Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
monam | 158013 |
20.11.2020 13:49:11
Moje nejstarší dítě mělo v první třídě střelenou učitelku a sloupce se 40 čísly byly tak denní dávka úkolů jen z matematiky. Bylo to celé dost absurdní, protože se učili podle Hejného, který takto neučí, a navíc vymyslet 40 příkladů z čísel do dejme tomu 10 nebo 15 je oříšek... no ale ona to dokázala
|
monam | 158013 |
20.11.2020 13:47:17
Monty, to je otázka, jak učitel první stupeň pojme. Počítat do deseti se naučí mechanicky každý, ale poradit si třebas s Hejného pavučinami a ovládnout přitom svoje pocity, že se to napoprvé nepovede, to už každý hned nedokáže.
|
Monty | 129940 |
20.11.2020 12:41:35
Mno, to je přesně to, proč tu píšu, že první stupeň je nejtragičtější období z celého školství. I dítě průměrné inteligence zvládne sčítání a odčítání do deseti, aniž by muselo hodiny počítat přiblblé sloupečky. První stupeň tak, jak je koncipovaný, je jistě fajn pro děti z "nepodnětného" prostředí, ze špatných sociálních podmínek nebo intelektově slabší, ale pro průměrný dítě 21. století je úplně mimo. Pak si taky každý rodič myslí, že je jeho dítě geniální, když má na prvním stupni samé jedničky.
|
K_at | 121378 |
20.11.2020 12:11:32
40 příkladů je dávka tak na týden. Pro šikovného prvňáa. Si myslím.
|
Renka + 3 | 26652 |
20.11.2020 12:09:12
Barbar, můj syn je docela nadaný na matematiku, ale teda 60 příkladů v první třídě by nespočítal ani náhodou, spočítal by klidně těžší příklady než počítají děti v první třídě, ale zvládl by jich tak 10. Pak by tu pozornost a motivaci ztratil. On teda ADHD má, ale myslím, že ani pro děti bez poruchy pozornosti to není snadné. Ta vaše třída je nějaká výběrová? V každé třídě se najdou nadprůměrné děti, ale že by takové tvořily 3/4 třídy, to neznám.
|
Mariana +2 | 135342 |
20.11.2020 12:09:08
jo vlastně ano, yuki má pravdu, teď je to po novu jinak
my jsme byli nejdřív v PPP a pak se teprv řešila co a jak škola a teď musí nejdřív udělat plán a zprávu škola, pak teprve je vyšetření, bez toho tě stejně do poradny nevezmou. Zkus se poradit s tím kdo to má u vás ve škole na starosti. Nicméně já bych s poradnou vyčkala, tohle je fakt hodně brzy. A mim je podle mně učitel, a spíš bych řešila zda nejde přiřadit syn do jiné třídy. Tohle fakt totiž normální není. 40 příkladů na čas v listopadu u prvňáků ? no to jistě ... zkonzultuj nejprve i s jinými rodiči |
Simeona a 3 | 68216 |
20.11.2020 12:08:58
|
Simeona a 3 | 68216 |
20.11.2020 12:07:16
To, že učitel dítěti nemůže dát víc času je blbost. Dcera takovouto podporu má, úplně běžně. Je to základní podpůrné opatření.
A to po vypracování testů se školní psycholožkou byl závěr, že dcera není dys, ale prostě průměrný žák...(jsem z ní místy taky zoufalá, ostatní dvě děti školu bez problémů zvládají, tak se v tom potácím) |
Renka + 3 | 26652 |
20.11.2020 12:00:41
"Distanční výuka těžce nesedí dceři s poruchou pozornosti. Prostě to nedává. Včera jsme měli pedagogickou radu a když tam učitelé popisovali problémy s žáky, kteří mají poruchu pozornosti, jako bych ji viděla. Ta děcka s ADD a ADHD jsou na distančce dost v háji."
Tak moje dvě ADHD děti mají přesně opačnou zkušenost. Dcera si libuje, jak odpadá zvukový balast, co ji rozptyluje, kašlání, smrkání, šoupání židle, cvakání tužkou. Konečně se prý může lépe soustředit a není tak vyčerpaná. Ona hodně kompenzuje inteligencí, i na gymplu má samé jedničky, ale po prezenční výuce je vysátá jako citrón. Asi i tohle bude individuální. |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
20.11.2020 11:59:58
barbar
plán podpory ti naopak dát musí, něco o tom vím takže ho chtěj, pokud je o tolik jinde než ostatní, jak tvrdí učitel, pak je někde problém a je potřeba to udělat ono se nejspíš zjistí, že je mimo učitel, nejspíš nebude chtít to udělat, ale ty na tom můžeš trvat ppp před vyšetřením vyžaduje právě ten plán, ptá se na to |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.