| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Těhotenská cukrovka

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 6850  [Dalších 6790 >>]
Evelyn1968,2děti 6269
8.2.2015 10:51:59
Já jsem skončila na inzulínu, a to jsem dodržovala od začátku všechna doporučení, neriskovala bych. Třeba se to tou dietou povede udržet v mezích až do porodu. Držím palce.
Albar 93722
8.2.2015 10:42:03
Hodnocení výsledků OGTT


Zvýšené hodnoty glykémií při OGTT jsou podle nových kritérií:
•nalačno 5,1 mmol/l a výše
•v 60. min OGTT 10,0 mmol/l a výše
•ve 120. min OGTT do 8,5 mmol/l a výše

Zvýšené hodnoty glykémií při OGTT jsou podle starých kritérií, která některá pracoviště ještě stále používají:
•nalačno 5,6 mmol/l a výše
•v 60. min OGTT 8,9 mmol/l a výše
•ve 120. min OGTT do 7,7 mmol/l a výše

Zvýšení alespoň jedné z uvedených hodnot svědčí pro diagnózu těhotenské cukrovky, test se v průběhu těhotenství již neopakuje a žena by měla být sledována a léčena v diabetologické poradně.

I lehce vyšší hodnoty znamenají cukrovku! Na základě výsledků OGTT nelze rozlišovat "mírnou" a "těžší" poruchu. Lehce vyšší hodnoty bývají u žen s krátce trvající poruchou - kdyby byl test dělán o 2 týdny později, byly by hodnoty již vyšší. Cukrovka se u většiny žen s přibývajícími týdny těhotenství zhoršuje. Proto i ženy s hodnotami OGTT jen lehce nad normu musí být léčeny a sledovány diabetologem.


Zkopírováno ze stránek http://www.tehotenskacukrovka.cz/book/export/html/29
Slída 125055
8.2.2015 10:37:09
hodnota glykemie na lačno je do 5,6 normální 5,6-7 lehce zvýšená a více než 7 již bych označila za diabetes. Takže pokud se měříš a glykemie hodinu po jídle máš do 5,6 řekla bych, že sledování na diabetololgii je zbytečné. Rozumím ti, měla jsem také v 1. těhotenství diagnostikovanou těhotenskou cukrovku, léčba spočívala pouze dietou. Byl to neskutečný opruz, chodila jsem 1x za 14 dní do poradny na 7 ráno, trávila tam cca 3 hodiny, odběr krve nalačno, odběr po jídle, pak do ambulance, kde jsem zase hodinu seděla, sestra řekla držte dietu a přijďte za 14 dní, no děs, ale bylo to 1. těhotenství, tak jsem si netroufala nějak se bouřit, ale přísahala jsem, že v ostatních už toto absolvovat nebudu, naštěstí jsem ani nemusela, protože mi ogtt vyšel ok.
Albar 93722
8.2.2015 10:28:32
Jsi ještě v nízkém stupni těhotenství, za dva měsíce může být všechno úplně jinak, bohužel. Určitě bych léčbu jen tak sama neukončovala, jestli ti doktorka nevyhovuje, zkus jinou. I za cenu, že bys měla dojíždět.

Jak dlouho tu diteu držíš? Mě to ze začátku přišlo taky hrozně otravné, pořád hlídat co jíš, kdy a kolik, ale časem jsem si zvykla, na cesty a ven jsem si chystala svačiny.

Výčitky svědomí bych kvůli občasnému ujetí neměla, mě přímo doktorka řekla, že občas si kousek třeba hořké čokolády dát můžu. Takže to bude asi dost i o přístupu té které doktorky. Bílé pečivo taky nedoporučovala, protože má vysoký glykemický index.
Julie
  • 
8.2.2015 10:22:29
Uvažovala bych asi hodně podobně, totiž jestli ten stres s neustálým měřením, mevyspání a nepohoda nejsou pro dítě horší než mírně zvedlý cukr.
Vejce 88037
8.2.2015 10:17:56
~3~ Jsem 21.tt, od 15.tt docházím na diabetologii, protože jsem 2x po sobě měla na lačno hodnotu 5,5. Na testu OGTT jsem nebyla. Vyfasovala jsem glukometr, měřím se 4x denně a hodnoty mi v 90 % vycházejí v normě, přestože jím stále stejně, dietu nedržím. Myslela jsem si, že ta dieta bude ve stylu neslaďte, ale není. Pečivo jen tmavé, nesnídejte mléčné výrobky, nejezte moc ovoce, když banán, tak jen půlku ~8~ Hrůza. Vše mi přijde přehnané. Ráda bych sledování diabetologií ukončila a glukometr jim tam nechala. Jednak nesnáším to píchání, krev, atd., vadí mi neustálé sledování času, musím podle toho i spát, protože dělám na směny... a navíc mi přijde divné, že mi hodnoty vyjdou v normálu třeba i když si dám po věčeři zmrzlinový pohár se šlehačkou. Když jsem se zmínila doktorce, že jsem snídala tatranku s mlékem a hodnoty cukru ok, málem to s ní kleplo, udělala mi scénu, co chci svému dítěti dát, když takhle jím~7~ Dieta prý ještě nikomu neuškodila, tak nechápe, v čem vidím takový problém. Já mám výčitky svědomí z každého bílého rohlíku, z každého grepu atd. Těhotenství si kvůli tomu vůbec neužívám. Zajímají mě Vaše názory- co na to říkáte? Je možné přerušit léčbu na diabetologii? Nebo myslíte, že je to opravdu tak důležité držet nějakou dietu v těhotenství? Děkuji za názory ~x~
M a 1
  • 
23.11.2014 0:31:17
První vysoká kvůli nachlazení, zkušenost s dvěma těhu cukrovkama - při nemoci se to drželo tak o dvě jednotky výše než normálně celou dobu nemoci :(. Ale ta druhá hodnota je podle mě nemožná, hodinu po vypití glukozy... spíš mi připadá, že první a druhou prohodili :D.

Ale je fakt že nemoc pokaždé zkresluje totálně výsledky. Takže za 14 dní až budeš zdravá zopakovat.
Edimaxik 10+II 142962
21.11.2014 14:33:19
Ta první hodnota mi přišla taky kvůli tomu-teda až po přečtení několika fór, ale spíš mě zaráží ta hodně nízká hodnota po první hodině...
Edimaxik 10+II 142962
21.11.2014 13:38:56
Ahojky, nedá mi to se nepodělit o nově nabytu zkušenost z OGTT. Včera jsem absolvovala a z výsledků jsem víc než mimo. Tak jsem ráno naklusala na OGTT, 10 hodin jsem nejedla, napila jsem se jen trochu vody z vodovodu, ale jsem hodně nachlazená, takže jsem si vycucala Septisan-neobsahuje vůbec cukr...Hodnota na glukometru byla 4,8 (byla jsem první, takže odchylka by měla být minimální), takže jsem vypila ten fujtajbl a odběry po hodině i dvou jsem absolvovala celkem v pohodě. Jaké bylo ale mé zděšení, když jsem si dnes volala na výsledky. Tak na lačno ze žíly mi naměřili 6,8 (že by chyba laboratoře nebo glukometru????), po hodině hodnoty 4,3 a po dvou hodnota 6,9....tak a teď mi to prosím někdo vysvětlete, protože asi jsem úplně mimo, ale ty výsledky mi přijdou víc než divné...Takže jsem odeslána na diabetologii:-) Jinak jsem momentálně 26+5. Malá odpovídá velikostí i váhou naprosto přesně...
vertigo 92133
22.8.2014 0:20:00
A nemohlo by spíš než o těhotenskou cukrovku jít o cukrovku 2. typu (kterou jsi už měla před otěhotněním), když už na začátku těhotenství jsi měla tu vyšší hodnotu? Gestační diabetes vzniká v průběhu těhotenství, proto se ty testy nedělají hned na začátku, ale až kolem toho 28. týdne.
Sama jsem měla těhotenskou cukrovku, naštěstí se to podařilo ustát jen na dietě. Díky tomu jsem během těhotenství nepřibrala ani deko (rodila jsem se stejnou váhou jak před otěhotněním), zato po porodu jsem měla 10kg dole ~R^ Na dietu se zvyknout dá, ani chutě na sladký jsem už ani neměla. Takže být na tvém místě, tu dietu bych držela a zkusila najít nějakého diabetologa.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 6850  [Dalších 6790 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.