Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
K_at | 121378 |
20.11.2020 19:15:10
Marťasín8 😂😂😂 já se, až na úplně výjimečné extrémy, nezlobím. Jen si říkám, že je to postavené na hlavu někdy 😂😂
|
Delete | 8214 |
20.11.2020 19:12:32
Marťasíno,
nejde ani o online/ve škole, jako spíš o zrovna probírané učivo. Vždyť i v online výuce můžu říct, ať si zatím udělá to nebo ono online cvičení, než mi se propinožíme přes to nebo ono cvičení v pracovním sešitě. Jen to prostě musím mít připravené. Úlohy se dají gradovat, dá se činnost vymyslet tak, že se může aktivně zapojit dítě na všech úrovních, aby ho to bavilo... |
Martina Bergerová | 70170 |
20.11.2020 19:06:35
Kat, my se polepšíme (my matky) Věř nám...ono to taky pomine...matky malých dětí jsou dost specifická skupina, mají načteno, jsou plné ambiciózních představ, jejich dítě je jejich "vlajková loď". Až se matka pod tlakem svých očekávání zhroutí, tak se nám to zase urovná v hlavě. Prostě si na to musíte počkat.. Je to cesta... Nezlob se na nás, my to v zásadě nemyslíme zle, jsme prostě trubky.
|
Delete | 8214 |
20.11.2020 18:53:55
Půlko,
mo rozpoznání slovních druhů a pádů je dost zásadní pro zvlýdnutí toho základního pravopisu... Nejde moc vysvětlit dítěti proč se jednou píše supy a jindy supi a jindy supí, pokud nerozezná podstatné jméno od slovesa. A zatím stále vede názor, že právě pravopis by lidi zvládat v běžném životě měli . To, že se slovní druhy dají naučit i jinak, než číslováním slov, a hlavně, že se dají krásně naučit současně s rozvíjením čtenářské gramotnosti a s rozvíjením komunikačních dovedností a slohu, a že se to nedělá, je věc druhá. A naučit se vnímat druhy slov nebo pády je pro děti ve třetí třídě podobně náročné, jako sčítat trojciferná čísla. Pro většinu to není až taková brnkačka, jak by se někomu mohlo zdát, zejména přechod přes desítku a stovku jim při nedostatečně utvořené představě o čísle dá zabrat. Násobilku 7 a 8 občas zmotají i velmi nadprůměrné děti klidně i na druhém stupni a vůbec jim nepřijde divné napsat, že největší společný dělitel čísel 63 a 81 je 6 . A to tu násobilku používají pět let. Stačí změna situace a rázem naučené jako by nebylo, chvíli trvá, než jim ta souvislost dojde. Ve druhé třídě je čas tak akorát na to si k násobilce čuchnout, ve třetí si znovu uvědomit, že něco takového je a teprve od čtvrté se dá začít mluvit o nějaké aplikaci. Pak ji dva roky používají víceméně jednocestně, takže když jim pak v šestce nabídneš opačný pohled, mají pocit, že mluvíš čínsky . |
K_at | 121378 |
20.11.2020 18:51:02
Marťasíno, flétna je výborná na dýchání. O to nejde. Jen mě fascinuje to, že to malé 3lete děťátko odvedou někam - neznají učitelky, děti, nezajímá je náplň výuky a "výuky". Ale KROUŽKY ano. Jakože do školky si jdu hrát, ale kroužek je to správné VZDĚLÁVÁNÍ. A údiv, proč by jako ty děti měly být unavené?
|
20.11.2020 18:35:46
při online výuce se to asi řeší špatně, ale jinak v normálních hodinách rychlejší děti popošly k interaktivní tabuli a skládaly si tam puzzle a řešily bludiště....aspoň nerušily ty děti, které zatím zápolily a učitelka se jim potřebovala věnovat
|
20.11.2020 18:29:27
Z toho holt musí rodiče vyrůst, nooo...já například . Dcera už ve školce pískala na flétničku, už ve školce chodila na tancování, tak jsem se holt ptala, jelikož jsem chtěla, aby v tom pokračovala...
|
Půlka psa | 24064 |
20.11.2020 18:29:09
To je klidně možný, že tu matiku vnímám přes svoje děti, když na online matice vidím, jak se tam syn nudí, protože je to pro něj jednoduchý, zatímco v češtině se nechytá. Nicméně, i když odhlídnu od svých děti tupých na gramatiku, tak mi připadá, že sečtení dvou číslel je o hodně elementárnější a pro praktický život o dost zásadnější než rozpoznání příslovců a přitom se to dělá ve stejnou chvíli. S dětma to nějak zvládneme, o to nejde, ale ta nesouměrnost mě už od mého dětství mate.
|
K_at | 121378 |
20.11.2020 18:21:32
Marťasíno, to bych jako problém úplně neviděla. Dobře zvolené kroužky mohou být podpora učení a nebo relax. Ale děsí mě, když přijdou mrňátka do školky a 1.dotsz je: ...a jaké máte kroužky?
|
20.11.2020 18:19:03
navíc po nich prvňácích a druhácích chceme angličtinu, anglickou konverzaci, základy hry na hudební nástroj, tancování + aby nejpozději ve druhé třídě sami četli knížky - já myslím, že jsou docela rádi, že jsou rádi
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.