| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : únor 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 2771  [Dalších 2721 >>]
Vendy a dve holky 109075
9.8.2013 11:37:03
Nejsem tu, kolik toho vypije neni u kazdeho stejne ne?Laura za 24 h vypije tak 700-800ml UM.Pribira hezky, tak to moc neresim.Obcas taky ublinkava a skyta.Prej to ma byt 150ml na kg hmotnosti, tak jsme taky pod tabulkama:-)
Forgi + Honzík (6) + Martínek 50022
9.8.2013 11:32:42
Rybko a má v postýlce nějaké hračky, nebo ne? Taky přemýšlím jak ho přesunout do postýlky, buď ji budu mít přiraženou k posteli bez bočnice na stejné úrovni jako mám matraci, nebo přemýšlím nechat ji sice taky u postele, ale klasicky se všemi bočnicemi a ležel by vlastně výš.. akorát je pořád kojený, v noci se budí cca 3x a jsem líná vstávat ~t~
U prvního jsem to neřešila. Když mu byl rok a půl tak jsem se od jeho otce odstěhovala do 1+1, měla jsem letiště a spal vlastně od narození až do 3let se mnou v posteli.. ~p~

nejsemtu, já bych to moc neřešila.. Martínek se většinou napije z jednoho prsa (nevážím ho), a někdy mi vypije obě najednou a že je mám v tu chvíli třeba fakt plný.. a ublinkne si teda jen občas a nezávisí to ani na vypitém množství..
Vendy a dve holky 109075
9.8.2013 11:32:23
Myslím, ze je to kus od kusu.Starsi jsme nechavali v pokoji samotnou minimalne do pul roku a spat se sama nenaucila, budila se minimalne ctyrikrat za noc.Pak zacala spat s nama a je to lepsi.Soukromi nikde, ale vyspime se vsichni lepe.Laura spi sama v postylce, ale nekdo jsme v mistnosti, kdyby neco.Kazdej je jinej a kazdy si to zaridi jinak.Treba Laura bude vzdy ve svem:-)
Rybka + 2 Rybičky 130389
9.8.2013 11:30:26
Tak počkej a uvidíš, pokud je kojený, určitě bych to nechala na něm, kolik toho vypije. A s tím, kolik toho má pokaždé vypít, taky asi záleží na tom, jak často pije. Filip dokud byl bez příkrmů, tak jedl i 9x denně, každý 2 hodiny a dvakrát v noci. Čili toho najednou vypil asi míň.
nejsem_tu
  • 
9.8.2013 11:11:15
Nene, je plně kojený, ale protože už jsme párkrát měli problém s přibíráním, tak mám doma váhu, a při podezření, že zase nejí (špatně spí, je nespokojený) si ho převážím. Taky jsem nejdřív tipovala spurt, začal jíst méně a častěji, ale právě se to změnilo už během jednoho dne, tak jsem z toho lehce zmatená. No stejně s tím asi nic nenadělám, tak počkám, a třeba se to usadí. Jinak kolik má podle tabulek vypít netuším, ale kolem 3 měsíců doktorka tvdila, že by měl vypít POKAŽDÉ snad 150ml?
Rybka + 2 Rybičky 130389
9.8.2013 10:32:48
A on má UM? Jako že víš přesně, kolik vypije... Kolik má vlastně vypít v tomhle věku? Já vim prd, obě děti mám kojený, UM jsem v životě nekupovala, takže tady neporadím. Každopádně náš Filip blinká po každým kojení, někdy i po kaši, a škytá taky dost často. Já nevim, já bych to asi neřešila... Třeba má fakt hlad, oni kolem 6m mívají růstovej spurt. Obzvlášť pokud ti pak spí v noci. ~t~
nejsem_tu
  • 
9.8.2013 10:08:18
Ahoj, zdravím další maminky. Koukám, že máme vážně prcka, aspoň, že s těmi nedonošeňátky je srovnatelný :) My jsme vyřešili usínání už před měsícem. U rodičů usínal v postýlce krásně sám, ale po návratu domů v tom nechtěl pokračovat. Navíc přes den se rád uhoupával v kočárku, i když jen chvilku. Tak jsme nejdřív zrušili denní houpání a nahradili ho bílým šumem s tím, že ten pak odbouráme snáz. A ejhle, hned druhý den uspával manžel a bez houpání i bez šumu a během chviličky spal. Zároveň se to plynule přesunulo i do večerního usínání v postýlce.

Potřebovala bych radu ohledně přejídání. Nevím, co se změnilo, ale od včerejška se Vítek přejídá. Doteď pil vždycky maximálně 100ml mléka naráz, většinou spíš kolem 50-75ml. Zrovna včera jsem kontrolně vážila, protože zas skoro nepřibírá, a najednou včera odpoledne vypil 165ml a v noci a ráno evidentně přibližně totéž. Dokonce se v noci po dlouhé době vzbudil na jídlo jen jednou, potud je to super. Problém ale je, že je evidentně přecpaný a blinká a škytá o stošest, normálně jen výjimečně... Co s ním?
Rybka + 2 Rybičky 130389
9.8.2013 7:59:59
Vendy, já zase zastávám názor, že je lepší, když jednou, dvakrát chvíli brečí a naučí se sám usínat a nebude se tím pádem v noci tolik budit. Myslím si, že oni kvalitní noční spánek potřebujou, stejně tak my, abysme mohli přes den všichni fungovat na 100 procent. Jasně, neni to příjemný, když se to učí, ale určitě se to vyplatí, to vím ze zkušenosti se starší dcerou. Určitě ho ale nenecháme jen tak řvát o samotě, chodíme za ním, hladíme ho, utěšujeme, ale prostě nakonec usne sám bez "berličky". Je to otázka dvou večerů většinou, takže z mýho pohledu žádná tragédie. Musí na to ale to dítě bejt zralý, což je (pokud je donošený a normálně se vyvíjí) kolem toho půl roku. Dneska třeba poprvý spal bez krmení od 7 do 7, to s tím taky souvisí. Ráno jsem si dokonce musela po dloooouhý době odstříkat, jak jsem byla nacucnutá. ~t~ Tak jedno vytáh, ale druhý by mi asi brzo explodovalo. Aspoň bude rezervička do mrazáku. ~t~
Vendy a dve holky 109075
8.8.2013 20:31:22
To mate nervy, křičet nenechavame.Jsme utlocitni rodiče:-)Jeden spí na gauci v obýváku s malou, druhej se starší v posteli a střídame se, romantika hadr:-)Mala taky usme klidne až v devět do té doby poponasime, pokladame, zvedame a hrajeme ukolebavku.Pak to vzdá a vytuhne.Pres den dá tri hodiny maximalne a v šest je vetsinou vzhůru.Treti dite fakt neplanujem, uz tak je to na zcvoknuti, snad to jednou skončí.Alespon na hrací dece chvíli vydrží bez brekotu.Tesim se na důchod, až budou obe vdané a budem mit prázdný byt, haha.Venku skoro nechodím je padesát ve stínu.
Rybka + 2 Rybičky 130389
8.8.2013 19:15:01
Filip už taky jezdí ve sporťáku, ale samozřejmě v lehu (je mu 5,5m), ve vložný tašce už byl taky jak sardinka. ~t~ Uspávání koukám u vás taky kapitolka. No já včera (společně s mým drahým) rozhodla, že už je dost starej na to, aby usínal sám, a zahájili jsme výcvik. Dělali jsme to tak i se starší dcerou a osvědčilo se nám to. Včera teda ječel asi hodinu, než usnul, chodili jsme ho hladit a konejšit, ale nebrali z postýlky, no a světe div se, dneska už spí! A to pofňukával asi jen čtvrt hodiny, žádnej hysterák, tak jen doufám, že to není náhoda. ~:-D
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 2771  [Dalších 2721 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.