| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oslavy

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 11786  [Dalších 11736 >>]
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
4.3.2025 19:59:49
U nás mi nikdo nechce poradit, že jim chutná všechno.
Já mám ráda princeznin dort. Naposledy jsem dělala tohle, to mi taky chutná
https://www.toprecepty.cz/recept/14908-lehka-a-osvezujici-stracciatella/
Obecně mám ráda málo buchty, hodně krému nebo šlehačky.
Len 108740
4.3.2025 19:17:11
Knedlo, vid, dorty jsou i me tema, obecne teda jidlo.

U nas ma kazdy jiny oblibeny dort. Muj je piskot s vysokou vrstvou tvarohu a slehacky s rozmixovanym bobulovitym ovocem. Dcera nejradeji necokoladovejsi z Apetitu. Manzel a mamka maji nejradsi rokoko dort - piskot s nastrouhanou cokoladou plneny orechovym maslovym kremem. Bratr ma nejradsi snehak, coz je piskot, vrstva bilku v pare a polity cokoladou. Tatka ma rad asi vsechno:-) Ja teda taky, miluju puncak, harlekyn, sachr, vsechny dorty, krome cehokoliv s bananem. Dneska jsem upekla lemon drizzle cake a je ho tak pulka, pak je v planu rafaelo kolac s malinami.

TaJ 81121
4.3.2025 18:18:06
Sám, my máme podobný oblíbený - vláčný hnědý korpus, promazaný jen klasickou šlehačkou, nahoře taky vrstva šlehačky a ozdobený kolečky banánu a kompotovanymi mandarinkami. Pár ozdobných "bobečků" šlehačky, někdy kombinujeme bílou a pařížskou. A nakonec celé posypané velkými hoblinkami hořké čokolády. Milujeme ho všichni, takže ho děláme v podstatě na každou oslavu, ať slavíme kdokoli z nás🙂
Abigail* 76789
4.3.2025 17:07:52
Narozeniny slavíme doma, s prarodiči a bratrovou rodinou. Svoje narozeniny neprožívám, ale jsem ráda, když si na mě někdo vzpomene, ale oslavu bych klidně oželela. S kamarádkami jsme začaly slavit narozeniny nedávno, ale je to spíš záminka se potkat.
Dorty peču doma,je to pro mě vždy výzva vymyslet něco nového. Chlebíčky taky dělám domácí.
Mám ráda oslavy v malém počtu lidí, proto si často vzpomenu na noční můru, kdy manžel pozval tři svoje sourozence s partnery a ti k tomu přivedli svoje dospělé děti s partnery a jejich dětmi. To byl šok ~:-D Přišlo 8 dospělých, které jsem nečekala, hodinu mi trvalo, než jsem se z toho trochu vzpamatovala.
Sam01 129844
4.3.2025 16:30:41
Kysnutá knedlo,
nečekej nějaký kulinářský zázrak. :-D
Je to obyčejný, vláčný čoko piškot jako korpus. Krém dělám jen kupovaný vaječný likér od Dr oetkera a do toho přijdou jahody,banány,maliny nebo borůvky podle toho, jaké ovoce seženu.Jednou,když jsem měla děti malé jsem ho z nouze udělala a on zrovna dětem zachutnal. Ještě jsem si vzpomněla na jeden zákusek,který jí,ale jen teď cca rok zpětně. Je to lávový dortík s vanilkovou zmrzlinou a malinovým přelivem co dělá manžel,.
Evelyn1968,2děti 6269
4.3.2025 15:10:59
Před dětma jsme šli bezstarostně někam "zapařit" s kamarádama.

Když byly děti malé, tak dětský mejdan~;) s balónky, konfetami, písničkami pro děti, přišli příbuzní, babičky, dědové, moje ségra s dětmi, někdy spolužáci, občas MC. Donald. Svátky i narozeniny, já to nerozlišuju.
Ségra pořádala to samé a zvala zase nás.

Teď se se synem a snachou zveme na obědy a dort, občas manžel všechny pozve do restaurace, někdy slavíme letní události všichni i se ségrou jejími i našimi dětmi na zahradě.
K_at 121378
4.3.2025 14:31:46
OT, snažím se tě někde chytit, abych zjistila, jak jsi na tom v práci. Je nějaký posun?
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
4.3.2025 14:21:09
"Ta jí jen jeden jedinej dort"

to měl dlouho můj syn... jedl jen punčák, jinak mu nic nechutnalo, ani zákusky moc ne...
donutil mě zkoušet několikero receptů na punčáky, kdy se ukázalo, že navíc ten pacholek chce barevný piškot ~t~ a já hrozně nechtěla ta barviva, že je pak cítím v chuti, takže jsem nakonec skončila na malinovém pudinku v těstu ~:-D
po čase přidal nějaké další a dneska má rád skoro všechno ~:-D
(a je fakt, že jsem punčák už několik let nepekla, přitom už jsem měla tak pěkně vychytané to vrstvení, aby byl na řezu kostičkovaný ~t~ budu muset kouknout jestli najdou ještě recept a zopakovat ho někdy jen tak ~:-D)
kysnutá knedla 99495
4.3.2025 13:46:00
“ Ta jí jen jeden jedinej dort ,který peču já”

Sam, prezradíš, aký je to dort? 😉

Mňa to proste baví no (baviť sa o jedle, hlavne o sladkom).
Senedra 14756
4.3.2025 11:17:39
Tak nějak středně, spíš míň. K svátku popřejeme a předáme nějakou drobnost, uvaříme oblíbené jídlo. Narozeniny jak kdy, popřejeme, jídlo v restauraci.
Za pár týdnů čeká mě i MM významné výročí ( MM by nejraději neslavil nic), pozveme babičky, uděláme malou oslavu s kamarády.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 11786  [Dalších 11736 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.