| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 22350  [Dalších 22260 >>]
maw 84192
16.7.2013 18:13:10
na dlouhy cesty plínku dávám, i když nechce - on teda vydrží dlouho, ale... přesně jak píšeš. Na kratší - ca půlhod ne, když nechce - a že nechce, je děsně sveřepý a uječený za svůj názor a nikdo tu na to nemá už nerv. (Na tu dlouhou cestu jsme zatím pevně rozhodlí... To je jak na spaní na noc vs. na odpoledne - když nechce, nedám, ale pokud můžu být poblíž a slyšet, kdy se vzbudí - tzn. být celou dobu za pootevřenými dveřmi a ve střehu.
Na tu krátkou cestu - s něčím bude potřeba časem začít - bych dala před cestou vyčůrat, oni většinou všichni čůraj, když se jim to vysvětlí (i náš pes to pochopil, co by to nepochopila vaše M), a pod ni nějakou savou nepromokavou podložku, prostě podestlat, aby to nasálo. Když bude předtím vyčůraná, nemůže toho během půlhod být moc. Tak bych to řešila teoreticky, prakticky B začal jezdit s tátou prostě bez ničeho a bylo. Riziko podniku. (Bez toho se ale nic nenaučej, že.)
Lei 37503
16.7.2013 17:52:22
Díky za náhled k vám, maw. Ehm, my jsme trochu pozadu, ono to to miminko mírně odsunulo, takže teprve teď jest odbourána plínka na den a to ještě, přiznávám, jen kvůli tomu pěknému počasí, co panuje ~f~, takže M chodí půl na půl v kalhotkách nebo naostro po dvorku, páč tam je jedno, kde se vyčurá...hlásí jeden den vzorně, druhý den vůbec, třetí zas vzorně...asi zatím hledá svůj systém ~:-D. Na cesty autem jak? Když pojedeme třeba dvě a půl hodiny? Dát plínku nebo ne? Pročuraná sedačka by nebyla žáfdný med. Nebo pod zadeček nastlat plínky, aby to kdyžtak nasály? Když zavolá na dálnici "čurám", tak stejně nemůžeme hned zastavit...
maw 84192
16.7.2013 17:47:20
Hoj, já nebudím, mně se to příčí. B. prostě někdy na podzim začal spát celou noc a mít suchou plínku - jen se musel dát hned.
Teď se občas v noci budí - posadí se a třeba hned hlásí, že chce čůrat, nebo je trochu mimo, tak se ptám, jestli se mu chce čůrat - sdělení jo/ne odpovídá reálu vzdor tomu rozespalému stavu. Ráno sucho, pokud se dá hned. Výjimka by asi byla a tak vůbec, hodně cestuje, spí s náma a mně se nechce celou tu postel převlíkat. A hlavně - máme péřový peřiny, ciž při jeho velkém cestování...
Přes den někdy v zimě - když nemá plínku, tak se nepočůrá, když má, neřeší - chodí tudíž naostro, páč slipouše mu přijdou asi jako plínka. To si čůral taky dle potřeby.
Bobek preferuje do plínky - si o tu plínku řekne, udělá bobek, smrad ho prozradí. 3x jsem to ukecala na nočník. Když nemá plínku, nekadí, až třeba vymydlenej na spaní dostane plínku... a může se jít mýt znovu...
Nechápu, jak se to dělá s dětmi na spol. příležitostech, kde nejde jít na wc - člověk jim člověk dá plínku, pro sichr, ale i batole menší, a když se to dítě pokadí, tak v poloměru 20 m to nelze zapřít. Jak se tohle řeší? Hodinu někde...??
Lei 37503
16.7.2013 16:12:54
Jo a ještě jsem chtěla, odplenkovávám M, je týden bez plínky na den, jde to, tak mne už trochu dopředu zajímá, jak je to s nocí...já myslela, že jak se dítě naučí čurání zadržovat, tak že v noci bude ta plínka míň a míň mokrá a pak jednou to prostě zkusíme bez ní. Ale teď jsem o tom mluvila s příbuznou a ta odplenkovala v noci tak, že prostě plínku nedala a syna budila a posazovala na nočník. Což mne, přiznám se, teda vůbec nenapadlo...Jak jste to řešily či jak to bylo/je u vás? Dík za zkušenosti i se staršími dětmi, nejen květňaty ~x~.
Lei 37503
16.7.2013 15:54:55
Ještě jsem chtěla, Kač, co zkusit na horečku čípky? Pokud nemá zároveň průjem, aby je vykakala, než se zvládnou vstřebat, tak je zavedení otázka okamžiku a "drží" uvnitř ~;).
Lei 37503
16.7.2013 15:52:27
Ahoj Kláro,

moc gratuluji!

Jo, je tu ticho po pěšině - a jelikož jsem také mezi těmi, kterým jsi gratulovala Ty, tak děkuji ~x~.

Ad testy, já měla pokaždé jen NT. A zajímavé je, že jsem ani jednou nic neplatila, poprvé mne gynDr. poslala k MUDr. Břešťákovi, takže kapacitě, měla jsem doporučení a neplatila jsem nic, podruhé chtěl jiný gynekolog (měnila jsem) vzít krev v tom 11tt, ale nedělat UTZ a vyhodnotit až tu krev kombinovaně s triply, tak jsem mu řekla, že triply nechci a že si nechám NT udělat jinde jako samoplátce - sestra zavoala a doslova mne vecpala do Gennetu, páč samozřejmě mi to řekli pozdě, ještě mne upozorňovala, že budu platit, no a tam jsem dorazila a kupodivu též nic neplatila, pak ještě na velký UTZ jsem šla také tam a také nic nechtěli, bylo mi to teda divné...snad tam nejsem vedena jako dlužník ~f~ - ale poplatek 30,- Kč jsem tam uhradit musela, tak věřím, že by si ohlídali i jiné nutné placení ~d~.

Wis, utíká to, viď. To věřím, že Tě takové Patričkovy věty dostanou. Malá si ségru taky oblíbila, a to ji M nijak nešetří, máji chvílemi za živou hračku. Nejlepší je, když ji utěšuje přesně těmi slovy, co já, od ní to zní tak srandovně "už je to dobý, nooo, dobý...copaaak...dobý???"

Kač, chudák malá, snad se jí to nebude vracet ~;((. Koukala jsem na to video, super, to je sranda, jak dětičky rády tančí a zpívají. Mne pobavila M, když z ničeho nic zanotovala "žije ten, co mi srdce ničíííí" ~t~. Vyšlo najevo, že jí to zpívala babička. Jo, a Verunka má krásně dlouhé vlásky, to těch M pár chlupů...~t~

L bude za týden půl roku. Pár dní už pilně péruje na kolínkách, každý den to vydrží déle a líp. A už si požužlala svou první kukuřičnou křupku. Musím nějak načíst příkrmy, u M jsem začínala vařenou (rozvařenou) rýží s MM, ale L není až takový hubeňour, v půl roce přesně zdvojnásobila váhu, má 6,4kg, to M neměla ani náhodou, tak ji nemusím "vycpávat". Mrkev už nám roste na zahradě slušná, tak že bych začala tím? Kač, ve Státech se začíná čím, banánem?
Kacatko-75 13776
16.7.2013 4:20:22
obdobi vzdoru- no to je u nas take. A mala ode mne chytla virus- mela jsem opary- skarede- 3 na rtech- a davala jsem si moooc velky pozor- ale mala to chytla, tak mela 4 dny vysoke horecky a pak nemocnou pusu- poprve pry ty opary jsou v puse- az pak vyskoci na rtech...tak mela cele horni dasne uplne cervene a krvacely pri kazdem jidle, piti mleka..bolelo ji to, plakala....hruza =(
nevypije mi zadnou medicinu na horecku, tak sjem sehnala tablety pro deti- jeste ze tak.
Ale teda 10 dni jsme byly zavrene doma- Tomik je v Cesku na prazdninach u babicky a tatka ven chodil- ale my dve jsme teda trpely- nejsme vubec interierove typy.
No a od te doby je mala takova litostiva- vsechno si vyknucuje- moc moc doufam, z eji to prejde.
Kacatko-75 13776
16.7.2013 4:16:54
Wis- uplne Ti zavidim (v dobrem/) to male mmiminecko...tak se mi po tom styska =)
To je dobre, ze maly ma sestricku rad. Bude to velky braska ochrance. ~R^~R^~R^~R^
Wis+2 131737
15.7.2013 12:48:27
Ahoj, tak po delší době nakukuju a konecne nejake nove příspěvky. Klari taky moc gratuluju a ja teda mela oboji NT i tripple. To, ze je NT mnohem lepsi, se vi davno, ale pokud vim, tak pojistovna stále hradi jen tripple. Pokud tedy od listopadu neprobehla nejaka změna.
Nase mala bude mit zítra 2 mesice a je uplne uzasna, moc si to uzivam. Uz nejsem tak nervozni a ze vseho vyplasena jako u Patricka. Pata je nastesti uplne suprovy starsi braska, zatím vůbec nezarli a když k Sarince prijde, pohladi ji a rekne "ty jsi krasna Sarinko", tak jsem uplne naměkko.
No, ale jinak ma zrovna vzdorovaci obdobi, před chvili na me kricel, tak jsem mu rekla, ze od ted bude usínat sam, zadna pohadk, zadne uspavani, tak uz asi po padesate na me vola z pokojicku. Zajimave, ze si netroufne za mnou prijit, protože jsem mu to zakazala....Nechapu, jakto, ze mam takovou autoritu, vůbec na nej nejsem prisna....No nic, musim za nim jit ~6~
Kacatko-75 13776
14.7.2013 22:08:00
Juu- Klar- moc gratuluju!!!!! ~g~~x~~x~~x~
To je super zprava. Drzim palce at vse probiha hladce.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 22350  [Dalších 22260 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.