| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 92812  [Dalších 92752 >>]
Maci1 27366
16.5.2014 15:28:08
Ahoj, jdu trochu oživit diskusi :-).

Byly jsme dnes s E. v PPP kvůli posouzení školní zralosti. Závěr zněl, že ji máme rozhodně do školy poslat, protože je moc šikovná, pracuje dobře a umí i některé věci, co by ještě ani nemusela ~b~. Ohledně některých jejích emočních vlastností, kvůli nimž jsem s ní vlastně do poradny chtěla, jsem se dozvěděla, že jde hlavně o charakterové rysy, s kterými toho moc nenaděláme. Evčinou nejslabší stránkou je prý grafomotorika - nemá dostatečně uvolněnou ruku, takže nám byly doporučeny nějaké pracovní sešity na procvičování (navíc má prý zkříženou lateralitu, což jsem přiznávám fakt netušila).
Paní psycholožka byla celkem rozumná, ve většině jejích zjištění jsme se shodly, takže jsem si nakonec i já trochu pozvedla své mateřské sebevědomí, že nemám na své dítě zcela nerealistický náhled :-).
Paradox 15600
23.3.2014 21:23:41
Maci, byly jsme "jen" tři. Jen je v uvozovkách proto, že to bylo i tak báječné.~R^
Třeba se nás letos sejde víc.

Dorotka má 105 cm a 15 kg.~p~
Gora 31983
23.3.2014 9:39:10
Honzík má 115cm a 20kg. Je to mrňousek.
wall123+Jiřík8/08 73574
22.3.2014 22:12:07
Maci, Jiřík váží kolem 25kg. Na cm má asi jak Evča. Vida jak pěkně jí dohnal. Tlustý není. Je na něm vidět, že je pěkně oplácaný, ale nohy má svalnaté.

S prací bych si hlavu zas až tak nedělala. Jestli uživíte 3 děti z mateřské, tak je uživíš i z minimální mzdy.
Maci1 27366
22.3.2014 21:26:17
No a když už to tu řešíte - jak velká jsou teď vaše srpňátka? Evička má asi 115 cm (a 19 kg), podle grafu i podle dětí ve školce je to zhruba průměr, ale když jsme byly ve škole na dni otevřených dveří, měla jsem pocit, že skoro všichni prvňáci jsou o hlavu větší ~e~. I ty aktovky mi většinou přijdou obrovské. Máme od zn. Emipo, která by měla patřit k těm menším, ale malá mi fakt nepřijde...
Maci1 27366
22.3.2014 21:00:18
Ten první smajlík mi tam padl asi omylem ~f~.
Maci1 27366
22.3.2014 20:59:26
Paradox, vidíš, ten sraz, to jsem tu asi zapomněla vysvětlit... Sešlo se víc věcí, jednak měla ten den E. odpoledne ve školce besídku, o které jsme nevěděli (skoro dva týdny předtím chyběla), a pak taky v době naší nepřítomnosti umřel náš 18letý kocour, a chudák moje sestra, která se o něj starala, to potřebovala se mnou probrat. Takže pak jsem ten sraz už dost nestíhala, ani jsem nevěděla, kde přesně se máme sejít, takže jsem to vzdala ~k~. Povídej, o co jsem přišla?

Ad práce - já se teoreticky mám kam vrátit, jenže se obávám, že pokud se tam něco zásadního nezmění, budu si muset stejně hledat něco jiného (plat mizerný, a asi po těch letech už tam na mě nebude nikdo zvědavý). No a víme, jak to při současné ekonomické situaci na trhu práce vypadá ~d~... Vím, že to teď nevyřeším, ale obavy prostě mám.
Gora 31983
22.3.2014 9:48:20
Par, nevěřím že jsi prototyp líné emocionálně nevyrovnané matky.~l~
Honzík je taky vlastně celkem maličký na kluka. V PPP nám říkala, že je celkem velký, ale vzhledem k tomu, že stále ještě nedohnal Tomíka, který měl v pěti letech o 10cm více, tak nám maličký připadá.
Ve třetí třídě 19 kg, to musí být docela těžké, hlavně tahat školní knihy a sešity každý den. Honzík má 20kg, a to bude ještě rok doma.
A musím po pravdě napsat, že taky si chci Honzíka ještě rok ve školce bez povinností užít. ~f~
Paradox 15600
22.3.2014 8:55:02
Maci, práci teď vůbec neřeš, stejně takhle dopředu nic nevykoumáš. Nějak to dopadne. V Brně určitě něco najdeš.~x~
A proč jsi vlastně nedorazila na ten prosincový sraz? Nějak se to termínově plánovala i kvůli tomu, že jste se vraceli z hor, ale slehla se po Tobě zem.
Paradox 15600
22.3.2014 8:52:08
Maci, však depky tohoto rázu jsou přirozené. Bez těch by to snad ani nešlo.~;((

Co se školy týká, Dorouš je proklepnutá oběma sestrami učitelkami a mohla by klidně nastoupit, ovšem zdá se, že ani aktovku na tohle tělo ještě nevyrobili.~k~
Ba ne, určitě vyrobili, ségra má jednu taky takovou, ve třetí třídě má holčička 19 kilo, ale jsem zkrátka prototyp líné emocionálně nevyrovnané matky a chci si ji školkovou ještě chvíli nechat.~s~
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 92812  [Dalších 92752 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.