Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
20.3.2018 13:39:37
tyhle zkomolený slova miluju... dodnes jezdíme nakupovat do fakáče (kaufland, pro syna fakland), v perníkové chaloupce sídlí žebibaba a jíme magdarinky
je zvláštní, že právě tyhle oblíbený zkomoleniny se naučila mrňavka vyslovovat správně rychle - my si je komolíme, ona vyslovuje správně, přitom jí nevadí, že jsme se tomu smáli nebo že se nám to líbí... prostě si je ale pohlídá spíš než jiná... zkoušela jsem to zopakovat i u běžných slov ale nefunguje to, pořád jezdí au-em místo autem |
Lída+2 | 28136 |
20.3.2018 13:29:32
Rosa, to máš dost podobný jako u syna......nesnášela jsem, když jsme se na něčem zasekli 1/2 roku a NIC....vůbec ani malé zlepšení. Co rok měnit logopedku, aby se mu neokoukala a lépe spolupracoval.....
A super tyhle hlášky. Mladší zase kdysi vymyslel, šrotky (šortky), můj tatka jim od té doby jinak neříká...a taky je to let.... |
20.3.2018 12:53:47
u nás jsme jezdili přes "ježíškov" - nákladové nádraží žižkov
|
20.3.2018 12:52:48
lído, my v tom máme dost variabilní systém, pravidelně má 2x denně ve školce pro sebe logopedku, plus 1x za 14 dní navíc, se mnou má 1 - 2x denně 10-20 minut a k tomu ji trénují starší sourozenci, ale to spíš nárazově, zaměřují se na konkrétní věci, jako že s ní opakují dokolečka některá slova... plus samozřejmě ty "nenápadné" hovory při vaření a tak... k tomu máme ještě školkové úkoly, logo úkoly, je to dost časově náročné (hlavně s naším pekelným režimem dojíždění )
jinak se mi stalo, že se mi v práci dovolal pán se špatnou výslovností a já se musela kontrolovat, abych po něm neopakovala s tou přehnanou správnou výslovností včetně frázování |
Lída+2 | 28136 |
20.3.2018 12:20:04
Tino
|
Lída+2 | 28136 |
20.3.2018 12:19:34
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12,
vydrž...ono se to poddá a nakonec to sklidíš víc než čekáš....uvidíš A i Šuplík píše pozitivně. A ta je má ještě o něco starší. Jak často mluvíte, trénujete? se synem mluvili v 7h když jsme ho měli vodit do školky 10-15 minut, pak po spaní. Pak jsem s ním mluvila cestou domů okolo 14h. A pak znova okolo 16h a pak okolo 18h. Zajímavé, že ty přerostlíci z 80% neumí mluvit......jako by to mělo souvislost. |
20.3.2018 11:56:09
lído, u nás to bylo s nejmenší dost podobné - nemluví srozumitelně ještě teď, bojujeme s logopedií, chodí do logoškolky, ale je to pořád děs... navíc ona mluví hrozně ráda, neustále má potřebu něco vyprávět, má ohromnou slovní zásobu, všemu rozumí, ale vyslovit to nedokáže... kompenzuje to úžasnou pantomimou, výborně opisuje výrazy, když člověk chce, domluví se s ní... bohužel ji taky snadno lidé označí za hloupou, dementní a zabržděnou - navíc je velká, vypadá podstatně starší...
nejvíc mě pak zamrzí ty komentáře, že jsme se jí dost nevěnovali, protože to by jinak mluvila mnohem lépe - kde se pak nabrala ta slovní zásoba, to nevím |
TaJ | 81121 |
20.3.2018 11:36:13
Lído, ještě si vybavuju jednu pěknou zkomoleninu - v metru na
Smíchovském nádraží pravidelně hlásil "sušimi náží a es dé poje" (přeloženo - Smíchovské nádraží, přestup na linky S a další vlakové spoje) |
Eudo | 146355 |
20.3.2018 11:22:46
Zacni tema, muzeme to diskutovat.
Ja to neumim "nacit". Mne tohle fascinuje - zacala jsem s tim pred lety, kdyz se narodila moje nejstarsi dcera a ja nevedela, jak, abych ji do zivota nejak "neposkodila". Kazdy "expert" tvrdil neco jineho, rodice starsich deti "meli sve zkusenosti", ja chtela vedet sama. Diky dceri a studiim jsem se dostala tim padem k fascinujicimu povolani. (Ted musim pryc, budu tu az vecer, kdyz nekdo zacne tema, pripojim se.) |
Adda6a | 66955 |
20.3.2018 11:19:22
Souhlasim s Eudo.
Mam toho nactenyho celkem hodne a pak doma dva "kousky" jak z ucebnice ;) Vyzkumy poslednich 15-20 let ukazuji, ze vicejazycne prostredi nezpusobuje zpozdeni reci. Resp opacne, ze ty zakladni jazykove schopnosti se vyvijeji u jedno- i vice-jazycnych deti stejnou rychlosti. Pokud nastane zpozdeni ve vyvoji reci, tak je to vesmes zpusobeno mnoha dalsimi faktory a jazyky v tom nehraji roli. Pak to teda zacne byt komplikovany a tezko se dokazuje co zpusobilo co. Fakt je, ze vek (mesice stari ditete) ktery je povazovan za normu pro jednotlive vyvojove milniky, se udava jako pomerne siroky rozsah. Napriklad, kdyz se rekne ze mezi 22-24 mesicu je normou 50+ slov, a mezi 24-36 mesicu 400+ slov, tak se do ty normy vejde opravdu dost. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.