| Federika | 14090 |
|
|
21.12.2024 21:23:03
My právě taky ne
Jen cukroví a teď peču,ale jsem už všeho přeslazená. |
| Termix | 105545 |
|
|
21.12.2024 21:21:07
Guláš nemám. Byla to jen otázka, kterou jsem připojila.
Nemám tady teď žádné normální jídlo. |
| Federika | 14090 |
|
|
21.12.2024 21:14:56
Termix,
guláš bych jedla Hned teď. Jestli se vám zdá starej, zavolej, přijedu si pro něj![]() |
| K_at | 121378 |
|
21.12.2024 21:02:55
Fren, no někdy stačí, že se ti prostě hrnec nevejde do lednice. A když je venku chladno.....
|
| Nella+2 | 28691 |
|
|
21.12.2024 20:10:18
V pátek uvařené bych v neděli jedla klidně - z lednice. Ale kolega si nosí i v pátek na oběd jídlo z víkendu a evidentně mu to nic nedělá 😀
|
| Termix | 105545 |
|
|
21.12.2024 19:45:55
Abych ten balkón vysvětlila.
Samozřejmě lednici mám, dokonce extra velkou. Venku pouze tehdy, když je zima. Jinak samozřejmě v lednici. Napsala jsem to asi nevhodné. Já jsem právě natolik opatrná, že jíme max. druhý den. Jen někdy nestihneme a několikrát jsem přemýšlela, jestli by to šlo i třetí den. |
| Fern | 155759 |
|
21.12.2024 18:46:05
O gulasi se rika,ze nejlepsi je prave 2.den, takze pokud je spravne jidlo skladovano (i svickova), je ok i po 3 dnech v lednici.
Pisu ovsem ze v LEDNICI,kde je stala teplota; skladovat jidlo za oknem jsou praktiky z doby krale klacka anebo setrilku,kteri tu lednici nemaj vubec. Venku teplota kolisa, muze tam svitit slunko-my dnes meli na slunku treba 10st.,no a to urcite smetane,ktera ve svickove je, nedela moc dobre! Ja tedy varim max. na 2 dny, 3.den by nam sebelepsi jidlo uz lezlo krkem. |
| Termix | 105545 |
|
|
21.12.2024 18:38:59
To suché jsem upekla včera. Plním právě teď a použiju zítra na sousedské setkání a v pondělí a na Štědrý den. Je toho čtyřicet kousků, to více nevydrží. Jinak máme suché a vždy z polovičních dávek. Celkem necelé dvě kila.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
21.12.2024 18:31:47
Ad krém - stálá (nízká) teplota, rum, uzavření krému v cukroví (pod čokoládou, polevou, uvnitř cukroví), týden vydrží... Já teda dávám jen máslo, rum, vařené žloutky, cukr, vanilku nebo máslo s karamelovým salkem nebo máslo s burákovým máslem a cukrem... do tří králů vždycky vydrželo
![]() Guláš vydrží týden, pokud je ve stálé nízké teplotě, když ohřívám, nechávám přejít varem... Vývar výdrží pokud v něm nejsou nudle, zavářka, nejlíp ani zelenina... Svíčkovou jsme teď jedli ve čtvrtek, v neděli uvařenou - většinou jíme během týdne víkendové zbytky, tak nějak na střídačku... |
| Gavašetka | 111364 |
|
|
21.12.2024 18:26:19
S krémem neporadím, ohledně vařeného jídla 3 - 4 dny v lednici jsou OK. Když hrozí, že by se to nesnědlo, tak to dám na porce a odložím v mrazáku. Není to pak sice tak estetické, ale zase se toho nebojím. A hlavně nemusím vařit, to je extra bonus mraženého! Balkonu bych se bála, nebude tam stálá teplota, může se do hrnce i nyní opřít sluníčko...
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.