejsi pred terminem porodu, jestli se naahodou uz neco nebude dit, ale po terminu jsem na to hodila bobek. Moje holcicanda rikala, ze deset dni je prd mira, jedenacty den me poslala na prvni kontrolni monitorovani do porodnice (bez nalezu) a dvanacty jsem supala do porodnice s rozbihajicim se spontannim porodem - 13. den rano po TP se Honzidlo narodil :-) Hlavne, kdyz budete pod dozorem a vse bude v poradku.
Neco jineho je, mas-li TP a chces mit u sebe vybraneho lekare, odjizdi-li Gabce pryc, proc se pro vyvolani nerozhodnout. Gabulina preci psala, ze i Eliska se narodila hezkou radku dni po vypoctenem TP :-)
Jinac malej kdyz je u me, tak taky nezabere, leda bych ho drzela za packy a spitala mu pssst pssst, coz sice lze, ale vysledek je podobny - taky se nevyspis. Ono to prejde, takova ta depka co byla minuly tyden pomalu odezniva a ja se szivam s tim, ze malej holt bude potrebovat moji (nasi :-) peci. Tatin pomaha sec muze, vecer si ho od 20.00-0.00 bere abych se mohla vyspat, mezitim vetsinou jeste kojim... ale Honzik ted po koupani nezabira a dve hodiny tatkovi rve v naruci, tak si vyber - predesilam, ze jsem taky tezky spavec notorik a mozna jsem tu zminovala, ze cca pred 3-4 lety jsem se kvuli nespavosti dokonce musela zpovidat u panu doktoru (fujtajbl).
Leennka 12104

Re: Re: holky,

24.9.2003 10:39:01
Strašně moc ti držím palečky, ať všechno dobře dopadne, hlavně ať máš bezbolestný porod a především mimi ať je zdravé.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 618  [Dalších 418 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.