| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 22350  [Dalších 22270 >>]
Wis+2 131737
5.8.2013 11:13:51
Ahoj,
Joll tak hlavně, že jste to přežili ve zdraví a věřím, že tchánovci jsou šťastní, že se vám nic nestalo a nabourané auto je pro ně až to poslední...Leince se nedivím, že má z auta strach, taky bych měla....A pro sraz jsem všemi deseti, pokud se domluvíme, určitě bychom dojeli, malá je docela cestovatel, on totiž Paťa každý den začíná otázkou "kam dnes jedeme?" ~t~ a nejvíc miluje cesty MHD, auto ho nudí, takže občas jedeme jen tak někam bezcílně, malá moc nemusí kočárek, takže většinou se nosí v šátku. Akorát ty vedra jsou teda na cestování úmorné - po jedenácté už ven nevycházíme, až zase navečer
Lei - už jsem tam dala jednu fotku minulý týden, ale nestihla jsem to tady napsat.
A odplenkování, já jsem teda hrozná ostuda, kdybych si tady nepřečetla, jak jsou všechny květňátka bez plenek, tak je malý v plínkách ještě teď. Tak jsem si před dvěma týdny řekla, že to prostě musím vyzkoušet a prostě jsem mu plínku nedala. No a k mému překvapení to šlo jen s jedním počuráním, když zapomněl že plínku nemá. Od té doby vzorně hlásí i čurání i kakání ~6~. No asi jsem to zanedbala, asi jsem ho měla učit mnohem dřív, ale přiznávám, že s novorozencem to pro mě bylo takhle prostě pohodlnější ~f~
Holky s miminky , chtěla jsem se zeptat - v těhle vedrech jenom kojíte, nebo dáváte i vodu? Já teda kojím kdykoli chce, ale stejně jako Patriček ani Šárinka moc často kojení nevyžaduje, napije se strašně rychle a kolikrát prso i odmítne, žádné usínání u prsa, nebo dudlání prsa jen tak neprovozuje, tak mám obavu, aby pila dost. Ale přibírá teda ukázkově, počuraná je taky skoro pořád, tak snad je to OK.
A ohledně dvouleťáků - ředíte pořád ještě mlíko? Já jsem teprve teď přešla z UM na normální a Paťovi nějak zachutnalo, mohl by ho pořád. Snažím se, aby nepřesáhnul 6-7 dcl za den, ale nevím, jestli i tohle není moc bílkovin....Zase on nejí vůbec sýry a z mléčných výrobků jí akorát bílý jogurt a občas ochucený tvaroh, ale určitě ne každý den, zase kousek masa má skoro denně....~d~ A vůbec teď dost špatně jí, na každou otázku, co bude snídat, obědvat nebo večeřet odpovídá, že chce mlíko....~a~ Ale říkám si, že jednak živený je dobře (má přes 16 kg) a taky že ty vedra chuti k jídlu moc nepřidají....

Claire 222 110702
25.7.2013 7:21:15
Lei, sebevraždu najetím na sloup?? Jako někde u Vás? No to je hroznýýýý ~n~
Claire 222 110702
25.7.2013 7:19:49
Joll, ahojky, jj, rozhodli jsme se pro a klaplo to napoprvé ~;((, tak snad to bude ok, teď jsem na 4 dny zalehla s ošklivým nachlazením, fakt hrozná rýma, bolesti hlavy, ucpanej nos, bolení uší, jako normálně mě to odrovnalo, ale tak snad to mimís ustojí, co myslíte? Jsem teprve 10 tt, tak se bojím, aby ho to nějak neovlivnilo negativně ve vývoji ~6~
Joll, ta nehoda zní hrozně, měla jsem husinu, když jsem to četla. A přesně, jak píšeš, když se člověk dostane z prvotního šoku, začne mu docházet, co se všechno mohlo stát, viď? A jaký měl vlastně štěstí. Auto vezmi čert, i když je to nepříjemné, to je jasný. Chudák Leinka~x~. Takže s mimčem v září nezačnete? Já s tebou počítala ~;)
Lei 37503
25.7.2013 6:47:48
My jsme tu kolem měli teď ošklivé autonehody. Smrt mladé cyklistky a sebevraždu nájezdem na mostní sloup ~7~. To pak člověk jezdí jak připo... a za každým rohem vidí riziko.
Lei 37503
25.7.2013 6:46:21
Joll, ještě že vše skončilo "jen" odepsaným autem! ~6~ Zní to hrozně, jak to píšeš.

S kakáním se mi osvědčilo vysledovat, kdy asi tak může chtít, kdy obvykla kakává - a buď víc hlídat nebo rovnou zkusit vysadit, i když bude mohutně tvrdit, že kakat nechce :-). Ale u nás to taky není stopro, neboj.

Fotky jsou parádní!

Wis, dáš nám nějakou fotku do deníčku, sím, sím??? Nebo jsi už dala a já tam ani nekoukla? ~f~
Jollajda+ Lea 98439
23.7.2013 13:26:03

Jollajda+ Lea 98439
23.7.2013 13:17:41
Ahojky po moc dlouhé době!

Klárko, moc gratuluju k těhotenství! Nedávno jsem četla na FB, jak o tom teprve uvažujete a ty zvažuješ, zda se do třetého dítka pustit a už je to tady:-) Určitě jsi se rozhodla správně a budete mít doma další štěstí.

Já doufám, že Leinka bude mít taky dalšího sourozence, protože tatínek se začal nějak cukat~n~

Co se týká plínek, tak přes den už nedávám. Leinka si o čůrání buď sama řekne nebo vidím, že se chytá za prcku, tak jí dám vyčůrat a už se snad měsíc nepočůrala. Na odpolední spinkání taky nedáváme, všimla jsem si, že měla plínku asi pětkrát po sobě suchou, tak jsem to riskla a zatím se nidky nepočůrala.Na noc ale ještě dávám, někdy je suchá, někdy zase dost mokrá, takže ještě asi nějaký čas počkáme. Taky moc nevím, jak na to~d~ Spíš má problém s kakáním, o to si neřekne, takže většinou si nakaká do kalhotek, už jsem z toho docela smutná a říkám si, kde se stala chyba.

Na douhé cesty (zatím cesty jen do Štítů, cca 1,5h cesty) dám vyčůrat před odjezdem a zatím vždy vydržela. Teď si taky říkám, že i kdyby se počůrala a pročůrala nějak fest sedačku, tak zastavíme, uděláme si pauzu na procházku a sedačku zatím necháme v autě schnout...

Letošní léto se nám nějak nedaří... Napřed si Štěpa zlomil ruku, takže koupání, jízda na kole a podobné věci odpadly, teď když už je bez sádry a měli jsme ho příští týden mít, tak včera volala Andrea, že má nějakou hnusnou angínu projevující se krvácením mandlí, takže mu "pálením" krev zastavovali a pět dní musí chodit na injekce s antibiotikami, takže asi budeme zalezlí celý týden doma a výlety nehrozí a ještě ke všemu do nás v pátek ráno při cestě do Štítů narazilo na dálnici auto. Šok hrozný, auto naprosto odepsané, ale naštěstí my tři v pořádku, davča úplně, Lea jen s mírným šokem a teď moc nechce jezdit autem a já s pár modřinami. Podle hasičů velký zázrak, že se nic nestalo. Viníkem bylo druhé auto, takže se teď vše řeší přes pojišťovnu, ale pořád máme takový blbý pocit, že jsme tchánovcům zničili auto a hlavně si uvědomujeme, co všechno se mohlo stát...

Tak snad už bude lépe.

Jinak u nás asi nic nového. Vše stále dokolečka :-)

Wis, tobě moc děkuju za fotky Patrička a Šárinku. Jsou moc krásné a je paráda, že Páťa nežárlí a užívá si malé sestřičky. Myslíš, že by jsi se cítila na srazík se mnou a s Katkou?

AsiD 110366
18.7.2013 21:43:05
Tak po čase opět nakukuju a všechny moc zdravím.

Klárko, gratuluju, ať běží těhotenství bez problému a je ti brzo líp~x~

Pokud jde o plenky, u nás už od 2. narozenin leží poslední nepoužitý balík. Jsem z toho pořád ještě trochu vedle, jak to šlo hladce... Zatímco u bratra jsme se třepali, abychom ho plen na spaní zbavili než nastoupí do MŠ, naše drahá Julča bez problému chodila přes den bez pleny a vzorově hlásila... tak jsme jí jednou večer na spaní plenku už nedali - a zvládla to! A druhou a třetí noc taky. Čtvrtou noc se počurala a jak zjistila, že je v mokru, tak v dalších nocích už bylo zase sucho. Asi 2x se od té doby stalo, že se v noci probudila a ozvala se, že potřebuje čurat... Jinak spí celé noci a ráno už se automaticky z postýlky míří rovnou na hrnec. Asi jsou ty holky fakt šikovnější...? Je fakt, že v mnoha ohledech je chytřejší a řekla bych i "mazanější" než býval brácha v jejím věku~t~
Claire 222 110702
17.7.2013 13:43:57
Lei, Terezka je už tak ty 2,5 měísce bez pleny přes den, na noc chci zasčít tak nějak teď, ale popravdě se mji do toho nějak vůbec nechce, ale začala se sama jednou za noc budit a chodit na nočník, tak si říkám, že nastala ta správná chvíle.
U Domči to tenkrát bylo stejný, ve dvou letech přes den ze dne na den přestal s plenkou a pak jsem přestala dávat na noc, párkrát se počůral, ale já bych teda dítě na čurání nebudila, musí to být strašně otravný jak pro dítě, tak pro mě ~8~.. Je jasný, že si sem tam ještě čůrnou, takže podložka a víc prostěradel to jistí ~:-D
Claire 222 110702
17.7.2013 13:37:13
Jste zlaté, díky moc. Včera proběhla kontrola, čekala jsem totiž dvojčátka, jedno ale hned na začátku začalo zanikat, ještě stále není úplně vstřebaný váček, takže stále přetrvává mal riziko potratu ~6~, ale bobísek se krásně drží a roste, jak má i odezvy a vše v pořádku, tak snad to je bojovník a zvládne to.~;((
Je mi pořád špatně, to je pro mě nová zkušenost, obě těhu předtím mě těhu nevolnosti tak nějak minuly, nebo byly jen pár dní~7~ Za dvadva týdny mě čeká první krev a další sono..
Jinak mi dr. uklidnil, dělá tripple i Nt screening, dělal to prý i u malý, jenže to dopadlo jak má a nijak to nezdůrazňoval, jako matně si vzpomínám, jak měřil tu nosní kůstku, šíjové projasnění asi taky, ale už jsem všechno zapomněla..
Holky s novýma mimiknama, moc gratuluji a tiše závidím ~s~. Doufám, že jste měly pohodovné porody, nezvádnu to číst zpětně, ale teď sem zase začnu nakukovat, je to fajn a v únorové diskuzi se nic nehýbe..~n~
Jdu přečíst těch pár vkladů za poslední dny. Paa
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 22350  [Dalších 22270 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.